View Single Post
Eski 03-06-2010, 22:10   #995
ahmet58
Ağaçsever
 
ahmet58's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 58
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi umıt79 Mesajı Göster
Bu saydıklarımın hepsi bit probleminde etkili ve ucuz kimyasallardır.Paravet kanatlı cinslerde en faydalı olan. Daha önceki yıllarda tavuk ve hindi civcivlerime bit bulaştığında BLOTIC denen geniş etki alanlı bir dış parazit ilacı kullanmıştım.

Ben salmayı ve kümesi bolca ilaçladım ve civcivleri birkaç gün sonra tekrar salmaya aldım. Az miktarlı kullanabilirim derseniz spreyleme yoluyla da civcivlere blotıc kullanabilirsiniz. Fakat unutmayın ki kullanacağınız malzeme direkt olarak bir zehir ve uzman nezaretinde yapılması gerekir. Bu yüzden deriye spreyleme yönteminde genellikle sonuç zehirlenme ve buna bağlı ölümler olur..

Civicivleri kapadığınız kümesi blotic ile birkaç gün ilaçlayın .İlaçlama esnasında içeride yem , su ve bunların kapları bulunmamasına dikkat edin. Civicivleriniz kesinlikle kümesten uzak olmalıdır. Deriye çabuk nufuz eden bir ilaç olduğu için anlık ve çabuk zehirleme yapar. Ağzınızda maske ellerinizde koruyucu eldiven mutlaka olsun.

İlacın derişim şekli bir litre suya 1ml hesabıyla yapılır.Sprey tankınızda ki su litre bazında ne kadar ise her bir litreye 1 ml blotıc zehir katmalısınız . Fiyatıda gayet makuldur. 100 cc lik bir şişe blotıc sanırım 6 lira gibi bir fiyata sahip.

İlacın fiyatı sizi yanıltmasın kuvvetli bir ilaçtır. Çabuk zehirlenme yapar.

Hatırladığım bir başka şeyde köylü kadınları civcivlerin en çok bit barındıran bölgeleri olan sırt ve kanat içlerine zeytinyağı sürerek bitleri öldürürlerdi.Özellikle civcivlerde saf zeytinyağı hiç sorunsuz ve etkili bir ilaç olarak kullanılırdı.

Geçmiş olsun...
çok teşekkürler ağzınıza elinize sağlık inşallah uygulayacağım bu civciv ölümleri beni mahvetti ama bu işi ya becereceğim ya becereceğim bu arada telef fazla oluyor ama en iyi şartları sunuyorum onlara ,elbet bulacağım siz değerli bilgili ,dostlardan bir şeyler kaparsak bu iş olacak bit işi bu anlattınız ilaç herhalde tavuklara iyi gelir kümese dış mekana ama anladığım kadarıyla siz daha iyi bilirsiniz civcivlere dediğiniz gibi ağır gelir zeytinyağı işini deneyebilirim bulundukları yeride BLOTIC ile ilaçlarım

ahmet58 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön