View Single Post
Eski 14-07-2012, 23:19   #987
hevesli meraklı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-01-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 299
2

Önce çöp torbalarını katlayıp zımba ile deldik, ama alt tarafından 20-25 cm delinmeyen bölge bıraktık.

Bidonumuzun montajı henüz hazır değildi.

İlk torbayı deldik ve içine yeşil küreğimiz ile 3 kürek talaş koyduk. Belki çok gelebilir ama olası sulanmalara karşı bu önlemi almak zorundaydık.

Sonra naylonumuzdan terasımız eninde kestik, artan kısmı katlayıp kaldırdık. Yerde kalan kısma sebzeler yapışmasın diye talaş döktük. İşin ilerleyen kısımlarında, aklımıza şu geldi talaş ile gübreyi karıştırmak ama bunun için artık çok geçti. İşimiz kolaylaşabilirdi başta akıl etseydik.

Marul, semizotu kutusunu talaşa boşalttık, üstüne tekrar talaş döktük. bunları karıştırdıktan sonra, üstüne şeftalilerin sularını süzüp (şeftaliler dünden beri çok sulanmışlardı)ekledik. İyi ki böyle yapmışız, su ve talaş birleşince acayip ağırlaşıyormuş işin sonunda bunu anladık.

ve önemli bir hatırlatma.
dün gece şeftalilere koyduğumuz koli parçaları şeftali suları ile ıslanmıştı ve çok kolay parçalandılar. Marulların arasına koyduğumuz koliler sayesinde sineklenme olmamıştı veya minimum idi.
Yani böyle bir gece veya bir gün beklemek gerekirse, kolilerle kat kat yerleştirmek işe yarıyor. Böylece ıslanan kolilerde kolay parçalanıyor.

Şeftalinin kıymetli suyunu dökmedik işin sonuna sakladık.

başlangıç saati: 16:00

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen hevesli meraklı : 23-08-2012 saat 18:35
hevesli meraklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön