View Single Post
Eski 15-04-2011, 16:17   #211
TUĞCU
Ağaçsever
 
TUĞCU's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-04-2011
Şehir: BURSA
Mesajlar: 75
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı Mesajı Göster
Sayın Tuğcu,

Başarılı olan her yöntem iyidir derler ya. Sizinki de öyle.

Ben bahçemde hiç sebze yetiştirmiyorum. Sebze yetiştiriciliği konusunda çok tecrübem yok. Yanılmıyorsam sebze tohumları kolay çimlenir ve çabuk boy atar. Eğer biraz tecrübeli iseniz daha şaşırtmadan kökleri iyi gelişmiş boylu poslu fideler üretebilirsiniz.

Ama birçok çiçek tohumu sebzeden çok daha yavaş çimlenirler ve gelişirler. Eğer çimlendirme yeriniz de dar ise küçük kaplara diktiğinizde fideler daha küçücükken şaşırtmak zorunda kalırsınız.

O zaman küçücük fidenin en kılcal kökü bile çok kıymetlidir, zarar verilmemesi gerekir.

Ayrıca bu başlığı inceleyen arkadaşların birçoğu daha bu işe yeni başlıyor çimlendirme bilgileri ve imkanları daha az. Başlangıçta gelişmiş köklü fideler elde etmeleri zor.

Onun için ben herkese hazır var olmuş köklere, eğer saksı içinde bitkiyi boğacak kadar sarmamışsa, zarar vermeden yapmalarını tavsiye ediyorum.


Selamlar
Sayın Zeki Bey;

Bende sizin bahsettiğiniz konunun çiçekler için geçerli olabileceğini tahmin ettim.Lakin konu içersinde bir kaç arkadaşın domates ve biberden bahsetmesi üzerine yukardaki yazıyı yazmayı uygun gördüm.Bende sebze konusunda iyi sayılırım ama çiçek işinden hiç anlamam.Yarın öbürgün çiçek yetiştirmek istersem sizin buradaki tecrübelerinizden yararlanacağım kesin.

En azından çiçek için ve sebze için şaşırtma yöntemlerini yazmış olduk, bu da diğer arkadaşlar için faydalı olmuştur .

Size kolay gelsin.

Saygılar...

TUĞCU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön