![]() |
|
![]() |
#32 |
agaclar.net
|
Bu biraz da koku duygusuyla ilgili. Bende de ya gelişmemiş ya da bu ağaç bana kötü kokuyor gelmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
ağaç dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklerde Cinsiyet Dağılışı 1-Hermafrodit Çiçek (Erkek ve dişi organlar aynı çiçek üzerinde) 2-Tek Eşeyli (Diklin) Çiçek (Bir çiçek üzerinde erkek veya dişi organlardan yalnız biri bulunur) Bitkilerde Cinsiyet Dağılışı 1-Monoik Bitki (Bir bitkide hem erkek hem de dişi çiçekler varsa) 2-Dioik Bitki (Erkek ve dişi fertler ayrıdır; erkek çiçekler erkek bitki üzerinde, dişi çiçekler dişi bitki üzerinde bulunur) 3-Poligam Bitki (Bitki üzerinde hermafrodit çiçeklerle beraber tek eşeyli çiçekler bulunur) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle erkek ve dişi çiçeklerin ayırımını yapmak büyük kolaylık sağlar. Erkek çiçeklerin (stamen) yapısı ve dişi çiçeklerin (ovaryum) yapısını bilmek bitkinin de cinsiyetini ayırt etmemizi kolaylaştırır. Salix (Söğüt) türlerinde erkek ve dişi çiçekler farklı fertler üzerindedir. Amentum (kedicik) adı verilen sarkık çiçeklerinin dişi veya erkek oluşu ile bitki ayrılır. Ginkgo biloba'da erkek çiçekler kozalağımsı sarkık bir yapıdadır. Dişi çiçek ise daha çok olgunlaşmamış bir erik şeklindedir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
herbaryum arkadaşımız çok güzel izah etti bunun yanında cnsiyet dağılışını şu şekildede sınıflandırmak mümkün: 1.Erdişi-erselik-hermafrodit hepsi aynı anlama geliyor-Erkek ve dişi çiçekler aynı çiçek üzerinde 2.Bir evcikli: Erkek ve dişi çiçekler aynı bitkide fakat farklı yerlerde örneğin çamlar, kestane, çınar v.s 3.İki evcikli: Erkek ve dişi çiçekler ayrı bitkilerde örneğin kivi, kavak, söğüt gibi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
|
cennet ağacı tohumlarının çoğunu çimlenmediler diye bardaktan çıkarıp bir torba içine koymuştum.. bugün torbayı açtım.. bir de ne göreyim.. bir sürü tohum çimlenmiş.. tekrar bardaklara ve saksılara koydum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
agaclar.net
|
Bunları nereye dikeceksin? ![]() Epey çoklar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
|
ben de bilmiyorum.. ![]() bugün bardaktan çıkardım ve biraz daha rahat edecekleri geniş yassı bir saksıya ektim.. gülleri de ayırdım ve ayrı ayrı diktim. ![]() rica; bu konuyu bonsai ağaç türleri kategorisine "cennet ağacı" adıyla taşıyabilir miyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-04-2006
|
yar gidiyor musun gitme içimde bir korku var biliyor musun böyle başlar ayrılıklar gel biraz kokunu bırak baharımı al soğuktur oralar ağlıyor musun ağlama hayırlara uğurlar gurbete giden döner mi dönmez mi belli değil bilirim... ben bir karaağaç gölgesi buldum cebimde ümitlerim.. Demek ki Levent Yüksel yalancının tekiymiş.Bi insan böle bi ağacın gölgesini bırakın yakınında bile durmak istemez ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
|
karaağaçlar kokmazki o çok büyük ihtimal kokar ağacın bir türü olsa gerek bu kokusu sinekleri böcekleri uzak tutuyor cihangir arkadaşımın dediği zannedersem familyalarına izadiracha deniyordu okuldan aklımda kalna |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2006
|
Arkadaşlar bu yazışmaları maalesef bugün rastgeldim Form konusu olan cennet ağacı yaşadığım Ordu/Perşembe de bol miktarda var hem yakacak hemde sanayi ürünü olarak bol miktarda kullanıyoruz. Bu ağacı mesleğim gereği olarakta yakinen biliyorum. Arkadaşların belirttiği gibi arsız hızlı büyüyen ve kendini sürekli çoğaltarak hızla çevreye yayılan bir karektedeki ağaçtır. Kötü koku konusuna gelince bu sadece dalı kırıldığında **** yaprağı ezildiğinde ele bulaşan bir kokudur. Odun olarak yardığınızda dahi bir kokarca gibi yoğun bir koku oluşturmaz. Dikili **** taze iken çok kolay kesilen (tabiri caiz ise karpuz kadar kolay) bu ağaç, kuruduktan sonra çiviyi matkapla delmeden çakılamayacak kadar sertleşir. Kuruma sırasında çok çalışır. İyi bir kök yapısı vardır. Karadenizde toprağı tutan ağaçlardandır. Düzenleyen ufukeles : 13-11-2006 saat 20:55 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|