View Single Post
Eski 20-06-2010, 10:16   #4
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
Sn Buladan bu önemli konuda başlık açtığınız için öncelikle teşekkürler. Ben de bu olayı ilk duyduğumda cinlerim tepeme çıkmıştı. Günaşırı, ülkenin herhangi bir yerinde benzer bir ekolojik kıyıma izin verildiğini hatta bizzat devlet tarafından bu cinayetlerin işlendiğini görüyoruz. Birkaç ay önce yarasaların ortadan kaybolduğuyla ilgili bir haber okumuştum. Haber linkini veriyorum. bugün yeniden araştırdığımda yarasaların yeniden ortaya çıktığı, yapay mağarada DSİ tarafından görüntülendiğine dair yeni bir haber okudum. Ama çok acı bir durum var. Sadece 2000 yarasa tespit edilmiş. '0 bin yarasadan 2 bin tanesi kalmış. Geriye kalan binlerce yarasa nerde peki?

Yarım insan ömründeki barajlar için milyonlarca dönümlük doğal alanlar yok edilmeye, habitatlar bozulmaya, canlı türleri yok edilmeye, petrolden daha değerli olan verimli tarım alanları, ormanlar yok edilmeye devam edecek. Bu barajların yapımında harcanan petrolü, çimentoyu, demiri, toprağı vs. ve bunların elde edilmesi için yaratılan doğal kirliği de düşünürsek iliğimize kadar alınan vergilerin nasıl hunharca harcandığını belki anlamış oluruz.

Baraj yapımları için yok edilen, doğal sit alanlarını, antik yerleşimleri görseniz içiniz acır. Zeugma gibi Dünya harikası bir antik kenti suya gömdüler. Şimdi sırada Hasankeyf var. Munzur' da ise baraja gömülmek istenen sadece doğal alanlar değil, orada yüzlerce yıldır yaşayan Alevi kültürü de bundan payını alacak.

Geçen gece apartman bahçemizin üzerinde dolanan yarasayı görünce nasıl sevindim anlatamam. Bu başlığı yeniden hatırlamamı sağladı.

Kaybolan yarasaların haberi:

http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=97

Yeniden fotoğraflanan yarasalar:

http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=97

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön