![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2010
|
zamanlama konusunda yetkin arkadaslardan bilgi almaniz daha dogru, benim bilgilerim aci tecrubelerle dolu. 1,5 metrelik papaya ve tamarillo yu ekim ayinda daha buyuk saksiya alirken kuruttugumu soylemeyi unutmusum .Bence yedek fideniz varsa degistirmeye cesaret edin, yedeginiz yoksa benim gibi yapin, birakin kardes kardes buyusunler,, (-; |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Merhaba arkadaslar, Durum fotograflarini ekledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar resimleri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda sabahki halleri,dunku fotograflara ilaveten (dunkuler dun aksam,bu fotograflarsa sabah cekilmistir) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
Gliricidia Sepium'larla gecen 2 yilin ardindan en iyi Gliricidia'imin resmini paylasmak geldi icimden bugun.Resimde gordugunuz bu bitkim en sagliklisi degildi hatta onemsiz diye nitelendirdiklerimdendi ama en hizli degil en saglam buyuyenlerden oldu;iki kere agir yaralandi ama gordugunuz gibi kalin govdesini olusturdu,ayrica 1 ayda yeni bir dal odunlasti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, Ben kaybede kaybede iki tane kaldı elimde,bakalım onları da hayatta tutmaya çalışıyorum.Sizlerdeki durum nedir arkadaşlar ? Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2011
|
Bende de dört tane var ama biri zor devam ediyor yaşamaya... Üçünün durumu fena değil, çok büyümediler ama çiçek açtılar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da son fotoğrafları ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sn.peyyide, Inanin bu resimleri gordugumde en az benimkiler ciceklenmis kadar mutlu oldum,ne guzel gelismisler ve gelismekteler;saniyorum Adana'nin havasi pek yakismis gliricidia'ya.Dilerim gelecekte ikimizde tohum toplayabilir ve degerli agaclar.net uyeleriyle paylasabiliriz. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
Şimdilik gerçekten iyi görünüyorlar. Ama elim yüreğimde. Umarım dediğiniz gibi olur, tohumlarını paylaşıp başka yerlerde gelişimini görebiliriz Gliricidiaları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaslar, Yaklasik 1 aydir bu basliga yazmiyormusum.Su an icin elimde yasayan 2 tane gliricidia sepium olmakla beraber Turkiye'de toplam 6 tane oldugunu tahmin ediyorum. charlaux - 2 peyyide - 4 Tabii bu tahmini Alfred Heilbroon Botanik Bahcesi'nin muduruyle olan konusmamdan yurutuyorum; belki bu tur birilerinin ilgisini cekmistir ya da umarim ceker cunku sicak bolgelerde cok kolay yetisebilen hatta uyku duzenine bile adapte olan bir tropik tur. Kendi bitkilerimden 3 yil icinde gozlemledigim kadariyla saglam koklu oldugu surece kisin genelde yapraklarini dokuyor bahar ortalari yaz baslangici gibi yaprak cikartiyor. Durumun 3 yildir boyle olusunu fidanlar ulkenin genel durumuna uyum saglamis olarak algiyalabilir miyiz bilmiyorum ancak Cekmekoy'de oturdugum ve normal bitkiye gosterdigim ozenin fazlasini gostermedigim dikkate alinirsa tohumdan yetistirilen turun uyum saglayabilecegi yonunde.(Wikipedia'ya gore kesildigi zaman uyku durumuna giriyormus ) Gecen ay aldigim haberlerle de Adana'da yasayan sn.peyyide'nin Gliricidia Sepium'larinin 1 tanesi disinda durumunun iyi oldugunu ogrenmistim. Agacin Afrika'da ve tropik bolgelerde erozyon ve topraktaki nitrojen icin kullanildigini okudum.Kuruyan dallarinin da soguk alginligi,deri kasintilari icin kullanildigi soyleniliyor.Aslinda 50 tohum 8 liraya gelecegi icin 2 kisi denilebilir diye dusunuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-06-2013
|
Bu ağaç Girnede hiç sorunsuz yaşıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba In God We Trust, Sizde mi denediniz acaba ? Cok merak ettim hikayesini,ya da hikayenizi.Lutfen resmini cekebilirseniz bizimle de paylasin ![]() sn.Nuri Murvet bey Botanik bahcesinde oldugunu soylemisti ancak herhalde benzerliginden midir nedir karistirilmisti hani mudurune sordugumuzda da hic bilmedigini soyledi sasirdim acikcasi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslinda kakaonun yetistirelibilir olmasi guzel bir bilgi,cunku Gliricidia Sepium un bir adi Kakao Bekcisi yani kakaoya golge yaratan bir bitki olmasi.Dolayisiyla Gliricidia Sepium kolayca yetistirelibilir Kibris'ta ve kakaonun yetistirildigi bolgelerde ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
Ben bu ağacı kakao sanıyordum iyi ki rezil olmamışım demek ki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslinda urunu kakao agaci aldigimi sanarak almistim ancak iki turun bir arada yetistirilmesi cok faydalidir cunku gliricidia sepium yayilici bir agac oldugundan kakao agacina golge sagliyor.Ege ve Akdeniz bolgesinde rahatlikla yetistirilebilecek,biraz bakimla olmesi cok zor olan bir tur,dayanikli. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Yayılıcı olması tehlikeli olabilir örneğin cennet ağacı ve ökaliptüs Türkiyede çok ciddi sorunlara yol açıyor yerli türleri tehdit ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|