agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni771Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-11-2013, 21:06   #451
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
Aynen bende epeydir yazmıyorum.Tavsiye ve yoruma gerek duymuyorum.15 yıldır araştırıp yetiştirip bildiğimce paylaştım. Forum bir hazine birazda başka kaynaklar yeter. Ceviz dikmek için birazda araştırma zahmeti olacak.Kaçakaç dikeyim.Konuyla ilgili yüzlerce mesaj.Hangi cinsi dikeyim.Yüzlerce mesaj.Dopdolu form.Hani hastalığını sorsa fotğrafını paylaşsa belki ama çukurları kaç cm açayım 100 yerde yazıyor.Okumadan arştırmadan bir soracak 10 cevap alacak yan gel osman ne güzel.İnsanlar yorumların tamamını okusa malum sayfanın ne kadar kandırıcı olduğunu anlarlar ama 2 resim 1 video çok güzel kendi düşen ağlamaz ne yaparlarsa yapsınlar.

Adamların ceviz tartısı yeşil kabuklu yaş ceviz, 0,060 gr tane. kurumuş ceviz 0,010 gr civarıdır. altı katı ağırlık verilmiş yani verdikleri 60 kg aslında 10 kg
maksimum verim olarak verdikleri 150 kg nin karşılığı 25 kg bu verimlere ulaşan bir çok çeşit zaten var...

chandler, fernor 10 yaşında zaten bu değerlere yakın verime ulaşıyor ve bu çeşitler hertürlü belge ve sertifikaya sahipler en azından aşılı, ne olduğu tescilli çeşitler.

kısaca şark kurnazı bunlar......... fazla kg yazıp dikkatleri üzerlerine çekiyorlar harika bir şekilde reklam yapıyorlar. yarın nerede bu verim diyene biz yeşil kabuklu ağırlık vermiştik derlerse kimse şaşırmasın... zatende onu yapıyorlar. linki dikkatli okuyalım lütfen

Altay ceviz (Salkım ceviz)

hangi kabuklu kuru ceviz bu linkte yazılan kadar ağırlığa sahipmiş?? 334 adet ceviz = 3340 gr gelir 20 kg değil


Düzenleyen ncp1963 : 03-11-2013 saat 17:47
ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2013, 12:36   #452
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
cevizin insan sağlığına etkileri

İnsan beyni ile yeşil kabuklu cevizin yapılarını incelersek tüylerimizi diken diken edecek bir gerçekle karşılaşırız.

Yeşil kabuk kafa derisine, tahta kabuk kafatasımıza, cevizin zarı beyin zarımıza ve meyvesi beynimize benzeyen bu yapının tüm meyveler arasında gümüş iyonu içeren tek meyve olmasıda beynimizle olan inanılmaz bağlantıyı gözler önüne serer. Çünkü bu gümüş iyonuna ihtiyacı olan tek organ beyindir.
Minyatür beyin görünümündeki Ceviz beyin için gerekli olan gümüş iyonlarını ihtiva eden tek meyvedir ve Asyada beyin gıdası olarak kabul edilir.
Ceviz; fosfor, kalsiyum, potasyum ve demir açısından zengin bir besin maddesidir. Dolayısıyla zihin yorgunluğunu giderici, kemik ve dişleri güçlendiren, kas rahatlatıcı etkisi ve kansızlığa çözüm getiren bir besin kaynağı olarak oldukça önemlidir. Omega 3 ve bol miktarda yağ asitleri ihtiva eden bir besindir. Sağlık adına birçok faydası bulunan omega 3 yağ asitleri daha iyi düşünebilme, zihinsel fonksiyonların işlevselliğinin artırılması, zeka geliştirme, romatoid artrit, egzama ve sedef hastalığı türü hastalıklarda faydalıdır.
Kardiyovasküler sağlığının korunmasında da büyük rol oynayan ceviz, evimizden ve çocuklarımızın yemek listelerinden eksik olmaması gereken çok besleyici bir besindir. Uzmanlar, günde 2 tüm cevizin tüketilmesini öneriyor.

Cevizin Faydaları;

Ceviz, içeriğinde bol miktarda Omega 3 yağ asitleri bulundurduğundan, kalp rahatsızlıklarına iyi gelir, yüksek kan basıncını azaltır.
Yapılan araştırmalar sonucu ceviz, kabuklu yemişler arasında en çok antioksidan içeren besin olarak kabul edilmiştir. Antioksidanlar, E vitamininden 7 kat daha güçlüdür.
Ceviz, bir aminoasit olan arginin içerir. Bu madde ise damaların esnekliğini korumaya yardımcı olur, damar çatlamalarını önler.
L-arginin E Vitamini, magnezyum, folik asil yönüyle yeterince zengin olan ceviz, kalp hastalıklarını önler.
Arter duvarımızın esnek olmasını ve pıhtılaşmayı kısmen önleyerek kan dolaşımınızın daha sağlıklı olmasına yardımcı olur. L-Arginin maddesi, ceviz ve yer fıstığında bol miktarda bulunur.
Ceviz, kötü kolesterolü ve toplam kolesterolü en aza indirir.
Kalp ve damar sağlığı açısından her gün 2 tüm ceviz yenmesi önerilmektedir.
Amerikada bazı bölgelerde küçük ceviz paketleri üzerine kalp ve damar sağlığına faydalıdır yazıları yazmaktadır. Tıpkı bizim sigaraların üzerine zararlıdır yazdığımız gibi.
Ceviz, vücuttaki gizli veya görülen tümörlerin gelişmesini yavaşlatarak tedavi sürecinde zaman kazandırır.
Kalın bağırsak, prostat ve göğüs kanserlerinde önleyici etkiye sahiptir.
İçerdiği gümüş ve selenyum, çocuklarda zeka gelişimini destekler.
Haşlanmış buğday ile tüketilirse zihin ve beden gelişimini destekler.
Ve sayamadığımız daha bir çok faydası bulunan ceviz, kararınca ve yerinde tüketildiği taktirde, aşırı kaçılmadığı taktirde en büyük besin kaynağınız olacaktır.
Kalbinizi korumak için omega 3 yağ asitleri içeren ceviz tamda size göre…

Günde kaç ceviz yemeliyiz?

Günlük yenmesi gereken ceviz miktarı, 30-50 gram arasındadır. Bu da 2-3 tüm cevize tekabül etmektedir. Daha fazlasını tüketmek vücutta aşırı yağlanma ve kiloya sebebiyet verecektir.

Cevizin Zararları Nelerdir?

Ceviz, aşırı tüketildiği zaman yani günde 4 taneden fazla tüketildiği zaman, vücut ihtiyacı olan kadarını depolayıp, arta kalan fazla yenilen kısmını ise kiloya ve yağa çevirecektir. Bu da vücut için oldukça zararlıdır.

Cevizin Besin Değerleri: (100 gram)
Tiamin 0,48 mg.
Kalori: 654
Fosfor: 380 mg.
Kalsiyum: 83 mg.
Demir: 2.1 mg.
Potasyum: 225 mg.
A vitamini: 30 İ.U.
C vitamini: 3 mg.
Yağ: 64.4 gr.
Karbonhidrat: 15.6 gr.
Niasin: 1.2 mg.
Protein: 15.0 gr.

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2013, 10:06   #453
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
sık dikim

sık dikimde budama şekli bu oluyormuş ama bu ağaçlar henüz çok yaşlı değil gibi duruyor. ilerde birbirine girecek aynı sıradaki ağaçların dalları için ne gibi bir uygulama yapıyorlar??



Walnuts Australia Winter Update - YouTube

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2013, 11:19   #454
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 566
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
sık dikimde budama şekli bu oluyormuş ama bu ağaçlar henüz çok yaşlı değil gibi duruyor. ilerde birbirine girecek aynı sıradaki ağaçların dalları için ne gibi bir uygulama yapıyorlar??



Walnuts Australia Winter Update - YouTube
Adamlar olayı çözmüş.Her türlü imkanları var.150 yıldır bu işin içindeler.Dedelerinin bile kapama bahçeleri varmış Biz daha yeni başladık.

Bu makineler budama işinin 80% ini gerçekleştiriyormuş,geriye kalan ve aralarda kalan budama işlerini tekrar budama ustaları yapıyormuş.

Bu makinelerin çalışması için düz ve büyük araziler gerekli,ülkemizde bu düzlükte bir yapıya sahip ceviz bahçesi ben görmedim.

Biz daha çok makas kullanırız gibi geliyor bana. İşimiz çok zor,her anlamda.

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2013, 16:39   #455
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
Malç

selamlar

ben geçen yıl malç naylonu ile üç fidanda deneme yapmıştım. çapaladıktan sonra fidan boğazı yaklaşık 30 cm açık akalacak şekilde naylon ile kapladım.

gelişmede diğer fidanlardan hiç bir farkı olmadı.
otlanma, fidan boğazındaki 30 cm yoğun ot yaptı. kapalı olan diğer kısımlar otlanamadı.

plastik malzeme ile malçlama yapacaklar kesinlikle düz naylon olanı tavsiye etmem.

yanlış anlaşılmasın tekstil dediğimizde naylon ama dokuma naylon olduğu için gözenekli bir yapıya sahip ve dolayısı ile hava alıp verebiliyor su geçirebiliyor internette ararken sera yer örtüsü, sera taban örtüsü, malç tekstili diye aratırsanız sonuca ulaşırsınız. ben adanadan bir firmadan 90 gr m2 %3 uv katkılı olarak 0,675 krş/m2 den satın aldım

eğer birleşir sipariş çok miktara çekebilirse fiyatı düşebilir. en azından aynı şehirdekiler bir araya gelir sipariş verebilirse daha akıllıca ve ucuz olur çünki nakliyede var daha..

asıl tartışılması gereken 12 ay örtülümü duracak yoksa belli dönemlerde örtü alınacakmı?

kalacak ise taban gübrelemesi ne şekilde yapılacak ?

geçen yıl yapılan işçilikler
mart sonu taban gübrelemesi ve düzenleme 1
mayıs ilk hafta çapalama ve damlama serimi 1
haziran sonu çapa 1
ağustos ortası çapa 1

traktörle yapılan işleri yazmadım.. her çapalama fidan başı ( bölgelere göre işçilik fiyatına göre artar veya eksilir) 0,60 krş

4X0,60=2,40 TL

yani yaklaşık 150X150 =225 m2 2,25X0.675=1,519 krş ilk kaplama işçiliği 1,519+0,60=2,2 tl eder nakliye dahil fidan başı yaklaşık 2,2+0,05=2,25 tl olur. ilk yıldan kendini amorti eder.


fidan başı zaten çapalama için yaklaşık 2,4 tl ödüyoruz bunu bir lkez verip en az dört yıl çapa parası vermemek, üstelik fidanlarımızın dibini ottan kurtarmak. bu değerlendirme tamamen bahçe sahibinin maddi durumu, ve işe bakış açısı ve bahçe büyüklüğüne göre değişir.

ladikli beğendi.

Düzenleyen ncp1963 : 07-12-2013 saat 11:31 Neden: gerçekleşen fiyatları yazdım
ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2013, 16:44   #456
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
ilk mesajımda malç tekstilinin kışın toplanıp toplanmamasının tartışılması gerektiğini yazmıştım..

bu konu ile ilgili sayın dr. emre beye yazdığım maile sağolsun alttaki cevabı yazdılar..

malç tekstili almak isteyen arkadaşlara faydası olması dileklerimle..

linkten emre beyin yazılarına ulaşabilirsiniz

Dr. Yasin Emre KİTİŞ

Merhaba Necip Bey,

Malç tekstilini uyguladıktan sonra ömrü bitene kadar kaldırmanıza gerek yok. Zaten bu materyalin en büyük avantajlarından bir tanesi bu. Naylon örtü gibi kolay yırtılmıyor. Burada kullanacağınız örtü kalınlığı ve içerdiği UV katkısı önemli. Malçın kaç yıl arazinizde bozulmadan kalmasını istiyorsanız ona göre bir seçim yapmalısınız. Örtünün uzun süre toprakta serili kalmasıyla ilgili bir sorun yaşamadık. materyalin gözenekli yapıda olması hava almasını sağlıyor. Malçın dört yıl sağlam kalmasını istiyorsanız m2'si 100-120 g olan ve UV katkısı %3'ün altında olmayan örtüyü tercih etmenizi öneririm.

İyi günler.

Dr. Y. Emre Kitiş

Süleyman Demirel University

Agricultural Faculty, Plant Protection Department

ykaya194, ladikli ve ermana beğendi.

Düzenleyen ncp1963 : 07-12-2013 saat 11:33
ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2013, 13:23   #457
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-11-2013
Şehir: yozgat
Mesajlar: 5
herkese merhaba

necip bey icraatlarınızı ve yazılarınızı takdir ve hayranlıkla takip ediyorum. bu denli bilinçli ve sistemli çalışmanızın eminim mükafatı kaçınılmazdır. Allah yolunuzu açık etsin bol kazançlar... Benim köyüm mucura sadece 40-50 km uzakta ve muhtemelen aynı iklimi sürmekteyiz..

125,000m2 yani 125 dönüm tek parça sulu arazim var rakım yaklaşık 1100 veya en fazla 1200dür. yaklaşık 15 yıldır bir sene pancar bir sene buğday ekeriz.. kuyusu içinde suyu yeterli elektriği başındadır.. ben bu tarlayı sizin gibi kapama ceviz bahçesi yapmayı düşünüyorum. aynı şekilde ben de ankarada memurum fakat kardeşlerim köyde ve işle yakinen ilgilenecek kapasitedeler...

Tarlam köy seviyesinden hafif yüksek bir tepenin sırt kısmındadır fakat tarlam düzdür. çok hafif bir eğimi vardır 300 metre kadar yanında köy göletimiz vardır fakat yeterli su verememektedir o yüzden kendi sondaj kuyumuzdan su almaktayız.

Toprak analiziydi falandı filandı ön değerlerimizin normal çıkması halinde tarlama yarı yarıya fernor ve aralara da altay3 ekmeyi düşünüyorum. 10 sene sonraki seyreltme sırasında altay iyi olursa fernoru seyreltirim fernor iyi olursa altayı seyreltirim. fernorun verimi ve bizim iklimlere uyumu hakkında..... hatta daha doğrusu bu anlattıklarım hakkında genel bir değerlendirmenizi alabilir miyim... ne düşünürsünüz ne önerirsiniz.....

ncp1963, ladikli ve sedatkso beğendi.
bezginbekir66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2013, 19:16   #458
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bezginbekir66 Mesajı Göster
herkese merhaba

necip bey icraatlarınızı ve yazılarınızı takdir ve hayranlıkla takip ediyorum. bu denli bilinçli ve sistemli çalışmanızın eminim mükafatı kaçınılmazdır. Allah yolunuzu açık etsin bol kazançlar... Benim köyüm mucura sadece 40-50 km uzakta ve muhtemelen aynı iklimi sürmekteyiz..

125,000m2 yani 125 dönüm tek parça sulu arazim var rakım yaklaşık 1100 veya en fazla 1200dür. yaklaşık 15 yıldır bir sene pancar bir sene buğday ekeriz.. kuyusu içinde suyu yeterli elektriği başındadır.. ben bu tarlayı sizin gibi kapama ceviz bahçesi yapmayı düşünüyorum. aynı şekilde ben de ankarada memurum fakat kardeşlerim köyde ve işle yakinen ilgilenecek kapasitedeler...

Tarlam köy seviyesinden hafif yüksek bir tepenin sırt kısmındadır fakat tarlam düzdür. çok hafif bir eğimi vardır 300 metre kadar yanında köy göletimiz vardır fakat yeterli su verememektedir o yüzden kendi sondaj kuyumuzdan su almaktayız.

Toprak analiziydi falandı filandı ön değerlerimizin normal çıkması halinde tarlama yarı yarıya fernor ve aralara da altay3 ekmeyi düşünüyorum. 10 sene sonraki seyreltme sırasında altay iyi olursa fernoru seyreltirim fernor iyi olursa altayı seyreltirim. fernorun verimi ve bizim iklimlere uyumu hakkında..... hatta daha doğrusu bu anlattıklarım hakkında genel bir değerlendirmenizi alabilir miyim... ne düşünürsünüz ne önerirsiniz.....
merhabalar

fernorun bizim buralardaki verimi hakkında şimdilik hiç bir şey söyleyemeyeceğim çünki benim ağaçlarımda henüz bir yaşında. ama hani bir söz vardır. adam olacak çocuk .... belli olur. diye mevcut yaşlarına rağmen bu bahar kimi fidandan 10 kiminden ikişe üçer meyva kopardım.

bizim buralarda asıl düşünülmesi gereken sonbahar erken donları

fernor, fernette, chandler, v.b çeşitlerle ilkbahar geç donlarından kurtulabiliyoruz ama sonbahar erken donlarından henüz kurtulacak bir çeşit yok en azından henüz literatürde böyle bir cins yok.

bizler bize düşeni en güzel şekilde yapıp. gerisini yaradandan beklemek zorundayız.

sorularınıza yardımcı olabilirsem mutlu olurum bol şanslar diliyorum.

pancar ekiyormuşunuz kardeşleri ikna etmeden bu yola çıkmayın hatta ikna etmeyin onlar dikmeye talip olsunlar. en az 5 sene hiçbir gelir olmadığı gibi hep gideriniz olacak sonra kardeşlerle problem yaşamayın..

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2013, 22:00   #459
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bezginbekir66 Mesajı Göster
herkese merhaba

necip bey icraatlarınızı ve yazılarınızı takdir ve hayranlıkla takip ediyorum. bu denli bilinçli ve sistemli çalışmanızın eminim mükafatı kaçınılmazdır. Allah yolunuzu açık etsin bol kazançlar... Benim köyüm mucura sadece 40-50 km uzakta ve muhtemelen aynı iklimi sürmekteyiz..

125,000m2 yani 125 dönüm tek parça sulu arazim var rakım yaklaşık 1100 veya en fazla 1200dür. yaklaşık 15 yıldır bir sene pancar bir sene buğday ekeriz.. kuyusu içinde suyu yeterli elektriği başındadır.. ben bu tarlayı sizin gibi kapama ceviz bahçesi yapmayı düşünüyorum. aynı şekilde ben de ankarada memurum fakat kardeşlerim köyde ve işle yakinen ilgilenecek kapasitedeler...

Tarlam köy seviyesinden hafif yüksek bir tepenin sırt kısmındadır fakat tarlam düzdür. çok hafif bir eğimi vardır 300 metre kadar yanında köy göletimiz vardır fakat yeterli su verememektedir o yüzden kendi sondaj kuyumuzdan su almaktayız.

Toprak analiziydi falandı filandı ön değerlerimizin normal çıkması halinde tarlama yarı yarıya fernor ve aralara da altay3 ekmeyi düşünüyorum. 10 sene sonraki seyreltme sırasında altay iyi olursa fernoru seyreltirim fernor iyi olursa altayı seyreltirim. fernorun verimi ve bizim iklimlere uyumu hakkında..... hatta daha doğrusu bu anlattıklarım hakkında genel bir değerlendirmenizi alabilir miyim... ne düşünürsünüz ne önerirsiniz.....
tekrar merhaba

eğer ciddi olarak bu yatırıma karar verirseniz çeşit seçiminden önce mutlaka sebahattin yılmaz hoca ile görüşün. arzu ederseniz sizi bir araya getirebilirim.

bahsettiğiniz büyüklükte bahçe için profesyonel bir destek şart.

bezginbekir66 beğendi.
ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2013, 18:40   #460
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-11-2013
Şehir: yozgat
Mesajlar: 5
necip bey öncelikle ilgi ve alakanıza çok teşekkür ederim..

ikna konusunda sıkıntımız yok inşallah.... çünki bu sene yapacaktık ama dar vakte sıkıştırmayalım dedik ve seneye biraktık.... bu süre içerisinde araştırmak için bol bol vaktimiz olacak..

Nasip olursa ilerleyen azamanlarda sizi de bahçenizi de yakından görüp bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz. ayrıca ekim yapmadan önce size bizim tarlamızı yerimizi toprak analiz değerlerimizi herşeyi sormak istiyoruz.

Bir de 100 dönümü aşan yerler için 10 yıl ödemesiz ve düşük faizli kredi imkanından da faydalanmak istiyoruz... daha sık sık yazılarınıza katılırım inşallah....

ilgi ve alakanıza tekrar teşekkür edrim... tüm arkadaşlara selamlar....

bezginbekir66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2013, 21:31   #461
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bezginbekir66 Mesajı Göster
necip bey öncelikle ilgi ve alakanıza çok teşekkür ederim..

ikna konusunda sıkıntımız yok inşallah.... çünki bu sene yapacaktık ama dar vakte sıkıştırmayalım dedik ve seneye biraktık.... bu süre içerisinde araştırmak için bol bol vaktimiz olacak..

Nasip olursa ilerleyen azamanlarda sizi de bahçenizi de yakından görüp bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz. ayrıca ekim yapmadan önce size bizim tarlamızı yerimizi toprak analiz değerlerimizi herşeyi sormak istiyoruz.

Bir de 100 dönümü aşan yerler için 10 yıl ödemesiz ve düşük faizli kredi imkanından da faydalanmak istiyoruz... daha sık sık yazılarınıza katılırım inşallah....

ilgi ve alakanıza tekrar teşekkür edrim... tüm arkadaşlara selamlar....
merhabalar

analizleri yaptırdığınızda bir adım ileri giderek sebahattin hocaya gönderir kendisinin değerli yorumlarını alırız.

ama analizinizi lütfen laben veya doktor tarsada yaptırın ne dikeceğinizi mutlaka belirtin bir kereye mahsus olarak tam analiz (mikro elementler dahil) yaptırın..

mart sonundan itibaren bahçede olurum ne zaman isterseniz buyrun bir acı kahvemi içersiniz.

tarım bakanlığından destekleme (hibe)... fidanlarınız sertifikalı standart fidan veya mavi sertifikalı olmak zorunda.

orman bakanlığından destekleme (15 yıl sonra geri ödemeli)... bir orman mühendisi bulup anlaşın gerisini mühendis takip eder sonlandırır.

ziraat bankasından bahsettiğiniz krediyi kullanabilirsiniz... banka ile görüşün

damlama içinde aynı şekilde ziraat bankasından ayrıca kredi kullanabilirsiniz.... banka ile görüşün ama damlama işini mutlaka banka ile anlaşması olan bir firmaya yaptırmak zorundasınız.


Düzenleyen ncp1963 : 15-12-2013 saat 11:15
ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2013, 18:32   #462
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-05-2013
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 104
Hocam toprağı analiz ettirirsiniz değerler normal çıkar falan filan ama insanlarıda analiz ettirin para uğruna kardeşlerinizle aranız bozulmasın dikkat edin.

Benim babamın babası vefat ettiğinde abisi ile keçileri ortak bölüşmüşler babam şehirdeyken hep babamın keçileri ölüyormuş.

bezginbekir66 beğendi.
bulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2013, 13:05   #463
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-02-2011
Şehir: İZMİR-BALIKESİR
Mesajlar: 286
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bulgur Mesajı Göster
Hocam toprağı analiz ettirirsiniz değerler normal çıkar falan filan ama insanlarıda analiz ettirin para uğruna kardeşlerinizle aranız bozulmasın dikkat edin.

Benim babamın babası vefat ettiğinde abisi ile keçileri ortak bölüşmüşler babam şehirdeyken hep babamın keçileri ölüyormuş.
Aynen size katılıyorum.Bu devirde insanlar şeytan olmuş.Ortak iş yaparsanız tekrar tekrar düşünün derim ben.Çevremizde görüyoruz insanlar birbirlerine neler yapıyor.Tabi bunları söylerken beni yanlış anlamanızı istemem.Hepimizin amacı bu işten başarılı olmak.
Saygılar

bezginbekir66 beğendi.
kamil keskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2014, 22:32   #464
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-02-2014
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 6
fernor

merhabalar sevgili ceviz severler!!
benim sorum bu fernor bahçesiyle ilgili 70 dekar 1400 fidan diken abime !!!
ne oldu durum diye bi sorum var?

mehtug Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2014, 01:35   #465
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-02-2014
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 6
fernor

yani sorum ncp1963 bey için....son durumlar nedir beyefendi paylaşırmısınız .....?sizinle yollarımız çok benziyor çünkü..
.şimdiden teşekkürler

muri beğendi.
mehtug Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2014, 07:25   #466
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehtug Mesajı Göster
yani sorum ncp1963 bey için....son durumlar nedir beyefendi paylaşırmısınız .....?sizinle yollarımız çok benziyor çünkü..
.şimdiden teşekkürler
merhaba

henüz kış aylarındayız nisan sonu mayıs başı gibi uyanmalar başlayacak inşaallah. bu yıl fidanların iki yaşı dolacak şu an itibari ile fidanlar uyuyor baharla birlikte herşeyi göreceğiz.

sizinle benzeyen yolumuz ne ??

sedatkso beğendi.
ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2014, 21:31   #467
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
merhabalar,

mart ayının ilk haftası fernor ve fernette fidanlarımın budamasını yapacağız.

aşı kalemi almak isteyenler özelden veya mail adresimden bana ulşabilirler.

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2014, 10:04   #468
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-11-2013
Şehir: yozgat
Mesajlar: 5
yahu necip abi düşünüp duruyorum.... sormadan edemiyeceem.... neden kaman1 veya kaman5 değil de feernor..? senin topraklar kamana yakın.. üstelik aynı iklim özelliklerini taşıyor..... zaten benim topraklarda sana yakın..( aramız yaklaşık 40-50 km) tahminime göre aynı iklim... ben kaman cevizini araştırdım.... kaman cevizinin piyasası çok güzel... neredeyse chandler ceviziyle aynı.... eee anavatanı da kırşehir..... neden sana fernor daha cazip geldi bilmek istiyorum abi.... biraz kapsamlı bir şekilde yazarsan çok sevinirim abi....... haa bide ben sözümdeyim... bu yaz sen istemesen bile babam ve kardeşimle bahçeni ziyarete geleceğiz inşallah..... gezen tilki yatan aslandan karlıdır derler.. gezerek görerek birşeylere karar vereceez inşallah....

ncp1963 beğendi.
bezginbekir66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2014, 15:26   #469
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bezginbekir66 Mesajı Göster
yahu necip abi düşünüp duruyorum.... sormadan edemiyeceem.... neden kaman1 veya kaman5 değil de feernor..? senin topraklar kamana yakın.. üstelik aynı iklim özelliklerini taşıyor..... zaten benim topraklarda sana yakın..( aramız yaklaşık 40-50 km) tahminime göre aynı iklim... ben kaman cevizini araştırdım.... kaman cevizinin piyasası çok güzel... neredeyse chandler ceviziyle aynı.... eee anavatanı da kırşehir..... neden sana fernor daha cazip geldi bilmek istiyorum abi.... biraz kapsamlı bir şekilde yazarsan çok sevinirim abi....... haa bide ben sözümdeyim... bu yaz sen istemesen bile babam ve kardeşimle bahçeni ziyarete geleceğiz inşallah..... gezen tilki yatan aslandan karlıdır derler.. gezerek görerek birşeylere karar vereceez inşallah....

neden fernor???

fernor geçen yıl 26 nisan civarı yaprakçıklarını gösterdi. geç donlardan korunmak için seçtim geçen yıl 13 ve 25 nisanda eksi ikiyi görmüşüz... yerli cinsler daha erken uyanıyor.. dört beş yılda birde olsa nisan sonuna doğru daha sert don oluyor.

kısaca dört beş yılda birde olsa ilkbahar geç donlarından korunmaktı fernoru seçmekteki amacım.

geçenyıl sayın arif göçmenden 20 adet kaman1 alıp onlarıda diktim bu yıl uyanma tarihlerini takip ederim..

mutlaka bekliyorum yerinde görmek okumaktan iyidir bir acı kahvemi içersiniz..

genel bilgi:: budamayı hala yapamadım son bir haftadır yağmurdan gözümüzü açamadık iyiki yapamamışım çarşamba ve perşembe eksi 4 ler civarı don görünüyor..

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2014, 16:55   #470
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-11-2013
Şehir: yozgat
Mesajlar: 5
anladım necip abi.... haklısın bizim iklimde aynı.... biz üçüncü dördüncü ayda pancar ekeriz.. çıkan küçük pancarlar nisan ayında don vurur... ama bu dediğin gibi dört beş senede bir olur... o seneler pancarı tekrar söker ekeriz.... sebep sadece bu mu yani abi... fernorun satış piyasası ve verimi olarak eminim araştırma yapmışındır abi.. benim sormak istediğim birazda onlar.... yani biz fernoru satarken bir chadner gibi bir kaman gibi fiyat eder mi? chadnet kadar verim vermediği kesin galiba... ama en azından fiyat olarak ve fiyasada tutulurluk olarak ne derece...? birazda onu açıklarmısın abi...
bir de şunu sormadan edemeyeceğim... benim ekeceğim tarlanın yaklaşık 400-500 metre yakınında küçük bir köy göletimiz var... bunun nisan donlarını azaltıcı yönde etkisi olur mu.... gölet yeni olduğu için derecelerle araştırma yapamadım ama az da olsa havayı ılımanlaştırır herhalde değilmi abi...

bezginbekir66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2014, 22:28   #471
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bezginbekir66 Mesajı Göster
anladım necip abi.... haklısın bizim iklimde aynı.... biz üçüncü dördüncü ayda pancar ekeriz.. çıkan küçük pancarlar nisan ayında don vurur... ama bu dediğin gibi dört beş senede bir olur... o seneler pancarı tekrar söker ekeriz.... sebep sadece bu mu yani abi... fernorun satış piyasası ve verimi olarak eminim araştırma yapmışındır abi.. benim sormak istediğim birazda onlar.... yani biz fernoru satarken bir chadner gibi bir kaman gibi fiyat eder mi? chadnet kadar verim vermediği kesin galiba... ama en azından fiyat olarak ve fiyasada tutulurluk olarak ne derece...? birazda onu açıklarmısın abi...
bir de şunu sormadan edemeyeceğim... benim ekeceğim tarlanın yaklaşık 400-500 metre yakınında küçük bir köy göletimiz var... bunun nisan donlarını azaltıcı yönde etkisi olur mu.... gölet yeni olduğu için derecelerle araştırma yapamadım ama az da olsa havayı ılımanlaştırır herhalde değilmi abi...
cevizin piyasasında öncelik tezgaha koyduğun malın şeklinin, iriliğinin % 98 aynı olması, içinin beyaz olması, kabuğunun kolay kırılır olması, içinin kolay çıkabilir olması, iç oranının yüksek olması. v.s gibi şartları yerine getiriyor olması. chandlerde kendi çapında markalaşmış durumda kamanda arif beyin damızlık bahçesinde yerinde gördüm verim çok harika idi ama bizim buralarda chandlerden kurulup verime yatmış bahçe görmedim. ama çevrede yeni chandler dikilen bahçeler var fakat verim için birşeyler söylemek için çok erken.

meteoroloji ile hiç ilgim yok ama, küçük bir su birikintisinin havada bir etki yapabileceğini düşünmüyorum. büyük bir baraj gölü olsa evet diyebiliriz sanırım..

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2014, 09:53   #472
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-11-2013
Şehir: yozgat
Mesajlar: 5
anladım abi... teşekkür ederim.....

bezginbekir66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2014, 21:36   #473
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 33
Fernorlarda uyanma ve su yürümeler başladımı acaba...

Helot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2014, 08:01   #474
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Helot Mesajı Göster
Fernorlarda uyanma ve su yürümeler başladımı acaba...
henüz hiç birinde uyanma belirtisi yok.

Ceviz Cinsleri Arası Karşılaştırma

bu linkten takip edebilirsiniz

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2014, 17:16   #475
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
sebahattin yılmaz hocamla kucaklamaya çalıştığımız ağaç 150 li yaşlarda hala canlı verim veren büyük bir ağaçtır. çevresi 303 cm geliyor.

Eklenen Resimler
 
ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2014, 17:54   #476
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
merhabalar

dün gece yani 29 unu 30 una bağlayan gece -6 dereceleri görmüşüz, dolayısı ile çiçek açmış olan kayısılar, erkenci bademler ve can eriklerinin çiçek renkleri kahve rengi oldu soğuk yaktı geçti bu gecede aynı dereceleri göreceğiz. soğuk almayan çiçek kaldıysa onlarda bu gece gider.

ama şuna dikkat ettim geçen yıl bu günlerde uyanan yerli cevizlerin gözleri bile tam kabarmamış durumda. sanki bu soğukların geleceğini biliyorlarmışçasına uyuyorlar..

Ceviz Cinsleri Arası Karşılaştırma

yerli cevize dikkat..

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2014, 22:27   #477
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 33
Cevizlerinizin hala uyanmaması gerçekten süper bişi. Bu taraflarda 31 mart 2014 sabahı oluşan kırağıdan cevizler nakavt. Yabancı çeşitlerde hasar az olmasına rağmen onlarda da durum pek içaçıcı değil.

ncp1963 beğendi.
Helot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2014, 06:36   #478
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Helot Mesajı Göster
Cevizlerinizin hala uyanmaması gerçekten süper bişi. Bu taraflarda 31 mart 2014 sabahı oluşan kırağıdan cevizler nakavt. Yabancı çeşitlerde hasar az olmasına rağmen onlarda da durum pek içaçıcı değil.

sayın helot merhabalar

yerli cinsler dahil hiç bir ceviz cinsinde uyanma henüz yok. yerli cinsler (yöresel) geçen yıl erken uyanıp erken hasat yapılmıştı, bu yıl henüz gözler kabarmamış ama ağaçlara iyiden iyiye su yürümeye başlamış dün onu gördüm çok aşağı sarkan bir iki dalı kesince akıntı oldu bende kesmeyi bıraktım. buda yakında gözlerin kabarıp uyanacağı anlamını taşıyor.

fernor, fernette, chandler ve kaman1 de henüz uyanma yok budamayı dün bitirdim gövdeye belli belirsiz su yürümesi var.

tabi başka bölgelere göre daha ağaçlarımızın uyanmaması iklimsel faklılıktan kaynaklı. biz geceleri hala sobalarımızı yakıyoruz.

gökhan07 beğendi.
ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2014, 19:44   #479
Ağaç Dostu
 
ahmettugrul55's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2012
Şehir: samsun
Mesajlar: 150
samsunda cumartesi gecesi soğuk peşinden gün boyunca yağan kar yerli cevizleri yaktı geçti

ahmettugrul55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2014, 19:47   #480
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmettugrul55 Mesajı Göster
samsunda cumartesi gecesi soğuk peşinden gün boyunca yağan kar yerli cevizleri yaktı geçti
bu sene yerli cevizlerde hasat az olacak sanırım.. diyeceğim ama iç anadoluda uyanma olmadığı için henüz herhangi bir zararlanma yok.

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024