View Single Post
Eski 25-06-2011, 00:28   #168
maki01
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Siz mite'lı menekşeyi çok iyi tanırsınız Sayın Faruk, geçtiğimiz senelerde çok mücadele verdiniz.

Bu arada büyüteci görmemişim haklısınız ve eğer mite'la uzun süre mücadele eden biri olarak " bu kesinlikle mite değildir" diyorsanız ve bu sorumluluğu çekinmeden tereddütsüz yüklenebiliyorsanız çok mutlu olurum. 100'e yakın menekşemde aynı sorunu yaşıyorum ve kimyasal mücadele yapmak zorunda kalıyorum. Ama yanılıyorsanız ve insanların yetiştirdikleri menekşelerin kaybına neden olursanız, bu durumun altından nasıl kalkarsınız bilemiyorum.

Aklımda biyoloji öğretmeni olarak kalmışsınız; yanılıyorsam özür; sizin mikroskopa ulaşmanız çok kolay tabii ama malesef çoğumuzun bu imkanı yok. Yine de ben şanslıyım , yeğenim yüksek ziraat mühendisi ve yapraktan koyduğu teşhislere güveniyorum


Bu arada sanal ortam mite'lı menekşe fotoğrafları ile dolu, inanın mite'dır demek için mikroskopa gerek yok. Siz benden daha iyi bilirsiniz aslında, saklamanın kimseye bir faydası olmuyor. En fazla üyeye sahip Rus sitesinde yayınlanan fotoğraflar ve ingilizceye çevirterek okuduğum mesajlar da mite diyor.

http://www.fialki.ru/node/8114#comments

Bu konunun üzerinde bu kadar hassas olarak durma nedenim üyelerimizin menekşe kayıplarını mümkün olduğunca engellemek.

Benim kişilerle işim yok ancak ortalığa agaclar.net araclığıyla hasta menekşeler salınıyorsa buna elimden geldiği kadar engel olmaya çalışırım. Bu durum sitemize karşı taşıdığım sorumluluk ve bir menekşever olmamdan kaynaklanıyor. Farklı bir neden aramayın lütfen.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön