View Single Post
Eski 23-08-2010, 21:16   #101
tdemirel
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-06-2010
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 20
zavallı gojilerim

Selam arkadaşlar,
1,5 ay kadar önceydi, hastaneden dolmuşla şehir merkezine geliyordum; ineceğim yere yakın yol kenarında bir dükkanının önünde gözüme bir yazı takıldı ama ilk görüşte çıkaramadım ne yazdığını. İndikten 2-3 dakika sonra o yazı birden zihnimde belirginleşti; " GOJİ BERRY" yazıyordu. Hemen koştum o dükkana... dedim " kilosu ne kadar?" cevabı duyunca göz bebeklerim büyüdü. 3 tl lik aldım tadını denemek için. Tadını deneyeceğim derken, dedim kendi kendime çekirdeklerini çıkarım eksem nasıl olur, yetişip büyür mü acaba köydeki bayçeye eksem?... 100 kadar çekirdeğin 50-60 ını çimlendirip son derece ilkel koşullardagoji berry macerama başladım. Baktım kolay çimlenip yeşeriyorlar; iki hafta sonra 1500 kadar tohum ısladım bez arasına ve onlarında tamamına yakını 5 günde çim attılar. Niyetim köydeki tarlalardan birine 1-2 dönüm kadar ekmekti bu işi kıvırabilirsem. 2 hafta önce kadardı, sürücü kursundan aradılar direksiyon eğitimi için, gojilerimi anneme emanet edip Sakarya'ya dönmek zorunda kaldım, ama gönlüm rahat, nasıl olsa annem fide büyütme konusunda eski toprak.
Nasip bu ya, ben Sakarya'ya geldikten bir hafta sonra annem aradı, çok canı sıkılmış ve sinirliydi. Trajikomik denen bu olsa gerek: annemin kapalı alan içerisinde yetiştirdiği 5 adet piliç, firar edip benim gojilere dalmışlar ve bir tane sağlam bırakmamışlar. Neyseki ilk çimlendirdiğim 50 kadar goji fidem hala hayatta, 5 gün önce kaplarını değiştirdim 5-10 cm arası oldular.
Merak ediyorum da, acaba yılın bu vakti tekrar 1000 kadar goji berry çimlendirip eksem kışı çıkarabilecek kadar büyütebilir miyim?
Bir de satın alma tohum ile değil de direk meyve çekirdeğinden bu işi yapmak ne kadar sağlıklı hiç bir fikrim yok

tdemirel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön