agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler




Reklam


Beğeni Düzeni103Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-08-2007, 18:19   #91
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,469
Galeri: 373
Billur hanım, çok teşekkür ederim.
Az sonra yapmaya başlayacağım.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2007, 18:38   #92
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
KENDİ USÜLÜM KARIŞIK TURŞU:

-Beyaz lahana (doğranmış)
-Yeşil domates (çatalla delik açılmış)
-Acur veya kornişon (bütün olarak)
-Taze fasulye (uçları ve kılçığı temizlenmiş)
-Havuç (halka halka doğranmış)
-Yeşil sivri biber (bütün olarak)
-Kırmızı salçalık kalın biber (kalın doğranmış)
-Sarımsak (4 baş, tane tane)
-Nohut (1 avuç içine serpmek için)

SUYU İÇİN:
-Su (2 litre)
-Tuz (4 yemekkaşığı)
-Şeker (2 yemekkaşığı)
-Sirke (1 subardağı)
-Limonsuyu (1 subardağı)
-Pulbiber (şayet suyunu acı acı içmek isterseniz) penelophe gibi..


Düzenleyen Billur Korkmaz : 22-08-2007 saat 19:13
Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2007, 18:42   #93
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,469
Galeri: 373
Biberrrr, kıl acı biberi yazmayı unutmuşum.
Kırmızı biberde, salçalık olanlardandı.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2007, 18:49   #94
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Penelope Hanımcığım sizin saydıklarınızdan sadece maydanoz ve asma yaprağı ve filizi kullanmamışım ben; bu tarife kefilim zira arkadaşlarım Moda Deniz Klübünün turşusuna benzetiyorlar.. Kavanoz kavanoz yapıp dağıtıyorum dostlara, beğenildiği için şımarıyorum ya..

Asma yaprağı ve maydanoz tadını değiştirebilir se?

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2007, 22:01   #95
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 94
Babaannemin Turşusu

Herkese iyi akşamlar.Ben de benim annemden,anneminde babaannemden öğrendiği ,yıllardır yaptığımız ve çok beğenilen turşu tarifimizi vermek isterim.

Mutlaka cam kavanoz kullanıyoruz.Turşuluk malzeme (yeşil domates-ufak salatalık/kornişon değil,sivri biber,havuç,acur/biz küte deriz) iyice yıkandıktan sonra süzülürken her biri bıçağın ucu ile ya da en iyisi yorgan iğnesiyle(bunun ne olduğunu bilmeyenler olabilir kalın iğne veya çuvaldız diye bilir gençler birkaç yerinden delinir.
Ayrı bir yerde sıcak suda bekletilen sarmısaklar ve iyice yıkanmış limonlar soyulur.Sarmısaklar diş diş,limonlarda dörde veya sekize bölünür.
Kavanozun en altına 1 salkım üzüm,1 avuç nohut,3-4 adet kesme şeker atılır.Sonra kat kat malzemeler sıralanır.Mesela bir kat domates üzerine bir avuç sarmısak-iki avuç limon serpip,bunların üzerine biber sonra sarmısak ve limon serpip tüm malzeme boşluk kalmayacak ama çok bastırıp zedelemeyecek şekilde yerleştirilir.
Kavanoz dolduktan sonra büyük bir tencerede su kaynatılır.Kaynamaya başlayınca 2-3 avuç kaya tuzu atılıp aradabir karıştırarak 10 dakika kaynatılır.Üzerinde köpük olursa kaşıkla alıp atılır.
SU KAYNAMIŞ VE SICAK HALDEYKEN (kendimizi yakmamaya dikkat ederek)tüm malzeme suyun altında kalacak şekilde 1 gece ağzı açık olarak mutfakta bir köşede bekletilir.Üzerine taş veya benzer bir madde konularak turşuluk malzemenin suyun dışına çıkması engel olunur.Sabah hafif bastırılıp kalmışsa havası çıkartıldıkan sonra ilave sıcak su eklenebilir.Kapağı kapatılıp serin bir yerde örneğin balkonda iki ayda hazır olur.
Örnek kilo ayarı:İkişer kg.sebzeye 1 kg.limon,4 baş sarmısak.
Bu turşunun özelliği suyun sıcak konması,sirke konmamasıdır.Bir de sonbaharda yapılması ve turşu kurulduktan sonra eskilerin tabiriyle ayaza kalması gerekmektedir.Denemenizi öneririm mükemmel olur ve benim gibi midesi hassas olanlara bile kesinlikle dokunmaz.


Düzenleyen M.Sema : 16-06-2009 saat 09:43 Neden: Yazım hatası
M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2007, 22:13   #96
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,469
Galeri: 373
Karışık, Karışık Turşu

Malzemeler

(5 Litrelik Kaplar İçin)

-1 baş sarımsak
-1/4 beyaz lahana
-1 avuç nohut
-1 bağ maydanoz
-15 adet yeşil fasulye
-5 adet havuç
-750 gr kornişon salatalık
-1 adet Dilimlenmiş Limon
-5-10 tane asma yaprağı ve Filizi
-4 tane salçalık kırmızı Biber
-1/2 kg kıl acı biber

Name:  IMG_0003.jpg
Views: 10763
Size:  43.0 KB

Turşu Suyu İçin

-1,5 su bardağı limonlu çeşnili sirke
-1 su bardağı üzüm sirkesi
-2 yemek kaşığı Şeker
-2 litre İçme suyu
-4 tepeleme yemek kaşığı İri taneli tuz


Yapılışı


Bütün sebzeler yıkanır ve kurumaya bırakılır. Genişçe bir kapta 2 litre içme suyu ve iri tuz kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra üzüm sirkesi ve çeşnili sirke de ilave edilir.
Lahanalar istediğiniz büyüklükte doğranır. Sarımsaklar soyulur ve doğranır. Maydanoz bağlanır. Havuçlar doğranır.
İsteğe göre karışık olarak **** belli bir sıraya göre kavanoza çok iyi sıkıştırılarak konulur. Son olarak üzerine asma yaprakları da ilave edilip, kapağı sıkıca kapatılır.

Afiye olsun

Not:Bu mesajın üzerinden 15 gün geçmeden denemeyin,
Ben bakayım tadına zehirlenmezsem, size yazarım.

Eklenen Resimler
 
Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2007, 22:16   #97
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,469
Galeri: 373
Karışık bir, karışık turşu yaptım.
Forumdan, Billur hanımdan, komşumdan ve fidancının annesinden öğrendiklerimi birleştirerek turşumu yaptım.
Herkese teşekkürler.

Fakat malzemeleri iyi ayarlayamamışım, neredeyse yaptığım kadar malzemede arttı, kalanları da yarın yeni bir turşu kabı alıp yapacağım.

Name:  IMG_0001.jpg
Views: 6743
Size:  26.0 KB
Bu sirkeyi ve üzüm sirkesi kullandım.
Name:  IMG_0004.jpg
Views: 6540
Size:  36.6 KB
Bunlarda artan sebzeler. Koca bir tas daha lahana var dolapta.
Name:  IMG_0002.jpg
Views: 7038
Size:  15.0 KB
Yumurta hazırladığım turşu suyunda yüzüyordu. Sirkeleri de ekledikten sonra turşu suyundan biraz içtim, tadı güzeldi, tuzu da iyiydi.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2007, 23:11   #98
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Eline sağlık Penelophe, görünüşü benim gibi turşuya pek düşkün olmayan birinin bile iştahasını kabartacak kadar güzel.

O kavanozu sırf renk uyumu için hazırlayabilirim.

İçinde şöyle minik kelekler de olabilirdi

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2007, 23:27   #99
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Off off inanın özendim hem malzemenin hazırlanıp sunumuna hem de kavanoza dizilişine, ELLERİNİZE SAĞLIK..

Ancak ben aşırı mayhoş olacağını tahmin etmekteyim, maydanozun tadını ne şekilde etkileyeceğini bilemiyorum keza ben hiç koymuyorum. Yine de çok nefis bir lezzet yakalanacağından eminim zira penelophe herşeyden önce sevgisini kattı bu turşuya..

Ağız tadıyla yemek nasib olsun sevgili penelophe..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2007, 23:34   #100
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,469
Galeri: 373
Sevgili Nevsune ve Billur hanım çok teşekkür ederim.
Nohutları kavanozun dibine koymam ve sarımsakları da her kata dağıtmam gerekiyormuş ama sonradan öğrendim.
Neyse yarın yapacağım turşu da öyle yaparım.
Billur hanım eskiden ananemin turşu kavanozlarında maydanoz hep olurdu, turşu kavanozunun içinde küçük bir bağ var ya bende onu çok severdim. Tadını değiştirmiyor turşunun. Deneyin göreceksiniz.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2007, 11:48   #101
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Onlar ince teferruat, sonunda nohutta sarımsakta suyla kavuşuyor ya farketmez..

Bende maydanozlu deneyeceğim.

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2007, 11:58   #102
Ağaç Dostu
 
Derya Özen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,515
Galeri: 158
www.cubuk.bel.tr

Çubuk, 3. kez turşu festivaline ev sahipliği yapacak.
Turşunun her çeşitini bulabileceğiniz, bir yer.
Turşu severleri bekleriz.

Derya Özen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2007, 12:44   #103
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Keşke yakın olsa Deryacığım, koşa koşa gelir yarışmaya bile katılırım seve seve..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2007, 15:11   #104
Ağaç Dostu
 
Fatma E.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-06-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 197
Galeri: 4
Penelophe fotoğrafların okadar güzel ki, canım çekti bugün gittim kornişon aldım. Umarım becerebilirim bu turşu işini. İki sene önce yapmıştım, fena olmamıştı ama ölçüleri yazmamışım ki biryere. Elimde birsürü turşu tarifi var internetten bulduğum, ama hangi tarifin ölçüsünü kullandığımı da hatırlamıyorum Bu sefer de buradaki ölçülerle yapacağım.

Fatma E. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2007, 15:24   #105
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,469
Galeri: 373
Fatma hanım, benim tarifi yapın diyeceğim ama 15 gün beklemeniz lazım yapmak için, zira ben zehirlenmezsem ve tadı güzel olursa yazacağım foruma.
Ama ben 15 gün bekleyemeyeceğim sanırım, mutfağa her girdiğimde gidip bakıyorum. Kornişonlar ve biberler sarardı bile fakat lahanalar aynı duruyor.
Ben kornişonları delmedim, çatalla delmek lazımdı olmaz o turşu dedi bir komşum. Olmaz mı gerçekten? Daha önce hazır turşu suyuna kurmuştum çokta güzel olmuştu fakat o kornişonlar çok minikti, bunlar daha büyük.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2007, 15:25   #106
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,469
Galeri: 373
Fatma hanım sizde fotoğrafları paylaşın bizimle.
Kolay gelsin.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2007, 15:45   #107
Ağaç Dostu
 
Derya Özen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,515
Galeri: 158
Arkadaşlar yukarıda verdiğim linkte ölçü ile yapılan turşularda var. Bana göre biraz tuzlu oluyor ve sarımsağını da az koyuyorlar, siz verilen ölçülere göre, tuzu azaltıp, sarımsağı da çoğaltırsanız kıvamında bir turşu yapmış olursunuz.

Kısmetse gelirsiniz Billur Abla.

Derya Özen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2007, 15:48   #108
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Ben kornişonları hiç delmem ve sapsarı kütür kütür olur.. Onbeş güne kalmaz, bir hafta sonra ya bak bakalım nasıl güzel olacaklar penelophe..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2007, 16:49   #109
Ağaç Dostu
 
Derya Özen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,515
Galeri: 158
Çok üzgünüm arkadaşlar, ben sitede daha önce turşu tarifi görmüştüm; ona istinaden verdiğim linke bir bakın demiştim.
Şimdi bende baktım bulamadım, ama ben size ölçüleri yazacağım.

Derya Özen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2007, 18:54   #110
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,525
Nohut ne için konuyor.İştahım açıldı.Çok güzel tarifler var.
Penelophe turşu çok güzel görünüyor.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2007, 20:37   #111
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,469
Galeri: 373
Sanırım daha önce mayalanması için diye okumuştum Elfogi.
Hele bir olsun, kahvede ikram ederim.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2007, 10:10   #112
Ağaç Dostu
 
Fatma E.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-06-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 197
Galeri: 4
Cuma günü aldığım kornişonlardan ancak bugün turşu kurabildim. Salatalıkların yanına evdeki 4 havucu da ekleyince biraz renk geldi kavanoza. Sirke olarak evdeki elma sirkesini kullandım. Biraz da limon sosu ekledim suyuna. Ölçüleri yazamayacağım çünkü biraz göz kararı oldu ölçüler
Kavanoz ararken geçen sefer turşuyu kapağı çok sıkı olmayan bir kavanoza kurduğumu hatırladım. Bir süre sonra üzerinde beyaz küf benzeri şeyler oluşmuştu. Allahtan kavanoz çok büyük değildi de çabuk tüketmiştik turşuyu. Onun için bu sene farklı bir kavanoza kurdum. Bunun kapağı çok sağlam görünüyor

Penelophe fotoğrafları da ekledim. Sizinki kadar detaylı değilse de benim turşum da huzurlarınızdadır efendim

Eklenen Resimler
  
Fatma E. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2007, 10:14   #113
Ağaç Dostu
 
Fatma E.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-06-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 197
Galeri: 4
Bu arada fotoğraftan da anlaşıldığı üzere sarmısakları ara ara serpmeyi unutmuşum Salatalıklar ve havuçlar bitince ancak gözüme çarptı kasedeki sarmısaklar Ben de en üste koydum tüm sarmısakları, sonra da kavanozu biraz çalkaladım. Ama ancak bu kadarı inebildi aşağılara Neyseki Billur Hanım onların teferruat olduğunu söylemiş de içim rahat artık

Fatma E. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2007, 14:49   #114
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Ellerinize sağlık Fatma Hanım..

Turşu yapmayı en çok sanatsal yönden seviyorum, yani kavanoza diziliş şekli için, yemesini sevmem mideme dokunur.. Bakın bu tarz dizilişi hiç denememiştim, ben halka halka kesilmiş havuçları kavanozun dış yüzeyine bakıldığında yuvarlak görünecek şekilde sıralıyorum.. Sebzeleri de kat kat dizerken dikine dikine yerleştiriyorum, sonra her araya sarımsak.. Ama önemli değil, üstüne de atsanız nasıl olsa kokusu karışacak suya..

Sadece dizayn farkı var, çok özendim doğrusu penelophe ve sizin turşunuza..
Ağız tadıyla yersiniz inşallah..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2007, 20:42   #115
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,268
Galeri: 640
Ben hiç beceremiyorum turşu yapmayı. Bir kaç kez denedim ama sonuç hüsran olunca ev ahalisiyle beraber "Aman ne olur sen turşu yapma" yorumlarıyla beraber vazgeçtim denemekten Hani lisedeyken kimya labaratuarında yaptığımız deneyler gibi bu yahu strese giriyorum ya patlarsa diye
Sarıyer'de güzel bir turşucu var senede bir iki kere alıp yiyoruz yetiyor
Sizlerin ellerinize sağlık.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2007, 21:50   #116
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Aslında turşu yapmanın bir iki püf noktası varmış galiba Limon.

Kaynatılıp soğutulmuş su ve iri tuz kullanmak sanırım en önemlilerinden. Ben bir yıl, suyu olduğu gibi kullanınca, içindekiler eriyivermişti. Sonra yaptıklarımdaysa yumuşama olmamıştı.

Ama senin de dediğin gibi; illaki kuru fasulye yanında, canım çok çekerse alıveriyorum biraz.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2007, 22:12   #117
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
******* ille de turşu kurmak gerekli değil, satın alınan çoğu turşu çeşitleri çok ta nefis oluyorlar kurufasulyenin ya da kış yemeklerinin yanında.. Ama bence bendeki acaip bir psikolojik saplantı sanırım, iki tane beş litrelik kavanozu allaya pullaya süsleye püsleye dizayn edip turşuyu kurup, bütün kış yedi sülaleye dağıtmazsam rahatsız oluyorum.. Öyle de güzel oluyorlar ki sapsarı kütür kütür ve yiyenlerin övgü dolu sözleri beni kamçılıyor, her sene yapma gereği duyuyorum..


Düzenleyen Billur Korkmaz : 28-08-2007 saat 23:18
Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2007, 22:14   #118
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Ben çözdüm püf noktasını, kaynamış sudan ve tuzdan daha önemli etken bence sitrik asit, yani şu marketlerde satılan şişedeki limon suyu... Turşu hayatta ne erir, ne bozulur, ne de beyaz köpük olur.. Benden söylemesi!..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2007, 23:51   #119
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Limon tuzu yumuşamayı engeller, turşuyu yediğimizde hart hurt sesleri bu sayede ortaya çıkıyor

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2007, 10:41   #120
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-02-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 282
Sevgili arkadaşlar beyaz köpüğü yok etmek için hardal tohumu kullanın. Biz okulda kullanmıştık ordan biliyorum

Sercanoral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2016