agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)




Beğeni Düzeni22546Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-02-2011, 18:48   #7981
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2010
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 1,058
Menekşeler ışığı çok sever hava sirkilasyonu olmayan bir yerde dursun

Selehattin 67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2011, 19:00   #7982
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 06-02-2011
Şehir: samsun
Mesajlar: 44
hoşbulduk selehattin. pencereye yakın yerdeler. tül arkasında güneş görüyolar. ilginize ve bilginize teşekkürler.

_nihann_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2011, 19:04   #7983
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2010
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 1,058
Ceryanda kalmasınlar bitki besini verin

Selehattin 67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2011, 22:25   #7984
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 06-02-2011
Şehir: samsun
Mesajlar: 44
bitki besini derken ne önerirsiniz. henüz hiçbirşey bilmiyorum da birde burda bulabileceğimi sanmıyorum. nerden bulabilirim. eczanelerde varmıdır?

_nihann_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2011, 22:45   #7985
Ağaç Dostu
 
zappie's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-09-2007
Şehir: Samsun
Mesajlar: 375
Agri'da ozellikle "menekse gubresi" bulamayacaginizi tahmin ediyorum. Zirai ilac, gubre satilan yerlere bakin. Yaprak gubresi diye sorun. 18-18-18 deyin anlarlar 15-15-15 de olabilir. Karton kutuda 1 kg kadar olur 10-15 tl civaridir. Benzer bir sey bulursaniz alin, kullanim konusunda yardimci oluruz. Ancak su an icin gubreye ihtiyaciniz yok, yavrulariniz soyle 5-6 yaprak olsunlar once.


Düzenleyen zappie : 07-02-2011 saat 22:47 Neden: Ek
zappie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 07:26   #7986
Ağaçsever
 
gulumcinki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-12-2010
Şehir: tokat
Mesajlar: 33
Sevgili menekşesever evin aydınlıksa korkmana hiç gerek yok. Yeni hayatında başarı ve mutluluklar

gulumcinki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 08:33   #7987
Ağaç Dostu
 
menekşecibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 816
Galeri: 24
Hibrid” tohum nedir?

Yer küremizde ki biyolojik çeşitlilik kabaca 2 temel kaynaktan beslenmektedir; bunlar;

a. Ya genetik mutasyonlar sonucunda oluşmuş olan ve de normalde olmaması gereken genetik dizilişler ile oluşanlar,
b. Ya da doğal yolla birbirleriyle gen transferi yapabilen türlerin birbirlerine gen aktarmaları sonucunda ortaya çıkanlar yani melezler (veya hibridler) dir.

Doğada Gen aktarımı çoğunlukla böcekler aracılığı (özellikle arılar), rüzgarın etkisiyle, vb… dış etkenler sayesinde gerçekleşmektedir. Arı, çiçekten çiçeğe uçarak, erkek organdan aldığı polenleri (üreme materyalini) dişi çiçeğin döl yatağına taşıyıp, döllenmeyi sağlayarak, ziyaret ettiği bu iki birey arasında doğal şartlarda gen aktarımı mümkünse, gen aktarımı gerçekleştirmektedir.

İnsanlar doğayı gözlemleyerek bu sırrı çözmeye başladıklarında melezliğin çok önemli bir özellik olduğunu fark etmişler ve 19 ncu yy.da ağırlıklı olarak Mendel’ in çalışmaları sonrasında bu olguyu kuramsallaştırmışlardır.

Hibrid veya melez tohum, aynı bitki türüne ait uzak akraba konumunda olan iki doğal bitki kümesi veya popülasyonundan (örneğin A ve B) seçilen saf hatların veya bireylerin birbirleri ile çaprazlanması (A x B) sonucunda elde edilen ilk nesil (f1) melez tohumlara verilen isimdir; bu teknik ile değişik yöntemler kullanılarak ana veya babada bulunan özelliklerin f1 çocuklarında ortaya çıkıp çıkmadığı belirlenmekte ve böylece yetiştiricilerin yani çiftçilerin en çok istedikleri özellikleri bünyesinde toplayacak olan f1 melezin hangi ana – baba birleşiminden elde edildiği saptanarak, çoğaltıma geçilmektedir.

Ancak f1 melezler genetik yapıları gereği tohum verdikleri zaman yani f2 elde edildiğinde, f1 de ki istenen özelliklerin çok az bir kısmının f2 de korunduğu görülmektedir. Örneğin f1 de bulunan herhangi bir hastalığa dayanıklılık özelliği f2 de kaybolmakta, dolayısı ile bu özelliklere sahip bir çeşit talep eden kullanıcılar her sene yeniden f1 tohum satın alma zorunda kalmaktadır. Zaten f1 melezlerin bu özellikleri sayesindedir ki bir çok kişi ve kuruluş bitki ıslahı konusunda yatırım yapmış ve yapmaktadır; tohum sektörü her sene cirosunu yaklaşık %13 ila %15 ini ARGE bütçesine aktararak dünyada tüm sektörler içerisinde araştırmaya en çok kaynak ayıran sektör konumunda bulunmaktadır.

Burada göz ardı edilmememsi gereken iki önemli hususa dikkat edilmelidir; bunlar;

a. Tohum maliyetinin toplam girdiler içinde ki payı oldukça düşüktür. (örneğin sera domatesinde %1,5 civarı),
b. Diğer girdi maliyetlerinin sabit kalmasına karşın sadece tercih edilen tohum sayesinde toplam hasılat çok fazla değişiklik gösterebilir. (örneğin serada 1 dekar domates üretiminde hiçbir şey kazanmamak, 25.000.- TL kazanmak veya bu iki uç arasında bir hasılat elde etmek mümkündür).

Bu uğraşlar sayesinde elde edilen özellikli (örneğin verimli, belirli hastalıklara mukavim, soğuğa veya sıcağa dirençli, erkenci veya geçci, yağ oranı yüksek, vs…) f1 hibridler sayesinde tohum sektörü özellikle dünyada nüfusun çok hızlı arttığı 20 nci yy. ın ikinci yarısı boyunca insanların bol ve ucuz gıdaya kavuşmalarını sağlayabilmiştir.

Tohumculuk uğraşında uygun ana – babaları belirleme ile istenen f1 melezleri elde etme işlemine “ıslah çalışması”, yapan kişiye de “ıslahçı” ismi verilmektedir.

f1 Hibrid – Melez tohumlar kısır mıdır?

Maalesef ülkemizde ulu orta dillerde dolaşan “f1 tohumlar kısırdır” söylemi tamamen yanlış ve de büyük bir yalandır! Bu iftiranın altında işin özünü bilmeyen geniş kitlelere korku salarak bilimsel gelişmelerin önüne bilinçli veya bilinçsiz set çekmek isteyen ufak ama yaygaracı bir grup insanın yarattığı bilgi kirliliği vardır! Melezleme yolu ile geliştirilen f1 hibridler mutlaka kısır olur diye bir şey söz konusu değildir; ancak istenirse bu özelliği sağlamak genetik olarak mümkündür. Örneğin eşek ile altın melezi olan katır, kısırdır; ancak katırı alan da, satan da, üretimine aracı olan da bunun böyle olduğunu bilerek belirli özellikleri nedeni ile katırı tercih eder ve ahırına koyar! f1 tohumlar içerisinde de örneğin çekirdeksiz karpuz doğal olarak kısırdır ve tohumu olmadığı için de çocuk yani meyve veremez; bu karpuzları üreten de, yiyen de bunun böyle olduğunu bilir! Ancak çekirdek ayıklaması zor geliyorsa ve de canı kolaylık isterse bu kısır çeşidi bilinçli olarak satın alabilir.

Bu yöntemle belli bir amaca yönelik kısır bir çeşit geliştirildi diye ticari olarak satılan tüm f1 hibrid tohumlar kısırdır demek büyük bir yalandır. Örneğin domateslerde kısırlığın bir cazibesi bulunmamaktadır; ancak ülkemizde piyasada satılan ve tüketilen domateslerin yüzde 99’ a yakınının f1 hibrid olmasına karşın bu çeşitler kesinlikle kısır değildir; bunu doğrulamak için yediğiniz domatesin içerisinden ayıracağınız çekirdekleri, kış sonrası, bahar aylarında toprağa ekerseniz yaza tekrar domates elde edeceğinizi göreceksiniz!


Canavar tohum var mıdır?

Canavar tohum, yakıştırması da aynen “Kısır Tohum” benzeri tamamen medyatik bir abartmadır. Yeryüzünde böyle bir tohum ne doğal olarak var olabilir ne de insanoğlu tarafından meydana getirilmiştir. Ülkemizde “Canavar Tohum” diye adlandırılan şey belki de terminatör tohumlar (terminator seeds) diye tercüme edebileceğimiz bir olgudur. Genetik mühendisliği ürünü olan terminatör tohumların bu teknoloji de dünya lideri bir firma tarafından yapılabilirliği kanıtlanmış ise de aynı firmanın açık taahhüdü ile hiçbir durumda kullanılmayacağı dünya kamuoyuna duyurulmuştur. Bu ürünler ne Türkiye de ne de başka herhangi bir ülkede hiçbir zaman kullanılmamıştır. Ayrıca ileride değineceğimiz gibi ülkemizde GDO’ lu ya da aktarma genli bitkilerin AGB tarımı yapılmaz.


Hibrid-Melez f1 tohumlar insan ve çevre sağlığı açısından zararlı mıdır?

Kesinlikle hayır! Belirli bir bitki türünde örneğin mısır, şeker pancarı veya domateste hibrid melez tohumlar ile olamayanlar arasında genetik olarak hiçbir fark yoktur. Her ikisi de aynı genetik temele (yani aynı genlere ve gen sayısına) sahiptir. Dolayısı ile hibrid melez tohumu ile organikçilerin yere göğe sığdıramadıkları baba annelerinin domatesi (ki yukarıda açıklandığı gibi o da melez idi) arasında sahip oldukları genlerin niteliği ve sayıları itibari ile hiçbir fark bulunamamaktadır. Hibrid melez tohumlar ıslah edilirken genetik mühendisliğin teknikleri kullanılmaz ve de bu tohumlar başka canlı türlerine ait gen taşımazlar.

Bu aşamada hibrid- melez tohum kullanımı ile bilinçsiz veya kontrolsüz tarım uygulamalarını ayırmamız gerekiyor. Kontrolsüz tarımda ölçüsüz yoğun ilaç ve gübre uygulamaları kültürel tedbirlere riayet etmeden üretim anlatılmaktadır. Denilebilir ki yüksek oranda üretim artışı getiren hibrid-melez tohum kullanımı yoğun tarımı teşvik etmiyor mu?

Hayır etmiyor! “ Bilinçsiz Tarım” karşıtı olarak AB ülkelerinde yaygınlaşmaya ve ülkemizde de sebze üretiminde kullanılmaya başlanan “ iyi tarım uygulamaları” yükselen çevre koruma bilinci ile her geçen gün daha fazla benimsenmekte ve burada hibrid-melez tohumlar kaçınılmaz olarak en önemli girdi olarak kullanılmaktadır; şöyle ki f1 hibrid-melez çeşitler ile kurumsal olarak her istenen özellikte çeşit geliştirmek mümkün olduğundan belirli hastalıklara dayanıklı yani ilaç gerektirmeyen, daha az su tüketen, daha az gübre gerektiren, vs… özellikte tam çevre dostu daha fazla vitamin, daha fazla kanser düşmanı moleküller içeren insan sağlığına dost ürünler elde etmek mümkündür. Bu konular üzerinde tüm ıslahçılar şu anda yoğun olarak çalışmaktadırlar

menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 09:57   #7988
Ağaç Dostu
 
zappie's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-09-2007
Şehir: Samsun
Mesajlar: 375
Sayin meneksecibaba,
Konuyu Afrika meneksesi acisindan degerlendirecek olursak ?

zappie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 14:25   #7989
Ağaç Dostu
 
menekşecibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 816
Galeri: 24
Sayın zappie
Bu konu benim de çok ilgimi çekiyor ve araştırıyorum.Bilgisi olan varsa paylaşsın.Aşağıdaki bilgi yeni menekşe hibritlerinin cıkmasının açıklaması olabilir.


(Hibrid veya melez tohum, aynı bitki türüne ait uzak akraba konumunda olan iki doğal bitki kümesi veya popülasyonundan (örneğin A ve B) seçilen saf hatların veya bireylerin birbirleri ile çaprazlanması (A x B) sonucunda elde edilen ilk nesil (f1) melez tohumlara verilen isimdir; bu teknik ile değişik yöntemler kullanılarak ana veya babada bulunan özelliklerin f1 çocuklarında ortaya çıkıp çıkmadığı belirlenmekte ve böylece yetiştiricilerin yani çiftçilerin en çok istedikleri özellikleri bünyesinde toplayacak olan f1 melezin hangi ana – baba birleşiminden elde edildiği saptanarak, çoğaltıma geçilmektedir.)

Sonuç bazı geçişler: 1. Pembe X Pembe 100% 2 Pink. Pembe X Coral 100% 3 Pink. Kırmızı X Kırmızı% 75 kırmızı, 25% 4 Pink. Beyaz X Kırmızı% 50 beyaz,% 37 kırmızı, 13% 5 Pink. Mavi X Pembe% 50 Mavi,% 50 6 Kırmızı. Kırmızı X Pembe% 100 Kırmızı
bir mavi ya da mor ebeveyn kullanırsanız, fidanların çoğu mavi veya mor çiçek olur

Hibridizasyon - Bazı Önemli Tarihler:

1926 - Armacost & Royston, Los Angeles, ithal tohum.
1935 - Armacost & Royston sürümü ilk 10 çeşit.
1939 - İlk çift çiçek bitki görünür.
1942 - İlk gerçek pembe çiçek tohumu anlaşılmaktadır.
1943 - İlk gerçek beyaz çiçek tohumu anlaşılmaktadır.
1951 - İlk minyatür Frank Tinari melezleştirdiği.
1952 - İlk beyaz kenarlı çiçek belirir.
1953 - İlk yıldız çiçeği (eşit büyüklükte yaprakları) görüntülenir.
1954 - İlk çift pembe Lyndon Lyon melezleştirdiği.
1957 - melezleştirdiği İlk firar Afrika menekşeleri
1960 - Crown renklilik görünür.
1961 - Mozaik renklilik görünür.
1967 - "Tommie Lou" renklilik görünür.
1974 - Lyndon Lyon ilk minyatür römork hybridizes.
1992 - İlk sarı çiçek bitki melezleşmiştir.

menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 15:56   #7990
Yeni Üye
 
m.ural's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-01-2011
Şehir: muğla
Mesajlar: 20
bunlarda benim nazlılarım

Eklenen Resimler
   
m.ural Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2011, 17:38   #7991
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 06-02-2011
Şehir: samsun
Mesajlar: 44
arkadaşlar sera ortamına diktiğimiz yaprakları ne kadar sürede su vermeliyiz. birde bütün arkadaşlardan yardım istiyorum. mum çiçeğim dondu ve bütün yaprakları soldu. nasıl kurtarmam gerekir bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.çok üzüldüm. mum çiçeği sayfasına yazdım cevap alamadım.eğer bi bilginiz varsa lütfen özelden mesaj atın. buranın konusunu değiştirmek istemiyorum. şimdiden çok teşekkürler...

_nihann_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2011, 13:54   #7992
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-02-2011
Şehir: KAYSERİ
Mesajlar: 10
arkadaşlar ben youtube den menekşelere baktımda hepsi küçük bardakta altlarında bir tane daha içi su dolu bardak var bu nedir nem yapması içinmi anlayamadım sitedede arama nasıl yapıcagımı bılemedım

seval77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2011, 15:27   #7993
Ağaç Dostu
 
a1919's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 416
Seval hanım onlar fitilli sulama olabilir. Forumda da bu konuda fazlaca yazışma ve fotoğraf paylaşımı oldu. Mesajların başındaki yeşil alanda "Bu Konuda Ara" linki var. Oraya fitilli yazarsanız konuyla ilgili mesajları bulabilirsiniz.

a1919 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2011, 15:46   #7994
Ağaç Dostu
 
zappie's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-09-2007
Şehir: Samsun
Mesajlar: 375
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi _nihann_ Mesajı Göster
arkadaşlar sera ortamına diktiğimiz yaprakları ne kadar sürede su vermeliyiz. birde bütün arkadaşlardan yardım istiyorum. mum çiçeğim dondu ve bütün yaprakları soldu. nasıl kurtarmam gerekir bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.çok üzüldüm. mum çiçeği sayfasına yazdım cevap alamadım.eğer bi bilginiz varsa lütfen özelden mesaj atın. buranın konusunu değiştirmek istemiyorum. şimdiden çok teşekkürler...
Ben yavrulari seradan cikarincaya kadar sulamiyorum.

zappie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2011, 16:20   #7995
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 06-02-2011
Şehir: samsun
Mesajlar: 44
teşekkürler zappie.

_nihann_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2011, 18:28   #7996
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 06-02-2011
Şehir: samsun
Mesajlar: 44
bunlarda benim fidelerim.

Eklenen Resimler
   
_nihann_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2011, 18:47   #7997
Ağaç Dostu
 
zappie's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-09-2007
Şehir: Samsun
Mesajlar: 375
Tek bir yaprak icin cok yer heba etmissiniz. Kabin uzerine bir buzdolabi poseti gecirmeniz yeterdi. Daha saglam bir sey olsun derseniz bir dahaki sefer pastacilarin kullandigi seffaf kaplari kullanmanizi tavsiye ederim. Bir tanesi 12 - 15 yaprak alir, yerden tasarruf edersiniz, oturma odanizin aydinlik, sicak bir kosesinde fazla dikkat de cekmez.

zappie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2011, 21:58   #7998
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 06-02-2011
Şehir: samsun
Mesajlar: 44
büyük serayı kaldırdım buzdolabı poşetine geçirdim. büyütecek fazla çeliğim olmadığı için yer sorunum yok) eğer birgün çok çeliğim olursa tavsiyenize uyarım. elimde olanlar sadece gördükleriniz. belki beş altı ay sonra komşuda olabiliriz sevgili zappie. o zaman sen bana çelikler verirsin bende büyütürüm. sevgiyle kal.

_nihann_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2011, 09:44   #7999
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-01-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 56
Thumbs down

benim menekşelerim açmıyooooo. çok üzülüyorum. evim kuzey cephe.. güneş görmedikleri için sanırım açmıyolar.sizlerin menekşelerinizi gördükçe içim açılıyor , sonra benim menekşelere bakıyorum üzülüyorum..

simran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2011, 10:43   #8000
Ağaç Dostu
 
zappie's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-09-2007
Şehir: Samsun
Mesajlar: 375
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi _nihann_ Mesajı Göster
belki beş altı ay sonra komşuda olabiliriz sevgili zappie. o zaman sen bana çelikler verirsin bende büyütürüm. sevgiyle kal.
Seve seve. Ne demisler; komsuda piser bize de duser
Persembe aksamlari ugrarsiniz. Temizlikci kadin her seferinde mutlaka bir kac yaprak kiriyor!

zappie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2011, 11:01   #8001
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-02-2011
Şehir: KAYSERİ
Mesajlar: 10
benim açmayan menekşemi açmıyor diye büyük saksıya almıştım saksısı küçük zannederek kocaman bir saksıda şimdi menekşemi tekrar bugün küçük saksıya almalımıyım ortasından yeni yeni yapraklar çıkıyor küçük saksıya alacaksam nerden bakayım arkadaşlar nelere dikkat etmem gerektiğine

seval77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2011, 11:30   #8002
Ağaç Dostu
 
Asya_lotus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2007
Şehir: Izmir
Mesajlar: 235
Galeri: 41
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zappie Mesajı Göster
Menekseleriniz cok fazla sayida degil, 7-8 tane kadarsa bir araya toplayin, tepelerinden 30 cm yuksege asacaginiz simit floresanla yapay aydinlatma yapin. Bu duzenek bir miktar sicaklik artisi da saglar, gunde 12 saat acik kalsa ayda sadece 3 TL yakar.
Ben arkadaşlarımın birinin çiçek rafları göstermek istiyorum:

Eklenen Resimler
   
İremsıla ve sevoş beğendi.
Asya_lotus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2011, 21:11   #8003
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-03-2007
Şehir: yalova
Mesajlar: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever Mesajı Göster
büzüşen yapraklar kurudu.eşim annesinin menekşeleri çeşme altına tutarak yapraklarını yıkadığını ve menekşelere birşey olmadığını söylüyor.fakat ben çoğu yerde tüylü yapraklı çiçeklerin yapraklarına su değdirilmemesi gerektiğini okudum.bu durumda hangisi doğru
Name:  Görüntü0576.jpg
Views: 7544
Size:  74.6 KB

Name:  Görüntü0577.jpg
Views: 2653
Size:  80.4 KB

richirich2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2011, 22:40   #8004
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
Yavrulayan menekşe yapraklarımın son durumları;

En gelişkin yavrulu yaprak;

Name:  P2110002.jpg
Views: 2140
Size:  30.3 KB
Name:  P2110006.jpg
Views: 2428
Size:  28.7 KB

Çoklu yavrulayan yapraklardan biri;

Name:  P2110014.jpg
Views: 2224
Size:  29.8 KB

Genel görünüm;

Name:  P2110016.jpg
Views: 3007
Size:  43.5 KB

Yapı marketten aldığım menekşeden yedeklediğim köklenen sürgün;

Name:  P2110024.jpg
Views: 3018
Size:  32.5 KB


Forumumuz, paylaşımda bulunan üyelerimiz ve Faruk abi olmasa asla afrika menekşesi yetiştirmeyi başaramazdım, hepinize çok teşekkürler. Hakkını yememek lazım, bana resmen yardım merkezliği yapan Faruk abime teşekkürlerimi iletiyorum.

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2011, 23:18   #8005
Ağaç Dostu
 
aygün's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-10-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,796
Menekşelerimin yapraklarını arada yıkarım. Bundan hoşlandıklarını bile söyleyebilirim. Daha bir parlıyorlar, zarar gördükleri hiç olmadı.


Düzenleyen aygün : 26-02-2011 saat 15:30
aygün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 14:21   #8006
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-04-2009
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 475
Menekşe rafı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Asya_lotus Mesajı Göster
Ben arkadaşlarımın birinin çiçek rafları göstermek istiyorum:
Sayın Asya lotus Maşallah arkadaşınızın menekşeleri harika, çok güzelde bir düzenek hazırlamış. Rica etsem arkadaşınıza sorabilirmisiniz, her kata koymuş olduğu florasanların markalarını ve değerlerini bizimle paylaşabilirmi, (Lümen,Watt). Teşekkür ederim

delete61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 16:23   #8007
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 06-02-2011
Şehir: samsun
Mesajlar: 44
diktiğim çelikler bir hafta oldu ama ben dayanamayıp çıkarıp baktım köklenmiş. çıkarmamın bi zararı olurmu.

_nihann_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 18:10   #8008
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
Merak etmeyin, kalan kökleri incitmeden çelikleri yeniden dikin ve sulayın. Bir hafta içerisinde toparlanacaklardır.

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 18:15   #8009
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 138
Sayın Richirich2 yaprakları toprağa hep kısa saplımı dikersiniz.Kısa olduğu zaman fidan sayısının az olduğunu yazmıştı bir arkadaşımız. Öyle hatırlıyorum.

sema62 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2011, 18:56   #8010
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 06-02-2011
Şehir: samsun
Mesajlar: 44
saksısını değiştirsem (küçültsem) daha çabuk büyürmü acaba. ilk menekşem çabucak büyüsün istiyorum...

Eklenen Resimler
 
_nihann_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024