View Single Post
Eski 16-05-2011, 23:26   #971
kazim polat
Ağaç Dostu
 
kazim polat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2007
Şehir: Ödemiş-İZMİR
Mesajlar: 366
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
... ilk planda yapmamız gereken mutfak bölümünü ve banyoyu tamamlamak zaten sonra yapılacak şey eşyaları getirmek olacak ve yaşam başlamış olacak.
Arkadaşlar merhaba,

Sayın Hosseda, bu yazdığınız son cümleyle o kadar güzel duygular hissettirdiniz ki anlatamam. Okul, çocuklar, inşaat ve fidanlardan arta kalan zamanlarda dağcılık sporuyla da uğraşıyorum ( Dedak ). Tırmanışlarda yaşadığımız engel ve güçlüklerin verdiği sıkıntı, zirveye vardığımız anda yerini tatlı bir hazza bırakıyor her seferinde. Ne mutlu size ki, zirveye vardınız. Allah sevdiklerinizle beraber, nice mutlu seneler geçirmeyi nasip etsin yeni evinizde.

Ben de zirveye çok yaklaştım aslında. Taban rabıtalarını çoktan kestirmiştim ancak, iç yüzeylerde yapılan işlerin uzamasından dolayı, sıcakta kuruyan rabıtaların yamulması ihtimaline karşı kerestecim rabıtalarımı satmış ve yeniden kesmeye başlamış. Haftaya kadar hazır olacağını söyledi yeni malzemenin. ( Budaksız olmaları için seçerek işliyor ) Marangoz arkadaşım mutfak, lavabo ve banyo tezgahlarına yarın başlayacağını söyledi. Elektrikçim de gelecek aynı zamanda, yarım kalan işleri bitirmek için. Tezgahlar konduktan sonra da su bağlantıları yapılacak.

Baştan beri parmaklık planlamıştım ben. Tesadüfen, tarihi camilerin parmaklıklarında bulunan topuzlardan bulmuştum geçenlerde. Yarın da onlardan dökülecek bir firmada. İleriki zamanlarda belimi doğrultma fırsatı bulursam , ahşap panjur yapmayı da istiyorum. Bahçe düzenlemesi ise başlı başına bir iş ve gözümde çok büyüyor. Ama diyorum, eve göçtükten sonra, yavaş yavaş onun da üstesinden gelmeye çalışırım inşallah.

Evin verandasını yapacak ne takatım, ne de maddi imkanım kaldı. Ahşap dilmelerden uzatıp, üzerlerini bizim buralarda " kargı " dediğimiz, çocukken uçurtma yaptığımız bambu benzeri bitkilerden kaplayarak gölgeliği yapmayı planlıyorum. O kısmın tabanını kayrak taşlarla kaplamayı, öğleden sonraları da güzelce sulayıp, serinlikte çay keyfi yapmayı hayal ederek geçirip gidiyoruz günleri işte...

kazim polat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön