agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)




Beğeni Düzeni386Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-09-2011, 00:26   #211
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-09-2011
Şehir: Düzce
Mesajlar: 4
kışa da az kaldı acıya da az kaldı

ursakcn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2011, 20:41   #212
Yeni Üye
 
gaddar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-09-2011
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Kendim ve acısever dostlar için. Kışın bir tabak acılı kurufasulye yedikten sonra karda dolaşmak iyi oluyor
Merhaba Meyveli Tepe
Hem foruma hem de yetistiricilige cok yeniyim,size bir sorum olacak.Acaba sizden bu biberin tohumlarindan istesem cok mu ayip olur? veya satabilir misiniz? (Rajonu bilmedigim icin bu sekilde sordum kusura bakmayin)
Tesekkurler

gaddar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2011, 18:20   #213
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 16
Acaba bu biberin tohumunu bulan varmı?

osman barış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2011, 18:32   #214
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,965
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gaddar Mesajı Göster
Merhaba Meyveli Tepe
Hem foruma hem de yetistiricilige cok yeniyim,size bir sorum olacak.Acaba sizden bu biberin tohumlarindan istesem cok mu ayip olur? veya satabilir misiniz? (Rajonu bilmedigim icin bu sekilde sordum kusura bakmayin)
Tesekkurler
Bahçeden herhangi bir şey satmıyorum. Yolu düşüp de uğrayan olursa, elimizde olanlardan hediyemiz oluyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2011, 21:03   #215
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Gecen sene, Tohumlar.Net`ten aldigim tohumlar maalesef cimlenmedigi icin bu sene en aciyi tatma imkanim olmadi........Artik seneye ...... kismet ise

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2011, 02:37   #216
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Gecen sene, Tohumlar.Net`ten aldigim tohumlar maalesef cimlenmedigi icin bu sene en aciyi tatma imkanim olmadi........Artik seneye ...... kismet ise
Ben de bir tane yetişitirdim saksıda...

Çiçek açtı döktü, açtı döktü, bana alışamadı.. En son anneme teslim ettim. 'Nasıl vermezmiş ben bir okuyayım üfleyeyim' dedi ama ne olur bilemem...

mrduran beğendi.
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2011, 13:26   #217
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-06-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,301
Galeri: 3
Arkadaşlar 24 haziranda tohumunu ektiğim 20 tohumdan 7 fide elde ettim.5 fide öldü geriye 2 fide kaldı...Onlarada gözüm gibi bakıyorum.Biri bina içindeydi biri dışarıda.Havaların soğumasıyla dışardakinide içeriye aldım.Arkadaşlar kırmızı örümceye dikkat derim çünkü gözle görülmüyor ve bitkiye çok büyük zarar veriyor.

sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2011, 18:38   #218
ekc
Yeni Üye
 
ekc's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 25
Galeri: 1
bir acı sever olarak okudum tüm yazılanları ! fakat bir şey ister istemez aklıma bir soru geldi; bizim topraklarda yetişen bir elma vardır, hafif ekşi ve sarı bir elma, acayip sert ve sulu olur. bu elmayı babam başka bir toprakta -başka ilde yani- deneyip aynı sonucu alamamıştı... bu biber içinde aynı mıdır? yani yabancı ırklı bir biberden bu topraklarda istenilen acılık alınabilir mi?

ekc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2012, 13:33   #219
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-06-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,301
Galeri: 3
27 ocak itibari ile bhut jolokia üzerinde bir tek biber oluştu.Bina içerisinde olduğundan üzerinde 100 den fazla çiçek olduğu halde döllenme sorunu var.

sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2012, 15:03   #220
Ağaç Dostu
 
kürşad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2006
Şehir: Bayramiç / Çanakkale
Mesajlar: 949
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sercan1969 Mesajı Göster
27 ocak itibari ile bhut jolokia üzerinde bir tek biber oluştu.Bina içerisinde olduğundan üzerinde 100 den fazla çiçek olduğu halde döllenme sorunu var.
Sıcaklık uygun ise döllenmeyi suni olarak yapabilirsiniz. Suluboya fırçası veya saç kurutma makinesi (sıcak hava olmasın) işinizi görebilir.

kürşad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2012, 09:57   #221
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-06-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,301
Galeri: 3
Dediğinizi uyguladım sonuç vermedi. Sıcaklık uygun ancak ışıklanma son derece yetersiz.Nisanda bahçeye çıkarıp doğal şartlarda deneyeceğim...

sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2012, 23:16   #222
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-02-2012
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4
ilaç kullanmak gerekecek durum var

lightsussex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 03:19   #223
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-07-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5
Bhut Jolokia mı?

Bu biberi 2 sene önce yetiştirmiştim. kimseye ve hiçkimseye asla ve asla tavsiye etmem. Sırf bunları yazmak için yeni yelik açtım ve bu ilk mesajım.
Nasıl bir acı, insana ne yapıyor, yemeğe çorbaya katılır mı derseniz?

Bhut jolokia biberine dokunduğunuz zaman bile elinizi yakıyor ve o elinizi vücudunuzun neresine değdirirseniz değdirin 1-2 saat cayır cayır yanıyor. O kadar acı
İlk ağzınıza alıp yutmaya başlayınca hafif acılığı hissediliyor. Fakat tamamen yutasıya kadar öyle bir acı geliyorki insanın ağzına , tarif edilemez. Boğazınızın şiştiğini hissediyorsunuz, yutkunmakta güçlük çekiyorsunuz.
Ağzınızdan ve genzinizden o acı tat fışkırıyor resmen.
İlk önce boğazınız daha sonra burun kanallarınız yanmaya başlıyor. Sanki bir zehir içmişsiniz gibi yanmaya başlıyor ve bu yanma boğazınızdan alta şiddetle artarak devam ediyor. Bağırmak istersin ama bağıramazsın, nefesin kesilir soluk alamazsın ve hırıltılı sesler çıkartırsın.
Ardından yüzün hayatında hiç yanmadığı kadar yanmaya başlıyor. Aklınagelen ilk şey doktora gitmek oluyor. Burnundan nezle olunca bile akmadığı kadar sümük akıyor ve gözyaşlarını tutamıyorsun.
Miden 40 yıllık reflü hastasıymışsın gibi yanıyor ve mide asitiyle beraber o acı tat yemek boruna doğru çıkıyor yukarı. Yemek borunun, göğsünün ve midenin yanmasını canlı canlı hissediyorsun.
Yanma hissi nasıl derseniz; sanki saatlerce güneşin altında kalmış gibi yüzünüz yanıyor ve dokunamıyorsunuz. Harıl harıl ocakta kaynayan bir bardak suyu bir dikişte içmiş gibi içiniz yanıyor. Sakın su içeyim demeyin. Su ile kapsaisini daha da yayarsınız. İçmeniz gereken tek şey süt olmalı. Yoksa saatlerce o acı içinde kıvranıp durursunuz. Dışarıdan bakılınca kolay gibi geliyor ama o biberi bana dünyada hiçkimse yediremez artık ki fidelerin yakınından geçerken bile genimi yakıyordu ve hiçbir kurt, kuş ve böcek bu bitkiye yaklaşmıyor bile. Deneyenlerin yeni deneyimlerinide merakla bekleyeceğim. Paylaşırsanız

maralle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 09:06   #224
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,965
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maralle Mesajı Göster
Bu biberi 2 sene önce yetiştirmiştim. kimseye ve hiçkimseye asla ve asla tavsiye etmem. Sırf bunları yazmak için yeni yelik açtım ve bu ilk mesajım.
Hoş geldiniz. Forumdaki ilk mesajınızı da Bhut Jolokia başlığında yazmanız hoş olmuş. Deneyiminiz gerçekten çok etkileyici, özellikle "şundan bir ısırık alıp tadına bakayım" diyecekler için.

Bu yıl yetiştirmeyecektim ama yine dayanamadım, izole bir yerde 8 kök diktim, küçük biberler verdiler bile

Yukarılarda bir yerde yazmştım galiba. Bu biber Hindistanda özel olarak isteyenlere bir tabakta jiletle zar gibi kesilmiş tek bir halka olarak servis edilirmiş.

Evde kullanmak için Thai biberi de çok lezzetli ve yeterince acı. Thai biberini de ısırayım dediğinizde yazdığınız etkiler gerçekleşir fakat dikkatli bir şekilde sos, kapya biberiyle seyreltmek vb. şekillerde hazırlanıp saklandığında muhteşemdir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 12:11   #225
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
bu biberi düşünmek istemiyorum....
açıkçası sadece dogal mücadele için kullanılabilir...
bir sıpreyle bütün zararlıalar kaçacaktır... diye düşünüyorum
yinede ben almıyım....

Halil Önen ve mrduran beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 22:50   #226
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-07-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5
Bhut Jolokia

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Hoş geldiniz. Forumdaki ilk mesajınızı da Bhut Jolokia başlığında yazmanız hoş olmuş. Deneyiminiz gerçekten çok etkileyici, özellikle "şundan bir ısırık alıp tadına bakayım" diyecekler için.

Bu yıl yetiştirmeyecektim ama yine dayanamadım, izole bir yerde 8 kök diktim, küçük biberler verdiler bile
Teşekkürler. Yazıların hepsini okudum. Bende fantastik bir deneyim olsun diye yetiştirmiştim ve doğal olarak başka türlere yöneldim tabiiki. Deneyimi olmayanlara ve sofrada Bhut Jolokia yı tabii haliyle kullanmak isteyenlere tavsiye etmiyorum. Yeterince seyreltilip sos yapılabilir ( o konuda bir bilgim yok ). Siz sosmu yapıyorsunuz dünyanın en acı biberiyle?

maralle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 23:48   #227
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,965
Evet, Bhut Jolokia'dan da sos yaptım, hem de seyreltmeden Tadına bakmadım ama. Birer kavanoz iki arkadaşıma gönderdim. İkisi de acı sever kişiler. Bir arkadaşıma bir kavanoz da thai sosu göndermiştim. Thai'yi daha çok sevdi. Ben de thai sosunu seviyorum. Acılık bakımından Jolokia ile aradaki farkı ayırd etmek pek kolay olmasa gerek ama lezzet farkı var.

Çoğu kişi acının hep aynı şekilde etki ettiğini düşünür, oysa değildir. Kimi dilinizin ucunu dudağınızı yakar, kimi dilin orta yerini, kimi boğazınızı yakar. Kimi de ağızda çok fazla yanma yapmaz ama kan dolaşımını hızlandırır, vücut ısısını belirli bir süreyle yükseltir.

Thai böyle bir biber. Kışın bir tencere kuru fasulyeye atılan tek bir thai biber ile, bir iki kaşık fasulye yediğinizde önce kulaklarınız ısınır, sonra göğüste bir ısı hissedersiniz, tabak tamamen bittikten sonra yaşınız kaç olursa olsun dışarı çıkıp karda futbol oynarsınız

Izgara köfteyi acılı sosa banarak yemeyi severim. Kavanozdan tek bir thai biberi tabağıma koyuyorum, köfteden bir parçayı bibere sadece değdiriyorum ve öyle ağzıma atıyorum. Yemek bittiğinde biber hala tabaka bir bütün olarak duruyor ama acı sosun tüm lezzet ve gücüyle sofradan kalkıyorum.

almira, mrduran, attar ve 1 kişi beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2012, 13:25   #228
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
...

Thai böyle bir biber. Kışın bir tencere kuru fasulyeye atılan tek bir thai biber ile, bir iki kaşık fasulye yediğinizde önce kulaklarınız ısınır, sonra göğüste bir ısı hissedersiniz, tabak tamamen bittikten sonra yaşınız kaç olursa olsun dışarı çıkıp karda futbol oynarsınız
Bu durumda düz duvara bile tırmandırdırıyormuş...

('Diyarbakır güzelmiş, nerden biliyorsun' derlerse 'öyle diyorlar' derim...
Vallahi yalan söylemiyorum...)

Ben gecen yıl yetiştirdim ama meyvesini yiyemedim_ döktü_tecrübem yok.. Bu yıl bakalım artık...

( bu gün fazla acı mı yedim dedir, dilirim dolaştı...)

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2012, 22:49   #229
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-07-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5
Acı herkesi aynı şekilde etkilemez, doğrudur ama Bhut Jolokia nın herkesi etkileyeceğine şüphem yok Bende acı düşkünüyüm sizler gibi. Yaban turpu püresi, wasabi bitkisi kökü, çeşit çeşit biberler denedim. Bir süre sonra çoğu insanın kokusuna bile tahammül edemediği derecede acı biberleri bile avuç avuç yiyecek konuma geliyor insan. Giderek daha acısını arıyor. ( hastalık gibi bişey ). Ama şu Bhut Jolokia da dur dedim. Tek bir sefer yememle çıtayı aşağıya düşürmem bir oldu ve ne kadar kök varsa hepsini söktüm attım behçeden .

attar beğendi.
maralle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2012, 00:17   #230
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,965
Bir biberi komple yediniz mi öylece?

almira beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2012, 03:12   #231
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-07-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5
Youtube'da gencin birisi bu biberden 6 tane yiyordu. O vidyoyu izledikten sonra 1 tanesini attım ağzıma yedim. Hiçbirşey olmadı. Ama aradan bikaç dakika geçince ölsem daha iyi dedim ya Şuan habanero ile jalapeno biberleri iyi bana göre acılık bakımından.

almira beğendi.
maralle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2012, 07:42   #232
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 974
Bende bu biberin tadına bakanlar arasındayım ama lezzetine hayran kaldım. Parmağım ıslaktı üzerine aldığı kadar biberi ağzıma attım tam lezzet ve acısını almak için ağzım boşken denedim bunu. İlk başta dilim deydi değmedi derken ikincisinde tüm parmağımdaki biberi damağımda gezdirdim.

Ortalama acısı bir saat kadar geçmedi harika bir biber ama en çok lezzetini sevdim babamda babaannemde yetiştir mete şundan diiye yalvarıyorlar ama çevremde biber yetiştiren çok olduğundan tohumlar açılacak diye yetiştirmiyorum. Ama önümüzdeki senelerde tül polen geçirmez elek bir şeyler yapıp yetiştireceğim

attar beğendi.
Mete Tiren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2012, 09:00   #233
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-06-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,301
Galeri: 3
Bhut Jolokia'dan Tohum Alma

Arkadaşlar sizde kışın pencere kenarında benim gibi yetiştirin...Çiçeklerini döküyor ama üzülmeyin...İlkbahara güçlü bir bitkiyi, açık havaya aldığınızda birazda yardımla tozlaşma sağlanıyor. Tüle falanda gerek yok çünkü benim bölgemde hazirandan önce tarlalarda biberler çiçek açmıyor...Ben döl tutumunu nisan ayında sağladığımdan kafam çok rahat....Seneye elimdeki bol miktarda ki bhut jolokia tohumunu ekip fide haline getirmeyi düşünüyorum.

Not: Acı severlere biberin minik boydaki körpelerinden tattırdım..Hepsinin genel kanısı acısının yanında lezzetininde müthiş olduğu...Tabi tatmaya cesaret edebilirseniz

sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2012, 02:14   #234
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-07-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5
Red face Biber yetiştirme yöntemim ( Habenero )

Ben biberi evin içinde kendi yaptığım kartondan kutunun içinde yetiştiriyorum. ( 2x3 metre )Kutunun içinde bir fan var. O sürekli hava transferi yapıyor içerde ve 1 tane 400 wattlık metal lamba ve bir tanede 200 wattlık sodyum lambam var. Bunlar aynı güneş ışığı etkisi yapıyor bitkiye ve yeterince ısıtıyor. Isıyı düzenli olarak termometreyle ölçüyorum ve asit algılayıcısıylada toprağın asitlik düzeyini düzenli ölçüyorum. Habanero biberi için ısıyı 25 derece civarlarında sabit tutmaya çalışıyorum. Tozlaşmayı kendim ellerimle yapıyorum. Böylece hiçbir dış etkiye maruz kalmamış oluyor ve acılığından hiçbirşey eksilmiyor. Bi labaratuvar ortamı gibi yani Fide olunca hemen karton ortama alıyorum , bir süre Oasis'in içinde tutuyorum, biraz büyüyünce çiçek taşlarının içine oradanda toprağa geçiriyorum. Yaprakları büyüyünce onları iplerle kenarlara çekerek bağlıyorum ki her yaprak yeterince ışık alsın. Sabahları sarı, akşamları kırmızı ışıkla besliyorum. Böylece bitki gece gündüz ayrımına varıyor. Benim sistemim böyle. Öneriler ve yorumlara açığım ve bekliyorum (Foto koyamıyorum yalnız, şuan biberlerden 600 km uzaktayım. Evde şuan onlar zaman ayarlı priz ile yönetilen ışık kaynağının altında uyuyolar Bu yöntemle yılın her ayında biber yetiştirebiliyorum.

attar beğendi.
maralle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2012, 11:57   #235
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-07-2012
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 1
Daha önce habereno baktım ,meyvelerinden aldım ,acı sever birisi olarak zevkle yedim. Daha üstü nedir yolundaki araştırmalarımda karşıma bhut çıktı. Çokca yorumların olumsuzluğundan almaya cesaret edemedim. Birgün ebay üzerinden 5 adet güneşte kurutulmuş tohumlu biberlerden edinip vira bhut jolokia dedim. Mercimek tanesi kadar parçasını ağzıma attım. Ensem su içinde kaldı.Yanma hissi garip .Anında değil ,zamanla tesir ediyor.Zaman geçtikçe varlığını daha çok hissettiriyor. Ortalama yakıp yıkıcı etkisi yarım saat -1 saat arası sürmüştü. Eğer yediğiniz en acı biber dıştan yakıyor hissi verdiğini söylersek ,bu içten yakıyor. Acı sever birisi olarak çok hoşuma gitti. Evdeki pul biberlere bu kurutulmuşları havanda ezip 5 te 1 oranında kattım . Acı seven birisi olarak söylüyorum bu şekilde lezzetli bir acıyı hayatta yediğimi hatırlamıyorum. Acıya tahammülü olmayan birisini ağlatır ,garanti veririm. Saf olarak mercimek tanesinden daha büyük parça denemedim.Hep birşeylere kattım. İçinden çıkan tohumlar verimli olmadığından ,üreticinin zamansız hasatından yetişmedi. Tazesinin daha caydırıcı acısı olduğunu düşünüyorum ama edinemedim henüz.

Zevk için bile sade olarak tüketilmesi zor bir biber. Ama karışımlarda lezzet abidesi. Değişik ve ağır kokusu ,acı tadındaki o muazzam aroma denemeye değer. Lahmacun harcına katın ,ince kıyılmış ezme salatalarınıza katın ,pul biberinize katın ,sıcak soslarınıza katın.... Acı seviyorsanız bu hazdan mahrum kalmayın.

1miyon acılık denilen biberin elime ulaşan versiyonu 700.000 civarı çıkmış. Ebaydan alan bir analizci bunu olumsuz yorum olarak söylüyor.Bununda açıklaması Mete beyin dediği gibi tozlaşma ile açılan tohumlar. Saf bhut jolokia bulmak ,**** ıspatlamak çok sorun olacak. Varolanlar şimdilik yetiyor ama 1 milyonluk gerçek zehiri tatmak isterdim

mrduran beğendi.
TremusA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2012, 08:22   #236
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-05-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 85
10 tohum ektim. 3 tanesi çimlendi. Bir karıştan biraz daha büyükler. 7-8 çeşit biberle aynı anda ektim. Bhut jolokia en yavaş gelişeni. Diğerleri meyve verdi. Çimlenmesi de diğerlerinden çok sonra olmuştu.
Tozlaşma zamanı, diğerleri ile karışmaması için birkaç gün salona alıp elle tozlaşma yapıp tekrar balkona çıkarmayı düşünüyorum.

mrduran beğendi.
x_coder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2012, 08:36   #237
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-07-2012
Şehir: mersin
Mesajlar: 5
Siteye yeni dahil olduğum için tohum konusunda pek bilgim yok. Ancak ben de bir acı biber tutkunuyum. Tohum için bu kadar para ödemek yerine satın alınan biberin tohumları aynı işi görmez mi? Saksılara attığım jalapeno tohumlarının hemen hepsi çıktı, büyüyorlar.

p.nermin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2012, 09:43   #238
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
Satın aldığınız biberler eğer hibrit tohumdan yetiştirilmişlerse, ekeceğiniz tohumlar aynı cinsin özelliğini göstermeyebilirler.

Ki, büyük oranda göstermezler. Hibrit tohumun başlıca amaçları arasında da bu vardır zaten

mrduran beğendi.
Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2012, 00:43   #239
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-05-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 85
Bu hibrit tohumların satışı neden hala yasal anlamış değilim. Bu tohumlar çoğunlukla israil menşeli. Devletin/üniversitelerin tohum ıslahı yaparak bizi bunlardan kurtarmaları lazım. Artık ithal dilemeyecek deniyor ama hala kutuların üzerinde İsrail yazıyor. İsrail demek, hibrit demek oluyor zaten.

x_coder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2012, 16:55   #240
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
İthâl tohum konusunda haklısınız tabii ki. Ama bizim kendi ürettiğimiz hibrit tohumlarımız da var. Mesela, Anadolu firmasının Murat F1 salatalık tohumu gibi

F1 tohum; hastalıklara dayanıklılık, verim vs... hususlarında ıslah edilmiş tohumdur. Aslında bize birçok artısı var.

Şahsen bende kendi menşeimiz olan tohumları tercih etmekten yanayım

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024