![]() |
|
![]() |
#6692 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
Şehir: konya
Mesajlar: 1,497
|
maşallah ablacım süper ellerinize sağlık esen kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6696 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 134
|
Harika bir bahçe. Oy oyy oyy diyerek gezdim bahçenizi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6697 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Plastik çiçeklikteki çiçekler benim de çok hoşuma gitti. Ve tam Sevgili CAN Güler Hanım'a göre bir güzellik. Maşallah!.. Ayrık otlarının o uzun boylarını yolmaktan büyük zevk alıyorum, ne kadar da güzel toprağı kabartarak çıkarlar; bazen minik olanlarını özellikle kopartmıyorum ki büyüsünler de öyle uzuncaa toprağı kabartarak koparabileyim diye. Sevgili CAN Güler Hanım gülleriniz her zamanki gibi harika, maşallah onlara... Oyalar da sanki bu sene erken çiçeklendiler gibi geliyor bana. Emeklerinize, yüreğinize sağlık... Herşey gönlünüzce olsun inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6698 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-12-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 17
|
Yerlerde çok meyve var. Dökülen meyvelerden de sirke yapılabilir. Zira marketlerde satılan fabrikasyon sirkelerin çabuk olması için asitle karıştırıldığını okumuştum. Az bile olsa sağlık için bir kazanımdır. Elma sirkesinin faydalarını çoğu kişi bilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6700 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
hesaplaşacağım. YA OL, YA DA OL diye tehtit etmeyi düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6701 | |
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6702 |
Ağaç Dostu
|
Zaten benim çiçeklerimin seninkilerden MANKENLİK dersi alması gerekiyor. Ne zaman podyuma çıkacaklar, nasıl yürüyecekler, renk ve endamlarını nasın sunacaklar?v.s v.s.. bir kaç fotoğrafı tabettirip, yanlarına koyacağım.Belki görerek daha iyi öğrenirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6704 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2012
Şehir: mağusa
Mesajlar: 13
|
güler hanım yeni keşfettim burayı söz bulamıyorum harika.güzel.şahane.vs daha ne diyeyim ellerinize o güzel gönlünüze sağlık (cennet; mi ne orası) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6705 |
Moderatör
|
Sabahları bahçe hasadımız çok fazla olmaya başladı. Tabii konu komşu da bizlerle beraber mutlu oluyor. Yeşil biberler ve domatesler poşet poşet dağıtılıyor konu komşuya. Bu sabah Oğuz yine kavaltı için pembe domates ve yeşil biber toplayıp gelmiş. Pembe domatesler pek dayanıklı olmuyor. Ama kahvaltımızın vazgeçilmezi oldular. Bir tanesi bize bol bol yetiyor.... eee bir domates 1.300 kg. gelirse yeter değil mi? ![]() Hergün bunlara eşlik eden kabaklarımız da var. Ama artık hep kabak pişirmiyorum, malina'dan öğrendim kurutma yoluna gidiyorum. Bahçenin bereketi ve maşallahı var...... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6707 |
Moderatör
|
Maşallah pembelere. Bu senenin rekoru sende Güler Abla. Pembe domatesleri tam kızarmadan toplayıp buzdolabının sebze bölümüne koyarsanız 10-15 gün dayanıyor. Tam olgunlukta toplanırsa malesef dayanmıyor. Afiyetle yemeniz dileğiyle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6708 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 1,330
|
Harika güzellikler bunlar Güler Hanım. Ellerinize sağlık. Merak ettim kabakları nasıl kurutuyorsunuz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6709 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6710 |
Moderatör
|
Valla Bulgar pembesi mi değil mi hiç fikrim yok. Ama çok iri, ve tadı da çok güzel. Tatlı bir tadı var. Bazı pembe domatesler mayhoş oluyor, yakın komşumunkilerde bu mayhoşluğu tattım. Aklımın almadığı, bu bir kök bitkide en azından 10 tane böyle iri domates var, tele de bağlılar ama nasıl bu sap bunları taşıyabiliyor? İçlerinden olmuş olanları topladık, en büyüğü 1.300 kg. geldi. Bazı yeşiller var belki daha da iri olacak gibi görünüyor. Çok ince kabuklular, hatta dikkatlice toplamazsanız parmağınız hemen delebiliyor kabuğunu. Görselliği de çok güzel tadı da. Gören " bunlar hormonlu mu?" dediklerinde evet, bol bol yanık hayvan gübresi ile hormonluyoruz diyorum. Yarın toplananları dağıtırız herhalde, çünkü evdeki buzdolaplarının sebzeliklerinde domatesten başka bir şey yok, her tarafımız domates oldu. Sevgili dağçiçeği, kabakların kabuklarını tırtıkladıktan sonra önce yuvarlak yuvarlak kesiyor sonra da bunları kibrit çöpü haline getiriyorum. Onları da küçülterek bir havlu veya bir kurulama bezine yayıyor, gidip gelip karıştırıyorum, aynen erişte kurutur gibi. malina, patlıcan ve salçalık biberleri de böyle yapıyor. İyice kuruduktan sonra bunları bir kavanoza dolduruyor, özellikle bulgur pilavında çok güzel oluyor. Çorbalara da katabilirsiniz. Ben bulgur pilavı yaparken 2 çorba kaşığı kadar ilave ediyorum, çok da hoşumuza gidiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6711 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Çocuklara göndermek istiyorum, ama kargoda dayanamıyorlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6712 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Eğer uzak yere gönderecekseniz renk dönmeye başladığında toplayıp gönderin. Zaten birkaç güne kadar tam kızarır onlar. Meyvenin ucundan itibaren kızarmaya başlıyor domatesler. Yerli domatesleri pazara sunacakları zaman hiçbir zaman tam olgunlukta toplamıyorlar. Çünkü çok narin ve de çabuk yumuşuyorlar. Alanlar evde birkaç gün bekletiyor kızarması için. Ondan sonra tüketiyorlar. Pembe domates de o gruptan bence. Kabuğu çok ince en iyi toplama zamanı renk atmaya başladığı zaman tabi hemen tüketilmeyecekse. Bir de sizin orada Adana'da olan domateslerden daha dayanıklı olacağını düşünüyorum. Çünkü sıcaklık burada daha fazla. Sıcaklar bastırdı mı olgunlaşma hızlanıyor. Meyveler de küçük oluyor burada. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6713 |
Moderatör
|
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim sevgili h_dogan, burada hava İstanbul'a yakın. Biz de pembe domateslerden çocuklara İstanbul'a göndermek istiyoruz ama dediğim gibi hemen yumuşayıp eziliyorlar. Anlattığınız gibi ufak da olsa bir koli yapıp denemek için göndereceğim, sağ olun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6714 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 545
|
bende bu hafta sonu çatalca yolu üzerinde, seralar var yolda tezgahlarda üreticiler kendi ürettikleri sebzeleri satıyorlardı, pembe domates aldım ,satan bayan pembe domatesin açık pembe olması gerektiğini yani birazda yeşilimtırak olmasını önerdi lezzeti daha güzel oluyormuş ,tam pembe olunca kabukları çabuk bozuluyor yumuşak oluyor dedi , sonbaharda üreticiler normal domatesleri alacalı (çakır) bir şekilde toplayıp kasalarda saman içinde bir aya yakın bekletip kızarınca satıyorlar. Düzenleyen yigit666 : 02-08-2013 saat 19:21 Neden: ilave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6715 |
Moderatör
|
Ne bileyim ....ben dalında olduklarında sanki daha lezzetli olacaklar diye düşündüğümden kendimiz için olgun olsun istiyorum. Zaten toplar toplamaz hemen kahvaltıda yiyoruz. Valla çok da keyif alıyoruz. Hele Oğuz'a " uğraştın ama çok da güzel oldu, ellerine sağlık" dediğimde mest oluyor canımın içi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6717 | |
Moderatör
|
Alıntı:
![]() Ben bilmiyorum ama eğer bu konuda açılmış bir başlık varsa birleştiririz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6719 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar Güler abla,bizim buralarda erken kırağı tehlikesi olduğu için,domatesleri gök iken toplarız.Yarı karanlık,kapalı bir yerde,koli saman vb. şeylerin üzerine sererek saklarız.Geçen yıl bu yöntemle,şubat ortasına kadar kendi domatesimizi tükettik. Saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|