View Single Post
Eski 28-06-2010, 01:22   #1104
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emree Mesajı Göster
Cevizin ilaç sanayinde, kozmetik sanayinde, sertifikalı gıda sanayinde kullanım amaçlarını anlatabilecek arkadaşlara ihtiyacım war. We geniş kapsamlı olarak inceliyebileceğim site adresi verirseniz sevinirim
Alıntı:
Kapama ceviz bahçesine asma dikmeyi düşünüyorum fakat ürün kalitesinde ve veriminde etkileme yapar mı acaba? Fikirlerinize çok ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim...
Sevgili emree, Sorularınızı biraz karışık soruyorsunuz, ve ya birinden diğerine atlıyorsunuz, kozmetik sanai ile sorunuza bilgim olmadığını söylemiştim.

Kapama ceviz bahçesinde aralarında asma düşünüyorsan olacağını sanmıyorum, ceviz gölgesinde olmaz, ilaçlamada sorun teşkil eder, cevize bir şey uygularsın asmaya yaramaz asmaya uygularsın cevize yaramaz, bir çok engel oluşturur, adı üstünde kapama ceviz bahçesi, kapama ise başka bir şey düşünmeyin, ha bir kaç yıl yapabilirsiniz asmalar büyür bu arada cevizlerde büyür onları boğar sizlerde boşuna uğraşmış olursunuz.
Alıntı:
Cewiz yetiştiriiciliği hakkında geniş bilgiye ihtiyacım war siz ne öneriyorsunuz bu açığımı nasıl kapatmalıyım
Siz önce ne yapacağınıza karar verin kozmetik sanayinle mi ilgileneceksiniz yoksa ceviz bahçesi kurup ceviz mi yetiştireceksiniz.

Ceviz yetiştirecekseniz, sizlere önerim ceviz bahçelerini gezin sık sık gezin iyi gözlemleyin, Sorun sorgulayın,(Tabi doğru cevabı verecek birini bulmak ve güvenmek te sizin mantık eleğinizden geçenlerle doğrulanacak) ilgili kitapları okuyun. Bu başlıkta ki yazışmaları okuyun, bu yazışmaların içinde güzel nüanslar vardır onları bulur alırsınız.
Tarım yazmakla olmuyor, hazır cevapla da olmuyor, bir işi yapacaksan bilgileneceksin. Her şeyin başı sevgi önce sevgi severek yaparsan ticari anlamda da kazanırsın, sadace ticari düşünüyorsan hiç başlama başaramazsın.

Onu buna dinleyerek bu işi yapacaksan harcanır durursun.
Bilgi bilgi bilgi.
Sen karar ver gerisi kolay.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön