View Single Post
Eski 21-03-2011, 10:51   #126
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Merhaba.

Bazılarımız inanmak istemese de, yiyecek ve içeceklerimizin hiçbirinden emin olamayız. Bu konuda sadece kendimize güvenebiliriz, tabi bahçemizde birşeyler yetiştirip tüketebilirsek. Kaldı ki onlara bile güvenemeyiz çünkü hangi tohumu kimden alınmış o bile meçhul.

Bazı firmalar birkaç yüz küçük şirket kurup içiçe kendilerini saklamayı başarıyorlar. Denetim elemanları zaten yetersiz. Bazıları sadece kendi çıkarlarını düşünüyor parayı alıp imzayı atıyor. Sonucndan kendi çoluk çocuğunun etkileneceğini düşünecek kapasitesi bile olmayan üst kurul, alt komisyon veya başka heyet ve dernekler artık birçoğu güvenilmez.

Hadi gelin kanuna, kurula ve yiyeceğimize güvenin. Çocuk mamalarının üzerine utanmadan organik yazabiliyorlar, halbuki soya ve mısır bütün yiyeceklerin ortak katalizörü haline geldi. Kalbimize yararlı olduğu sloganı ile pazarlanan yağlar aslında kanserin kendisi.

Yazlıkta unuttuğumuz yağlar bozulmadan bir yıl sonraya kalabiliyor. Üzerlerine sinek ve böcek bile konmuyor. Bu bile bir işaret olabilir ama aldırmıyoruz. Kandırılmış toplumun bireyleri olarak herşeye müstahakız galiba.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön