View Single Post
Eski 02-05-2012, 23:13   #113
ataban
Yeni Üye
 
ataban's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-04-2012
Şehir: Edirne Enez
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
B



Dodine, antraknoz'a karşı ABD'de çok kullanılıyor. Ben de geçen sene kullandım, ve antraknozu epeyce baskıladık. Ancak görebildiğim kadarı ile bakteriyel yanıklığa karşı bir etkisi olmamış.




Peki bahçenizde antraknoz teşhis ettikten sonra mı bu uygulamalara karar verdiniz, yoksa etmeden mi?

Lütfen, hastalığı teşhis ettikten sonra ilaç uygulamasına karar veriniz. Daha önceki mesajlarımı okuyabildiyseniz, benim bahçemde bu hastalıklardan fotoğraflarla belgeselini çekecek kadar mevcut.

Eğer hastalığın varlığını görmeden ilaç atıyorsanız, bence hem doğamıza hem de cebinize zarar veriyorsunuz demektir.

.
Pestisit kullanımında doğaya verdiğimiz zarar konusunda söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Önceki yıl bir çok fidanımın kurumasına sebeb olacak kadar yoğun bi enfeksiyon gördüğüm için daha çok ilaçlama yapmak zorunda kaldım.
Bu yıl mart ve nisan ayı içinde birer kez maneb ve en son dodine uygulamama rağmen bu gün bahçeme gittiğimde halen bazı fidanlarımda enfeksiyonun başlangıç etkilerini gördüm. Söylemek istediğim bulunduğum bögeye has bi durum olabilir çünkü Enez ilçesi etrafı akarsu,deniz ve lagün gölleri ile dolu. Bu ortam nem oranlarını korkunç seviyelere çıkarabiliyor. Ve tabi Mantari hastalık riskini.

ataban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön