![]() |
|
![]() |
#211 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2009
Şehir: TUNCELİ
Mesajlar: 7
|
sevgili hozat öncelikle harika bir bahçe yaratmışsınız.hozat ismi nerden gelme ögrenebılırmıyım.benım hayalımde ki bahceyı yararmışsınız.inşallah benım hayalim de gerçekleşir.bahçemi yaratmak için bana yardımcı olursanız sevınırım.teşekkurler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
|
Bu akşamı sizin bahçenize ayırdım. Bir solukta okudum. Bir belgesel gibi. Yaşama sıkıca sarılmayı ve ondan tad almayı öğretiyorsunuz, ne güzel. Sulama, gübreleme bilgili ve budama hünerli ellerle yapılmış belli ki. Gül konusunda pes etmeyiniz, lütfen. Siz mutlaka başarırsınız... Arkadaşların yorumlarına, coşkularına yürekten katılıyor ve sizi tebrik ediyorum. Sağlıklı ve güzel günler diliyorum. Sevgiyle kalın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-06-2008
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 25
|
Maşallah, çok güzel bir bahçe ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
Güzel insan eline düşmek böyle bir şey işte.. Ne güzelsiniz sevgili hozat. Anlatım biçimiminiz gerçekten de yalın ve içten. Ne denir ki, denebilecek herşey söylenmiş.. Aileniz ve çiçeklerinizle geçirilecek uzuuuun uzun kedersiz bir ömür diliyorum. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
|
Sayin Hozat, gelincigi cok sevdiginizi bildigim ve sitede daha detayli bir bilgiye ulasamadigim icin sorumu size yöneltiyorum. Ilkbaharda gelincik tohumlari dikmistim. Tohumlar cimlendi ancak saksi icin cok fazla sanirim ve ben bunlari oldugu gibi ayirmadan bahceye gecirmek istiyorum. Acaba bu sekilde cicege zarar verir miyim? Saygilar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ciceksever 70, Sorunuzun cevabını deneyimlerime dayanarak cevaplıyacağım. Ben 3 yıl uğraştıktan sonra bahçeye adapte edebildim. Şimdi önüne geçemiyorum ama her bahar onları seyretmenin keyfini yaşamak çok güzel bir duygu. Bunlar bahçedeki ikinci yıldan ![]() Tohumları Ocak ayında toprağa ektim. Sonraki yıllarda kendileri çıktılar. Saksıda çok sıkışık durumda olabilirler,hepsini kaybetmemek için bir kısmını ayırın diğerleri yerinde kalsın. Fide olarak saksıya almayı denedim sonuç vermedi. Bir dahaki yıl tomunu direk toprağa ekin,yer değiştirmekten pek hoşlanmıyor. Bol gelincikli yıllar dilerim. Düzenleyen hozat : 03-07-2009 saat 00:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
|
![]() Sayın orhann, Hozat ismi, çok güzel bir çoçukluk geçirdiğim ilçemin adından geliyor. Bahçe sevgim dedemin "Armut tarla"isimli bahçesinden yadiğârdır. Dilerim gönlünden geçenler gerçekleşir,sana her konuda yardımcı olmaya hazırım. sevgiler. Düzenleyen hozat : 03-07-2009 saat 00:16 Neden: harf eklendi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
|
Şöyle geçiyordum ki gözüme cennetten bir köşe çarptı. Sordum. Sayın Hozat'ın dediler. Biraz dinlendim. Gözlerim şenlik yaptı. Burnum güzel kokulara doydu. Ellerimle okşadım. Bitkileriniz tenimde gezindi. Velhasıl 5 değil 6 duyum organımda faaliyette idi. Teşekkürler Hozat. Teşekkürler Kemal Bey. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
|
Bu da pembesi (kendiliğinden çıktı) ![]() Sevgili Vildan Sönmez Gelincik sevdama gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederim. Ben sarı gelincik diyordum.Meğerse "boynuzlu gelincikmiş". Aslında kırmızı gelincik gibi kolay değil yerinden sökmek. çok derine inen odunsu bir kökü var. İki kez denedim birinde tuttu üzerine toprak atılmış kaybettim. Diğerini saksıda denedim tuttu biraz büyüdü, toprağa geçirdim yaşamadı. acaba "boynuzlu "ismi bu inatçılığından mı geliyor? Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sevgili Hozat; Bir süredir bahçenize uğrayamamıştım ne güzel fotoğraflar yayınlamışsınız. Baktıkça içim ısınıyor çok güzeller, emeklerinizin karşılığını almışsınız... 211 numaralı mesajınızda ikinci resimde merdivenlerin altında bulunan turuncu çiçekli bitki ilgimi çekti, türü nedir acaba? Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Koyuyeşil, ilgin için teşekkürler. Lotüs çiçeği ile ilgili deneyim ve önerilerimi "lotüs" başlığına yazdım bir göz atmanı öneririm. (Başına iş açmak istiyorsan lotüs dik) Bu şakayıklar senin için ![]() Sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Hozat, bahçenizi ilgiyle takip ediyorum ve çok beğeniyorum. Sıcak bölgelerde doğanın rengi farklıdır ama bahçenizin rengi çok güzel, sıcağı hissettirmiyor. Begonvil en sevdiğim çiçeklerden biri, hele böyle tırmanırsa. Sağlıkla, sevdiklerinizle, güzel bahçenizde yaşayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
|
Ankara'dan böyle bahçe fotoğraflarına bakmak hem zevk hem acı veriyor. ![]() Merdiven demirlerine sarılı olan, sanki çiçekleri tam açmamış gibi duran bitkiyi yakından fotoğraflarsanız, ne olduğunu anlarız. Ben de merak ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sabah ve Sebahattin, Merdiven başındaki çiçeklerden birisi "japon gülü" erken saatte çekildiği için kapalı duruyor. O bölümde, gazanyalar her zaman oluyur.Ne kadar azaltsan da bir yolunu bulup çıkıyorlar. somon renkli japon (açmış hali) ![]() Gazanya ![]() Fotoğraflar kart üzerinden kopyalandığı için çok iyi görünmüyorlar. Düzenleyen hozat : 03-07-2009 saat 20:27 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2009
Şehir: TUNCELİ
Mesajlar: 7
|
merhaba hozat bana cvp verdigin için teşekkürler.ismin yoksa tunceli hozattan mı geliyor merak ettim.ondan sormuştum.bende tuncelliyim.resimleriniz harika tam planladıgım,hayal ettigim bahçeye sahipsiniz.ileriki zamanlarda tecrübelerinizden yaralanmak isterim.teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemin özelliği, Çok çeşit yok, olan çeşitler yoğun,bazı türler en az 10 kök Son 3 yıldır yöresel türlere döndüm. Hem iklime uyum sağlıyor hem de siz yokken kimse izinsiz almıyor. Nar ağacı ve altında lavantinler ![]() Parmaklığın içinde görülen kırmızı çiçekler.Küçük çiçekli bir acem borusu türü ![]() Şakayık , şimdi yok , benim olmadığım bir dönemde kurumuş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Hozat, hep duvarlarından bitkiler fışkıran bir bahçe hayal ederdim, sizinki işte öyle. Zevkiniz, emeğiniz ortada, iklim de yardımcı oluyor. Yöresel türlere dönmek de çok güzel, hem hastalıklarla üzmez hem de güzel gelişir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
İlginç bir durum ![]() Temmuz ayında seçimler için İstanbul'a dönmüştük. 10 gün sonra geri geldiğimizde,yarısı koparılmış,diğer yarısı ağaçta kalan narla karşılaştık. Koparmaya çalışan tam başarıya ulaşamamıştı anlaşılan. Dalından almadık. İnanın gelişmesini sürdürmeye devam etti.Ekşi nar olduğu için sinek ve böcekler de pek rağbet etmiyordu. Bu gelişme fotoğraftaki durumunu alıncaya kadar devam etti Başka bir meyve olsa çoktan çürümüş olurdu. Çift çenekli bitkilerde yaşam daha güçlü olabiliyormuş dediler. Başka bir açıklaması var mıdır bilmiyorum? Düzenleyen hozat : 04-07-2009 saat 01:53 Neden: yazı rengi koyulaştırıldı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
|
NAR ŞURUBU Şimdi size anlatacağım tarif,neredeyse nar kullanılan tüm yemeklerin,tatlıların,çorbaların,ve kokyellerin en temel malzemesi olabiliyor. Taze nar suyunun kaynatılıp buharının uçurulması ve koyulaştırılması ile oluşturuluyor. Bildiğimiz "nar ekşisi"ile pek alakası yok. Nar ekşisine sitrik asit katıldığından pekmez kıvamında kahve renkli ve ekşimsi oluyor. Oysa tarifini vereceğim nar şurubu koyu kırmızı renkli,tatlı ve ekşi, olağanüstü sofistike lezzeti olan bir şuruptur. Yapılışı Malzeme ( 2 bardak için) 4 bardak taze nar suyu 1 Narları ikiye kesin,portakal sıkıcısından portakakal sıkar gibi sularını sıkın. 2 Nar suyunu bir tencereye boşaltın ve yüksek ateşte kaynama noktasına getirip,ocağı orta ateşe alın.(kısın) Ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak suyunu uçurup koyulaştırın. Yaklaşık 20 dakika sonra şurup koyulaşacaktır. Hazır olup olmadığını anlamak için: Bir metal kaşığı batırın, kaşığın tersi şurupla kaplanıp zor akıyorsa kıvam doğru demektir. Eğer hızlı akıyor ve kaşığı kaplamıyorsa kaynatmaya ve buharlaşmaya devam edin. 3 soğuduktan sonra kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatarak,buzdolabında muhafaza edin. Not: Bu tarif Hürriyet Gazetesinden alıntıdır. Ben yaptım,ekşi nar ile yapılıyor 6 aydır dolapta olduğu halde hiç bozulmadan kadı,halâ kullanıyorum. Kullandığım yerler: Kuru patlıcan ve taze biber dolması (etli ), kısır, çeşitli meyve kokteylleri, salatalada. Katkı maddesi olmadığı için tadı ve aroması kendine özel oluyor. Afiyet olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|