View Single Post
Eski 05-04-2012, 11:09   #61
Rana+miraç
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-01-2012
Şehir: sakarya
Mesajlar: 334
Merhaba.... Bu günlerde sevinç ve üzüntüyü birarada yaşıyorum.Bir kaç yavruyu kök çürümesinden kaybettim ve nerede hata yaptığımı da bilmiyorum bu durumu daha da vahimleştiriyor.
Asıl konuya gelirsem, iki üç hafta önce güneşi gördük hemen pikniğe koştuk. Ormanda etrafa bakınırken çürümüş yapraklar arasında yosunları farkettim aklıma yosunda köklendirme uygulaması geldi .Sphagnum yosunu değildir ama öylesine deneme yapayım diye bir küçük poşet yosun toplayıp eve geldim. Pet bardağa delikler açtım içine yosun koyup fısfısla suladım, defalarca deneyip bir türlü çeliklerini köklendiremediğim, marketten alınmış sanırım fazla hormona maruz kalan menekşemin yaprağından koydum. Bardağı dibine perlit konmuş başka bir bardağın içine koyup üzerine sera yaptım. Kuytu bir köşede öylece unuttum.10- 15 gün geçtikten sonra bir de baktım minik kökler beni bekliyor.
Harika bir sürpriz oldu yosunun cinsini, adını bilmiyorum ama artık toprağa çelik dikmeyeceğim ormana gidip ihtiyacım kadar yosun toplayıp yosunla denemeye devam edeceğim. Kökler çok fazla değil ama heyecanla acele edip hemen fotoğraflamak istedim. Bu yöntemi tanıtan sayın ahmeter'e teşekkürlerimle...

Eklenen Resimler
    
Rana+miraç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön