Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ateş Öztan
Ot 01 ve ot 04'ü bizde yapıyoruz. Yalnız, hinba nın iki tipi var. Birinin tadı sanki kötü gibi. Kısa saplı sarı içiçek açan daha iyi.
Burada Uskumru köyde ot 04'e kaz ayağı diyorlar duoğru mu bilmiyorum.
Ot 02 'nin yendiğini sanmıyorum ama birisi ye derse yaşadık bolca var.
Ot 06 2nın yendiğini bir yerde okumuştum. Arayacağım.
|
Ot:1
Sarı çiçek açıyorsa, Kara Hindiba. Yenir, çiçekleri de çiçek sapları da şifalıdır denir.
Uzun bir sap çıkarıp mavi çiçek açıyorsa Hindiba. Yenir. Tadı acımsıdır,kanı sulandırır, temizler, derler. Kökünden kesildiği zaman tek, bütün bir kesit görülür.Asıl hindiba budur. Salatasını çok severim.
Kara hindibada kök kesiti, çok katlıdır.
Ot:2
Bilmiyorum.Yenmez sanırım.
Ot:3
Labada, yenir, yaprak dipleri, köke yakın kırmızı olanı daha makbul,
Ot:4
Kazayağı. Yenir
Ot:5
Buna benzer bir otu bir yerde gördüm , yenir yazıyordu, hatırlayamadım.
Ot:6
Kuzukulağı'na benziyor.
Sapını çiğneyince ekşi bir tad veriyorsa kuzukulağıdır.Çocukken toplayıp çiğnerdik.