View Single Post
Eski 19-09-2011, 00:25   #234
pelermin
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 24-08-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 38
unlu bitle mücadelede cımbızla ben de gördüklerimi alıyorum. ama kökten bitiremediğimi bilmek beni rahatsız ediyor. bir süre evden uzak kalsam çiçeklerimi saracak diye korkuyorum. evde bebeğim ve 7 yaşında oğlum olduğu için kimyasal ilaçlamadan kaçınıyorum. çiçekçinin organik dediğini deneyeyeceğim kesin sonuç verirmiş. eğer başarılı olursa buradan paylaşırım.

unlu bitten çok daha kötü bir şeyle karşılaştım bu gece. umarım bileniniz vardır. bardakta köklendirdiğim menekşe yapraklarını ektiğim saksıya fenerle baktım biraz tuhaf bir hareket kabul ediyorum ama'' neden yavru vermedi bunlar şöyle biraz yakından bakayım'' dedim. fenerin güçlü ışığıyla parlayan yaprağın, toprağın altında kalan kısmında şeffaf, saç telinden çok daha ince bir kurt gördüm ama o kadar ince ki gözle görülmesi gün ışığında gerçekten zor. benim de fenerle bakacağım tuttu işte...o kadar şaşırdım ki yaprağı ucundan çekip çıkarttım ve ucunda hareket eden bir kıl kurdu daha...

o yaprağı attım ama 4 yaprak daha var o saksıda onları da mı atayım? ayrıca bu nedir böyle unlu bitten beter..insanı sarsan birşey uzun ve şeffaf kurtlar .

unlu bitin gözünü seveyim temiz beyaz bir böcekçik

pelermin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön