![]() |
|
![]() |
#7625 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,154
|
Selamlar ablacım maşallah hepsine , bir tanesi Campanula punctata diğerıde çin yüksük otu (rehmania elata)... iyi geceler Düzenleyen serkan_istanbul : 27-06-2015 saat 08:14 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7632 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
|
Hepsi de muhteşem görünüyor ablacığım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7633 |
Moderatör
|
Ben de bu sabah erkenden çıktım bahçeye, Oğuz o5.30 da bahçede, ben de 06.00 çıktım. Yıkılan duvarın dibindeki gülleri toparlamaya çalışıyorum. Bir iki sene önce 15-20 tane gül çanağını rahatça hazırlayabiliyordum, şimdi 7-8 tane yaptığımda dilim bir karış dışarıda içeri girip elimi yüzümü soğuk suyla yıkama ihtiyacını duyuyorum. Yaş ilerledikçe iş daha da zor geliyor, daha çabuk yoruluyor insan. Buna da şükürler olsun demek lâzım. Çanak deyip de geçmeyin, gülün kök kısmı en az bir metre çapında açılıyor, belleniyor, ayrıklar ve diğer otlar bir bir temizleniyor. Toprak ufalanıyor, 3x15 ve leonardit ilave edilip çanak düzeltiliyor. Sonra bitki ele alınıyor; sararan yaprakları kopartılıyor, kör dallar kesiliyor, aşı altı yabani dallar kesiliyor, açmış solmuş güller kesiliyor, hastalıklı dallar bitkiden uzaklaştırılıyor. Yaprak gübresi de fıslatıldıktan sonra çanaklara bol bol su vererek iş tamamlanıyor. Erken saatlerde, hafif serinlikte çalışmak daha kolay oluyor. Bu gün duvar dibi güllerini bitirebilirsem, yıkılan ve yeniden betonla yapılan duvarın beton çirkinliğini örtmek için betona tel gererek bir bitki sardırmak istiyorum. Mutfak penceresinden baktıkça gözüme o kadar çirkin görünüyor ki, Oğuz " sen takdın bu duvara" dese de yine de yapacağım. Ya clematis ya da passiflora sardırırım diye düşünüyorum. Sizlerin bir fikri var mı? Kahvaltı için eve girmeden önce böğürtlenleri ve erik ağacını ziyaret etmeyi alışkanlık haline getirdim. Birer avuç beni mutlu ediyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7634 |
Moderatör
|
Sabah erken saatlerde balkonu yıkar, kahvaltı sofrasını balkona hazırlarım. Bu sabah balkon kapısını açtığımda liliumların mis kokuları ile karşılandım. Bir gecede onlarca gonca çiçeğe dönüşmüş. Hiç üşenmeden saydım; birinci saksıda 39 adet, ikinci saksıda 41 tane iri iri çiçekler var. Bir kısmı halâ tomurcukta. O kadar yoğun kokuları var ki, balkonun diğer ucunda aşağı yukarı 19 m ilerideki salıncaklarda oturduğunuzda bile kokularını hemen yanınızdaymışcasına hissediyorsunuz. Bunlar sanki Riesen Lilly türünden, boyları hayli uzun 2m den daha uzun, çiçek ebatları çok iri ve yoğun kokulular. Balkonumda iki saksıyı paylaşıyorlar ve aldılar başlarını dolu dizgin gidiyorlar. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7635 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7641 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Solanum Jasminoides veya Boston sarmaşığı da çok iyi kapatıcı olabilirler. Öneri. Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7642 |
Moderatör
|
Erken saatlerde durgun olan hava saat 07.30 gibi çıkan hafif esinti ile daha da güzelleşiyor. Ben de kahvaltı saatini buna göre ayarlıyorum. Hafif hafif esen rüzgâr, çimi sulayan fıskıyelerin sesine eşlik eden kuşların cıvıltıları, su zerrelerinin verdiği serinlik ile balkonda kahvaltı etmek çok keyifli oluyor. Bu sabah Oğuz yine 06.00 gibi sebze bahçesinin yolunu tuttu. Sepetine doldurduklarını getirip de balkona bırakmaktan aldığı keyifi bir görmelisiniz, ama haklı da; onca didinmesinin güzel neticesi. Sabahki hasılatımız 5 tane sakız kabağı, 41 tane salatalık, bir tepsi biber ve 1.800 gr. böğürtlen. Biraz sonra da başlar orak armutlarını taşımaya. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7643 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
|
Alıntı:
![]() bol bol salata yapın ben onları götürürken ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7644 |
Moderatör
|
Sevgili Tilki Mete, günün üç öğününde de tüketiyoruz; sabah kahvaltıda söğüş olarak, öğle ve akşam yemeğinde ya cacık veya çoban salata ama yine de bol bol artıyor. Konu komşu veya kahveye gelenlere de yetiyor salatalık ve biberler. Sepetin taliplisi bol, kargo denk gelirse çocuklara gönderiyorum. Ben dalından kopararak yemeği seviyorum. Bayram sonrası sayın malina'yı ikna edebilirsem buraya getirmeyi istiyorum o zaman bol bol reçel yapacağından eminim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7645 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Almanya
Mesajlar: 261
|
Masallah Allah bereketinizi artirsin insanin gözü doyuyor evvela, sebzeleri kendi tohumunuzdanmi yetistiriyorsunuz Güler hanim yoksa fide olarak mi aliyorsunuz acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7646 |
Moderatör
|
Bahçe hasatlarımıza patlıcanlar da eklendi. Salatalık, biber ve kabakların yanı sıra patlıcanlar da eklenince yaz türlüsü yapmam sıklaştı. Parça kuzu eti ile bayağı da güzel oluyor. Taze fasulyelerden de sık sık topluyoruz, bu sabah toplananlardan kıymalı fasulye yapacağım, cacık ve pilav eşliğinde güzel bir yaz öğünü oluyor. ![]() Kabakların bir kısmı ile yine sote yapacağım, bol dereotlu. Kalınca olanını da kızartmak için ayırdım. Kalamış'taki Todori'de kabak kızartması yediniz mi hiç? Puf böreği gibi gelir, eğer yemediyseniz öneririm. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|