View Single Post
Eski 14-06-2011, 11:58   #148
maki01
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Sevgili sema62,

İlaçtan etkilenmen başımıza gelecek en kötü şey, lütfen esintinin olmadığı bir ortamda ve maske kullanarak bu tür kimyasal zehirleri kullanalım ve mümkünse hiç kullanmayalım.

Bu tür ilaçların çoğunun etiketinde ev içinde kullanılmaması gerektiği yazılıyor. Çok daha yaşamsal sorunlar yaşabilirdin.

Bu tür ilaçlamalarda evlerimizdeki camsil gibi püskürtme mekanızması olan atık şişeleri kullanıyoruz. Yakın mesafaden ilaçlama yapmak durumunda kalıyoruz. Bu tür atık şişeleri kullanmanın hele de kimyasal zehir için oldukca riskli olduğunu düşünüyorum. Kullandıktan sonra ise genellikle çöpe atarken üzerine hiç bir uyarı yazmadan , önlem almadan içindeki ilaç atıklarıyla atmak ise tehlikenin diğer bir boyutu. Çöplerden plastikleri toplayan insanların, çocukların ya da çöplerden yiyecek arayan sokak hayvanlarının da zehirlenmesine neden olabiliriz.

Yapı marketlerde satılan 2 litrelik pompalı püskürtmeli şişeler çok daha güvenli sanki. Yıllar önce 2 tane almıştım, hala kullanıyorum. En büyük faydası atık şişelerdeki gibi sızıntının olmaması ve daha uzak mesafeden ince püskürtme ayarı ile daha yaygın ilaçlama yapılabilmesi. Ve çok uzun süre kullanarak , çöpe kimyasal zehir bulaşığı şişe atmak zorunda kalmamız...

Yine de en doğrusu kimyasal zehirleri ev içinde kullanmamak. İlla kullanacaksak eldiven , maske , kapalı giysi gibi koruyucu önlemlere çok dikkat etmeliyiz. En az etiketinde yazan süre kadar ilaçlanan bitki ile temas etmemeli ve aynı ortamda bulunmamalıyız. Çok korkarak, çok dikkat ederek ve çok nadiren kullanıyorum. Fobi düzeyinde takıntılıyım kimyasal zehirlere karşı.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön