![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Merhaba arkadaşlar, İstanbul Üniversitesi botanik bahçesini gezdim ve Sn.Erdal bey'le tanışma fırsatını edindim.Gliricidia sepium hakkında bilgi ve ekim sorunları hakkında ayrıntılı bilgi edindim.Gliricidia yayılıcı bir bitki olduğundan birisinin kökleri diğerlerini sıkıştırıyormuş.Kendileri bir tanesini vermem koşuluyla bitki bakımını yapıp bu meseleyi halledeceklerini söyledilir ancak benim en erken gidebileceğim tarih Mart,Nisan.Karşımda iki seçenek var; 1) Çiçek toprağı olduğu için bol su vermem gerekiyormuş.Sonrasında da filizler kendini yukarıya atacakmış.Bunun nasıl olacağından emin değilim lütfen bol detay verebilir misiniz ? 2) Bir de Nisan ayına kadar kalmayı seçersem bitkilerin eşit kalması için ne yapabilirim ? Ölmesinler ve dayansınlar yeter diye düşünüyorum. Hepinize sevgiler,saygılar. Bir de ben düzgün fotoğraf çekemiyorum bu bitkilerde,bir yöntem önerir misiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2010
|
Bence onları tek tek saksılara al.Ben dolomit aldım şimdi.Dolomitte çimlendirme ve yetiştirme deneyeceğim.Eşit kalıp kalmamaları alahın işi bence ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslında ben de şimdi değiştirmek istiyorum en büyüğüne dokunmayacak şekilde ancak o yöntemi nasıl uygulayacağım daha detaylı anlatabilirseniz memnun olurum .Aslında yarın fotoğrafını da yüklemeyi planlıyorum böylece görmüş olursunuz.(üstteki resimlerin aynısı hepsi o boyut,o güçte) Toplamda 3 tane yapraksız olmak üzere 7 bitki var ve normal çiçek toprağında. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
|
Hastalık olduğunu düşündüğüm bitkilerin sorunu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
|
Gliricidiaların yoruma açık taze fotoğrafları ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Toprağında beyazlıklar var,kireçlenme mi emin olamıyorum.Bir de gliricidilar geceleri yapraklarını düşürüyorlar,sabah oldu mu bütün yapraklar normal boyutuna ulaşıyorlar (dikleşiyorlar) Besin takviyesi olarak ne gibi ürünler önerirsiniz çünkü hiç kullanmadım. Teşekkürler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
Türün özelliği o, geceleri yapraklarını kapatır. Sabah tekrar açar. Toprak hafif tuzlanmış olabilir. Saksı değiştirirken en üstteki toprağı 5 cm kadarlık kısmı at. Gübre olarak, ben hiç hazır gübre kullanmadım ama yapı marketlerden sıvı NPK gübre diye istersen verirler. İlk zamanlarda üzerindeki ölçünün yarısından başla. Duruma göre tam ölçüye geçebilirsin. Bence enzim yap. Fazla versen bile hiç zararı olmuyor. (benim sayfada 48.mesajda tarif var). Kolaylıkla yapabilirsin. 5 litre yapsan tüm bitkilerine 1 yıl fazlası ile yeter. (Boş zamanlarında Enzim ve sıcak kompost bölümünü de okursan, Bitki beslenmesi hk. çok şey öğrenirsin.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
|
Hastalık görüntüleri
Bitkilerin gün geçtikçe bir yaprağı daha büzüşüyor.(biraz mecazi)Büyüğü en az etkileneni . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraflar net değil ama, bence kırmızı örümcek. Bakalım diğer arkadaşlar ne yorum yapacak... Hastalıklı bir yaprağı, tarım ilaçlerı satan yere gösterirsen onlar da teşhis koyabilirler...Veya ev yapımı ilaç deneyebilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
Soruyu şöyle yönlenderiyim bu bitki şu an sizin elinizde olsaydı ne yapardınız ? Sulu kükürt almayı düşünüyorum ve beni asıl endişelendiren bu zayıflamaları nasıl durdurabilirim ? Çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
|
Aslında hep güneş gören bir bölgedeler.Değiştirme zamanı yaklaşıyor ama ne yapacağım kara kara düşünüyorum.Büyüğüne birşey olmaz gibime geliyor paşa gibi ancak ona da direk koymalı mı koymamalı mı onun sorunu var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
|
Bakalım,bir sorup soruşturacağım bizim buradakilerde var mı diye.Bir fidanlığa sordum adam bana vitamin vermeye çalıştı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
|
Gliricidia sepium'larım gayet büyüdüler,güzelleştiler hatta bir tanesine daldan destek yapma zamanı gelmişti.Gliricidiaların fırından yeni çıkmış resimleri Charlaux/Balkon-Bahçe'de yer almakta.Bu arada dileyen arkadaşlara gliricidia tohumu yollamak istiyorum fakat isteyecek olanların egzotik bitki yetiştiriyor olmaları tercihimdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-06-2012
|
İlk defa resim yüklüyorum bilmiyorum oldu mu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
|
Rengi cidden garip,benimkisi direk yeesil cıkmıstı dıye hatırlıyorum ama ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaçsever
|
Bende öyle düşünmüştüm ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
|
Kimseden geri donus almadım bazıları bayramda ekecektı.Solucan vs olmasın ? Gercı o da fark edilirdi ama. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Ağaçsever
|
Solucan mı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaçsever
|
İlk çektiğim resim yanıltmış bizi, o bir kökmüş. Günlerdir onun bir kök olup olmadığını konuşup duruyoruz. Durumu erken farkedip ters çevirip dikmemle bugün tohumun sonunda çimlendiğini gördüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2011
|
Bende dün ektim, çıkınca resimlerim. Sizin tohumlar kaç günde çimlendi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaçsever
|
Öğlen eklerim demiştim ama öğlen dersaneye gitmem gerekti. Akşama kaldı resimler. Merak ettiğin gliricidia mı yüklüyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sn.peyyide benimkisi 1 gunde cikmisti ama Tugce cevaplarsa daha iyi olur gibime geliyor cunku ben aldigimda taptazeydi.Ah bir de alican bey alsaydi kargosunu,yok oldu simdi 3 tohum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2011
|
Süper, umarım bende kısa zamanda fotoğraflarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() ![]() Benim tohumun çimlenmesi sırasında ufak bir aksilik oldu ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|