agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Zeytin




Reklam


Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 2 Gönderen pria

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-06-2009, 23:20   #1
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 6,849
Galeri: 106
zeytin budaması

Zeytinlik bakımında budama, gübreleme, hastalık ve zararlılarla mücadele, toprak işleme ve yabancı ot kontrolü ile zeytinliklerde sulama işlemeleri söz konusudur.

Zeytin Ağacının Budanması:

Zeytin ağacının hayat devresi, gençlik, verimlilik ve yaşlılık devreleri olarak ayrılabilir. Bu devrelerde ağaçların çeşitli organları arasındaki ilişkiler değişiktir.

Gençlik çağı boyunca genel beslenme içinde kök sisteminin kişi, yaprak sistemininkine baskındır. Fakat bu dengesizlik, çatı geliştikçe azalır. Verim çağında yıldan yıla birbirine baskın şekilde, meyve verimi ve vegetatif gelişmeye yönelik faaliyetler görülür.

Yaşlılık devresinde hayat faaliyetleri yavaşlamıştır ve ürün verimi düzensizdir. Zeytin ağacında diğer önemli bir husus odun-yaprak ilişkisidir. Gövde ve ana dallardaki odun miktarı ile yapraklar arasındaki bu ilişki "Taç dengesi" olarak da ifade edilir. Bu durum yaprak-odun ilişkilerinin tümünü veya "taçtaki" ahengi ortaya koyar.

1-Genç Ağaçların Budanması ve Terbiyesi;

Genç ağaçlarda kısa zamanda iyi bir çatı teşkil edilmesi ve tacın istenen büyüklüğe erişerek verimli hale gelmesi istenir. Genç ağaçlara istenen şeklin verilmesinde gelişmeyi sekteye uğratacak aşırı kesimlerden kaçınılmalıdır. Her ne kadar genç meyveye yatmamış zeytinlerin budanması vegetatif gelişmeyi geriletirse de kuvvetli bir gövde ve ana dal sistemi elde etmek üzere ilk yıllar bazı budamaların yapılması da gereklidir.

Zeytin ağaçlarına goble, koni, serbest vazo v.s gibi çeşitli şekiller verilmektedir. Bununla beraber genç ağaçları bir tek gövde ve 3-4 ana dallı olarak şekillendirmek genellikle uygun düşmektedir.
Bu gövde ve çatının teşekkülü ilk bir-iki gelişme mevsiminde geliştirilebilir. Bu amaçla istenen yükseklikteki (30-60/ cm.) bir gövde üzerinde iyi dağılmış ve aynı noktadan çıkmayan ana dallar seçilir. Bunların geliştirilmesine gayret edilir.

Gövdeden ve dipten çıkan sürgünler kesilir. Bütün yaz bu işlemlere devam edilir. Ayrıca gövdeyi güneş yakmalarına karşı korumak ve gövdeden obur çıkışını önlemek üzere, kağıt ve benzeri maddelerle gövdeler sarılabilir. İkinci yaz boyunca da ana dal seviyesinde görülecek fazla sürgünler ve dip sürgünler kesilir. Bu işler yazın yapılmamışsa ve kanser tehlikesi yoksa kışında yapılabilir.

İlk yıllar genç ağaçların üst kısmında islenmeyen dallar dışında dal kesimi yapmamak veya çok az kesim yapmak gerekir. Daha sonra 3-5 yıl ana dalların teşekkülü sağlandıktan sonra ikinci ana dalların geliştirilmesi safhası başlar. Bu zamanda taç da dal yoğunluğu arttığından dal seyreltmesi yapılır. Bu budamayı bir defada değil, bir çok yılları içine alan bir devrede uygulamak uygun olur.

Ağaçların hafif ve sistemli bir şekillde budanması, mahsuldarlığın gerilemesini önler. İkinci dal sisteminin birçok yıllara dağılarak şekillendirilmesi, çok yapraklı ve geniş "meyve kafesi" oluşmasını sağlar.

Verimli Ağaçların Budanması;

Yetişkin ağaçlar, kök-yaprak ve yaprak-odun faaliyetleri yönünden belirli bir dengeye erişmiş, meyve verimleri yüksek ağaçlardır. Ağaçlar büyüdükçe ve yaşlandıkça daha fazla meyve verirler; kendi hallerine bırakılırlarsa taç dengeleri bozulur. Mahsul kafesinde, kuru kısımlar ve zayıflamış sürgünler artar. Mahsul kafesi, ağacın en altından tepesine kadar yuvarlak 1 m. kadar derinlikte bir tabakadan ibarettir.En yüksek ürünü alabilmek için, bu kafesi yanlarda ve üstte sıhhatli ve verimli şanlarda tutmak gerekir.Tepede sıklığın artması, kurumuş kısımların ve canlı dallarda seyreltmeyi gerektirir. Böylece havalanma ve ışıklanma ile özümlemenin daha iyi şekilde yapılması sağlanır.

Ayrıca seyreltme ile toplama ve ilaçlamada kolaylaşır, hastalık ve zararlıların gelişmesi de önlenir.Zeytin ağacından alabildiği besin maddesinden fazla mahsul verme temayülü vardır. Fazla mahsûl alındığı yıllar ekseriyetle yıllık sürgünlerin büyümeleri yetersiz kalır. Ertesi yıl meyve verimi oldukça düşer. Bir yıl ürün verip bir yıl vermeme haline periyodisite denir. Bu durum elverişli olmayan şartlarda daha çok görülür, iyi bakım ve besleme şartları uygun bir budama ile ağacın tabiatında mevcut olan periyosite (alternans) yi hafifletmek mümkündür.Zeytinciler çoğunlukla ağacın alternans temayülüne uyarak iki yılda bir ürün almayı kabullenirler. Buna göre de iki yılda bir dolu yılında hasadı takiben budama yaparlar. Böylece alternansı bir ölçüde tahrik de ederler.

Budamada asıl amaç, ağaçta mahsulün çok .olduğu zaman fazlasını biraz olsun atmaktır. Bu maksatla bol mahsul öncesinde bir budama yapılması gerekir. Ayrıca alternansı önlemek için dolu yılında meyve tutumundan hemen sonra meyve bağlama sahasında normal meyvede filizleri muhafaza ederek aşın yüklü ve küçük sürgünleri kesmek sureti ile bir seyreltme yararlıdır. Bu tür seyreltmeden amaç az yaprak ve çok meyveyi atmaktır. Böylece meyvenin atılması ile ağaçlar bir miktar sürgün yapma imkanına kavuşmuş olur.İki yıl da bir budama yerine her yıl yapılan hafif bir budama genellikle verim yönünden en iyi sonucu vermektedir.

Budama zamanı;

Ağaçlar yılın her zamanında budanabilir ancak budama soğuğa karşı ağacın direnci azalacağından soğuk tehlikesi olan yerlerde şiddetli soğuklar geçtikten sonra yapılmalıdır. Ilık yerlerde kışın veya ilkbaharda yapılır. Kanserde bulaşık yerlerde yağışsız ve sıcak bir mevsimde, çok bulaşık durumda yaz içinde budama yapılmalıdır. Kurak bölgelerde budama mümkün olduğunca geç yapılır. Zira budamadan önce yağış miktarının bilinmesi gerekir.Diğer meyve türlerinde olduğu gibi zeytin ağaçları da çok zayıf veya çok kuvvetli değil, orta kuvvette oldukları zaman en verimli olurlar. Sulama, gübreleme, budama, gibi bakım işleri ile bu durum sağlanabilir.

Budamaya başlamadan önce ağaçların durumu gözden geçirilir;
-İyi bir mahsul alınmışsa, orta bir budama yapılır.
-Yağış kıt, sulama yapılmamışsa ağır bir budama yapılır.
-Toprak şartları iyi ,gübre ve suda kullanılmışsa hafif budama yapılır.
-Hastalık ve zararlıların etkisi ile zayıflamışsa ağaçlar daha fazla budanır. Soğuk kış devrelerinden sonra soğuk zarar görmüş ağaçlarda yaprak dökümü, kabuk çatlama, filiz kurumaları olur. Böyle ağaçlardan zarar görmemiş gözlerden ilkbaharda bol sürgün meydana gelir. Eğer soğuktan hemen sonra kesim yapılırsa zarar görmemiş gözlerden sürecek sürgünler kesilmiş olabilir, o nedenle soğuk zarar görmüş ağaçlarda kesim işini Haziran-Temmuz da yapmak gerekir.


Düzenleyen Lilium : 31-10-2010 saat 23:42
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2009, 23:37   #2
Ağaç Dostu
 
akcan67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2009
Şehir: kdz.Ereğli
Mesajlar: 465
İnanın tamda bahçedeki zeytin ağacını nasıl budamalı diye bir kaç gün önce aklımdan geçiriyordum.Ellerinize sağlık benim açımdan güzel bir bilgi ziyafeti oldu.Umarım herkes için de yararlı olur.

akcan67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2010, 16:23   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-10-2010
Şehir: mersin
Mesajlar: 4
bizim zeytin ağacı ..bahar ayında aldık.döktü üstünden ...mersinde yaşıyorum ve balkonda besliyorum .güney ve doğu cepesini görüyor gün ışığında.ama dengesiz görünüyo sanki.iple bağlamasam yıkılacak.böyle dik durmaz...bilgilerinizzi rica edebilir miyim.ne yapmam lazım.ne yapmamam lazım


seckinmucteba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2010, 23:48   #4
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 6,849
Galeri: 106
Sayın seckinmucteba, yukarıda birinci mesaj da yazılanlar sorununuzu çözmüyor ise tekrar cevap vereyim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2010, 16:56   #5
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-10-2010
Şehir: mersin
Mesajlar: 4
ben hepsini tek tek okudum fakat kafam karıştı.hem limon var hem zeytin..orada bir çok bilgi var hangisini uygulamam gerektği konusunda kafam karıştı

seckinmucteba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2011, 09:19   #6
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-02-2008
Şehir: osmaniye
Mesajlar: 84
zeytin budaması

iyi günler .sizce bu resimlerini gönderdiğim zeytin ağaçlarının budaması nasıl olmuş ?
Name:  DSC00441.jpg
Views: 14277
Size:  67.8 KB
Name:  DSC00442.jpg
Views: 12188
Size:  71.2 KB
Name:  DSC00443.jpg
Views: 10878
Size:  70.7 KB
Name:  DSC00444.jpg
Views: 10009
Size:  74.0 KB
Name:  DSC00445.jpg
Views: 10040
Size:  72.2 KB

zeytunsever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2011, 20:05   #7
/
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,569
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zeytunsever Mesajı Göster
iyi günler .sizce bu resimlerini gönderdiğim zeytin ağaçlarının budaması nasıl olmuş ?
Eklenti 187137
Eklenti 187138
Eklenti 187139
Eklenti 187140
Eklenti 187141
Kolay gelsin Sn. zeytunsever,

mart/nisan ayı en ideal zeytin budama zamanıdır.

Eğer don vurmuş ve bundan dolayı hastalığa yakalanmış ise temmuz ayında budama yapılır.

Ama genelde bu böyle olmaz.

Zeytinler hasat edilirken budanır. Yani hem hasat edilir hem budanır. Bu hasat etmenin kolay yoludur da... Bu bir alışkanlık, bir görenek...

Zeytin budamadan öylesine tahrik olan bir ağaç ki; zamansız budamayı, hatalı budamayı, aşırı budamayı kaldırıyor. Hataları örtüyor. Ama, örneğin, şeftaliye yanlış yaparsan kaldıramaz, kurur.

Zeytin yaz kış budamasını kaldırır, yapılabilir.

Alçak taçlandırma da _trilyeler dahil_ son yıllarda uygulanan bir yöntem. İdeali 3 veya 4 taç dal bırakılır.

Orta açık ve alçaktan taçlandırma ağaçlarda, hasat ve hastalıkla mücadeleyi kolaylaştırır.
Verimi arttırır.
(Ağaç meyvelerini daha iyi besler)

Budamada dikkat edilmesi gereken, birbirine yakın, üst üste binmiş dallar dipten çıkarılır.

Aşırı kuvvetli sürgünler _ verimsizdir_ dipten kesilir.

Ağacı budamak; yara açmak, hastalıklara karşı savunmasız bırakmak demektir.

Mutlaka ardıç katranı _ kara boya_ sürülmeli.

Mutlaka bakırlı ilaçlar _ % 3 lük bordo bulamacı ya da Labicuper_ kullanılmalı. Özellikle dal kanserine karşı.

Budama sırasında kesici aletler, bordo bulamacına ya da çamaşır suyuna batırılmalı.

Sizin yaptığınız budama şekli _ belki zamansız_ bence uygun. Yine bence; zeytin dalları toprağa _değmediği sürece _ yakın olmalı.

Tirilye _Gemlik_ ençok 3 m. Ayvalık ise 4 m. yükseklikte olmalı. Aynen bodur yetiştiricilik gibi. Ve sık dikilmeli.

Sn. Zeytinlibahçe'nin dediği gibi, 30 veya 50 cm. den tek gövde den 3, 4 ana dal _ taç_ bırakmak daha ideal.

Ama sizin yöntem ile de verimli ürün alınıyor. Her yıl budamak gerekiyor.

Kolay gelsin

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2011, 14:56   #8
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 6,849
Galeri: 106
Budama zamanı;

Ağaçlar yılın her zamanında budanabilir ancak budama soğuğa karşı ağacın direnci azalacağından soğuk tehlikesi olan yerlerde şiddetli soğuklar geçtikten sonra yapılmalıdır. Ilık yerlerde kışın veya ilkbaharda yapılır. Kanserde bulaşık yerlerde yağışsız ve sıcak bir mevsimde, çok bulaşık durumda yaz içinde budama yapılmalıdır. Kurak bölgelerde budama mümkün olduğunca geç yapılır. Zira budamadan önce yağış miktarının bilinmesi gerekir. Diğer meyve türlerinde olduğu gibi zeytin ağaçları da çok zayıf veya çok kuvvetli değil, orta kuvvette oldukları zaman en verimli olurlar. Sulama, gübreleme, budama, gibi bakım işleri ile bu durum sağlanabilir.

Budamaya başlamadan önce ağaçların durumu gözden geçirilir;
Yani, ağaçın gelişimine göre budama yapılır.
-İyi bir mahsul alınmışsa, orta bir budama yapılır.
-Yağış kıt, sulama yapılmamışsa ağır bir budama yapılır.
-Toprak şartları iyi ,gübre ve suda kullanılmışsa hafif budama yapılır.

İlk mesajdan alıntıdır.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2011, 14:03   #9
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-11-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 2
selam arkadaşlar emekliliğimde uğraş için 250 adet trilya zeytini diktim yaklaşık 10 yıllık oldular verim olarak çok güzel meyve veriyolar ama karartamıyorum soğuk vuruncada hiç birseye yaramıyor satamıyorum dalında zeytini karartmak için ne yapabirim saygılar

sevket_saygılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2012, 12:44   #10
Ağaç Dostu
 
Yarkin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Izmir ve cevresi
Mesajlar: 115
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevket_saygılı Mesajı Göster
selam arkadaşlar emekliliğimde uğraş için 250 adet trilya zeytini diktim yaklaşık 10 yıllık oldular verim olarak çok güzel meyve veriyolar ama karartamıyorum soğuk vuruncada hiç birseye yaramıyor satamıyorum dalında zeytini karartmak için ne yapabirim saygılar
Agustos ayi ortasindan itibaren potasyum 3 hafta ara ile 3 defa yapraklardan atilmali diye biliyorum...

Yarkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2012, 20:29   #11
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: İstanbul+Çanakkale
Mesajlar: 4,012
11 günden beri köydeydim..10 yaşındaki 170 adet kadar zeytin fidanlarımı geçen yıl hiç budayamamıştım..bu yıl tek başıma 5 günde halletttim bu işi..ayrıca, bordo bulamacını (%2 lik) attım..etraflarına 26'lık kalsiyum nitrat, topraktan sıvı bor ve çinko ile Docto-Humate' ı attım..
(Kışa girerken de 15.15.15 kompoze gübre ile fidan başına 1 kilo kadar granül leonardit vermiştim)
Hava biraz soğuktu ama sıkı çalışırken duymuyor insan..
Bereket versin; fidanlarımın şimdilik tüm işlerini yaptım..artık nisan sonuna doğru gidip sapsokan ilacını atarım..


Budama öncesi ve sonrasında zeytin fidanlarımdan örnekler:

Eklenen Resimler
     
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2012, 21:37   #12
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: İstanbul+Çanakkale
Mesajlar: 4,012
Budanmış fidanlıktan görüntüler:

Eklenen Resimler
   
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2012, 20:04   #13
Ağaç Dostu
 
Zeytinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,049
Pria,

Elinize sağlık. Bol ışık ve rüzgar alacak olması güzel.

Toprak seviyesinden dal oluşturmanız da iyi bir örnek olmuş.

Zeytin'lerinizin boyu uzadıkça budama şekliniz nasıl olacak? Yüksekliklerinin ne kadar olmalarına izin vereceksiniz?

Suni gübre kullanmanız toprağınızın organik yapısını bozmayacak mı?

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2012, 23:37   #14
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: İstanbul+Çanakkale
Mesajlar: 4,012
Zeytinci,

5250 m2. olan fidanlığımın toprağı çok çok fakir kumlu bir topraktı..
Defalarca bakla dahil yeşil gübreleme yaptım..birkaç yıldan beri toprağımın rengi griden kahverengine dönmeye başladı..toprağın içinde organik ot, yaprak çürüntüleri artmaya başladı..bol bol solucan görür oldum..
son iki yıldan beri granül leonardit takviyesi yapıyorum..bu yıl toprağın rengi daha bir değişmeye başladı..
her yıl dekara 40-50 kg. leonardit vermeye niyetim var..leonarditin borlu ve çinkolusunu kullanıyorum..geçen yıl leonarditi tüm alana serptim, bu yıl ise dal izdüşümüne dağıttım..bu yıl toprak çok kabarıklaştı..sanırım leonarditin etkisinden..
Toprağın PH'ı 5.5- 6 civarında..
Bu yüzden üre değil, kalsiyumlu gübreler veriyorum..tarım kireci Barkisan'ı da vermeğe çalışırım..
kimyasal gübreyi aşırı vermem..fidan başına 700-800 gram..sadece takviye için..
15.15.15 kompoze gübre ve 26 lık kalsiyum nitrat her zaman tercihimdir..

bu yıl Doktor Tarsa'nın toz halindeki Dokto-Humate'sini suda eriterek fidan etrafına tulumbayla verdim ayrıca..sonbaharda sıvı bor ve sıvı çinko da attım topraktan..
her yıl çiçekten önce ve dane tuttuktan sonra azot+potas+fosfor+tüm iz elementleri içeren toz gübreden sulandırıp yaprağa 2 uygulama yaparım..
tüm bunları yaptığım zaman fidanlarım koyu yeşil rengini koruyabiliyor ve Marmarabirlik'in 2 numarası büyüklüğünde zeytin alabiliyorum..
Yaptığım bu işlemlerin toprağın yapısını daha iyileştirdiği kanaatindeyim..

....

budama işine gelince:

özellikle dipten dallandırma yaptım..bu yıl oldukça sert bir şekil budaması yaptım ilk defa..
ortalarındaki ince ve kalın dalları hep aldım..bıraktığım dalların dışa doğru dallanmasına uğraşıyorum ve tane ile ağırlaştıklarında yana ve aşağı doğru sarkmalarını, eğilmelerini istiyorum..tane yükü ile ağırlaşıp eğilen bu dalların tarak ile toplanması gayet kolay olur..
ince budamada ise, kalabalık, arapsaçı gibi olmuş ince dalları zeytin tarağının rahat sıyırabileceği şekle getiriyorum..

fidanlarımın 3 metreden fazla boylanmalarına izin vermem..
şımaran tepeleri kesip atarım..
dediğim gibi toprağım oldukça fakir ve su tutma yeteneği oldukça az..bu yüzden sert bir budama ile daha az tane versin ama dökülmesin istiyorum.

fidanlığımda su mevcut..suya alıştırmak istemiyorum ama şimdiye kadar yağmurlar az olduğunda çiçek öncesi ve haziran sonunda çekirdeğin sertleşmesi için yılda 2 kez su vermeden duramıyorum..

Keşke hiç sulamadan verim alabilir duruma getirebilsem..çünkü sulama yapıldığında ilaçlama yapılması da zorunlu hale geliyor..


Düzenleyen pria : 22-03-2012 saat 18:15
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2012, 11:29   #15
Ağaç Dostu
 
Zeytinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,049
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Zeytinci,
fidanlarımın 3 metreden fazla boylanmalarına izin vermem..
şımaran tepeleri kesip atarım..
Budamanızda toprağa bakan tarafı açmanıza, ışıklanma açısından, tereddüt etmiştim. Şekil budaması ve boylanmaya izin vermem ifadeniz kaygımı ortadan kaldırdı.

Işıklanma güneşten geldiği için, benim budama anlayışıma göre, yapraklanmaya toprağa yakın alanda izin vermek oluyor. Bu sayede güneş ağaç tac yapısının hemen tümüne ulaşabiliyor.

Suni gübre meyvenin etinde süngersi yapı oluşturduğu ve toprak yapısını
bozduğu kanaati verdiği için taraftarı değilim.

Bilinçli ve hevesli uygulamalarınızı ilgiyle takip ediyorum.

Selam ve saygılar.

Zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2012, 19:23   #16
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: İstanbul+Çanakkale
Mesajlar: 4,012
Pratik Budama Uygulamaları - Doğrular ve Yanlışlar (31 fotoğraf)

(Akhisar İlçe Tarım Müdürlüğü'nün zeytin ağacı budama uygulamasından)

Pratik Budama Uygulamaları - Doğrular ve Yanlışlar - Fotoğraf 1/31 :: Galeri | Zeytin Portalı

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2014, 09:54   #17
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,062
Galeri: 182
Merhaba,

Sn. pria,

Verdiğiniz bilgiler ve eklediğiniz link, önümüzdeki ay Altınolukta bulunan Zeytinliği budarken çok işime yarayacağını umuyorum.

Teşekkür ederim.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2014, 23:30   #18
Yeni Üye
 
compact's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2014
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2
Buradakı resımde gordugum zeytın agaclarının HEPSININ budama stılı yanlıstır . [IMG][/IMG]

resımdekı sekıl dogru budamadır

compact Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2014