View Single Post
Eski 10-04-2012, 21:53   #226
athena -asena
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-11-2009
Şehir: Akçakoca
Mesajlar: 1,173
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çisem Mesajı Göster
Sayın Athena-Asena;
kısırlaştırmanız gerekecek anneyi, aksi taktirde kedi çiftliği kurmanız an meselesi.
12 yaşındaki erkek kedimi 3 yaşında (geç) kısırlaştırdım. Sokak kedi nüfusumuz birden yükseldiğini geç farkettim. Biz genelde erkek kedileri kısırlaştırmaktayız belde sakinleri olarak. Ameliyatı en sorunsuz erkek kedilerin kısırlaştırması oluyor çünkü. Koku bırakma olayları da kesiliyor.
Şu günlerde yaşadığım bu konuya örnek ise; 3 tane gözleri yeni açılmış yavrusu olan anne yeniden hamile kaldı şu kızışma mart ayında. 3 yavruyu sürekli bağırdıklarından apartman sakinleri bana getirdi. Apartmanın sığınağına yavrulamış ama içgüdüsel olarak yeni hamileliğine hazırlamakta kendini. Aç yavruları 3 saatte bir damlalıkla beslemekteyim.
Neyse ki arada yavrularının yanına bıraktığım kuru mamayı yemeye geldiği arada az da olsa içgüdüleriyle hareket edip onları yalıyor ve emziriyor. Anne kedinin kendisi de zaten geçen senenin bebek kedisi. Bu da ikinci hamileliği. Bebekleri doğurup yavruların gözleri açılıp, karınları yerden kalktığı an anne kısırlaştırılacak. Yoksa her sene en az 8-10 yavru yapacak 2 doğum toplamında.
Köpek doğumlarını sokak köpeklerinde engelledik ama kedilerin özellikle kızışma aylarında gözden kaçan bu tür doğumlarına hala engel olamamaktayız.
Diyeceğim o ki bir an önce siz de önleminizi alın. Belediye veterinerliklerinde kısırlaştırmalar ücretsiz artık.
Sayın çisem ; merhaba, 17 ağustos 1999 depreminden bu yana bahçemde hiç bir zaman kedi eksik olmadı ve hiç birini de kısırlaştırma girişiminde bulunmadım bulunmamda, yeni doğan kedileri eşe dostta dağıtıyorum kalanlar da bahçede kalıyor besliyorum.

athena -asena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön