View Single Post
Eski 28-10-2010, 10:09   #1
DarkYES
Ağaç Dostu
 
DarkYES's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 5,587
Sit alanı belirleme yetkisi

HES'ler SİT baştan


http://www.aksam.com.tr/2010/10/28/h...it_bastan.html

"İkizdere'deki HES'i durduran SİT kararına hükümetten jet yanıt. AKP SİT alanlarını yeniden düzenleyecek tasarıyı Meclis'e sundu. Buna göre karar verecek kurulda sadece 4 akademisyen, 2 STK temsilcisi yer alacak. Kurulun 14 üyesi bürokratlardan oluşacak. Tasarı yasalaşırsa HES'lere yol açılacak"

Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun Rize'nin İkizdere Vadisi'ni doğal sit alanı ilan etmesine, hükümetten yanıt gecikmedi. Meclis Başkanlığı'na sunulan bir tasarı ile mevcut doğal sit ilan edilmiş alanlar, sil baştan ele alınacak. Yeni ihdas edilecek Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Kurulu, tarafından değerlendirilecek doğal sit alanlarından özelliklerini taşımayanların mevcut statüleri sona erecek.

BAKANLIK GÖRÜŞÜ ZORUNLU

Bundan sonra Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ve Turizm Bölgesi ilan edilecek yerler için Çevre ve Orman Bakanlığı'nın uygun görüşü zorunlu olacak. Bu alanların korunan alanlarla çakışması durumunda da Kültür ve Turizm Bakanlığı bu kanuna tabi olacak.

'Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı' Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Tasarı ile doğal sit alanı ilan yetkisinde yeni baştan düzenlendi. Buna göre, mevcut doğal sit ilan edilmiş alanların statüsü sona erdirilecek. Sona erdirme kararını Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı'nın başkanlık edeceği 'Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Kurulu' verecek.

...


__________________________________________________ ____________

İkizdere'nin intikamı!

http://haber.gazetevatan.com/ikizder...337170/7/Yasam

DarkYES Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön