agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Egzotik Meyveler
(https)




Beğeni Düzeni257Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-11-2009, 11:41   #361
Ağaç Dostu.
 
Romantik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2008
Şehir: ORDU
Mesajlar: 3,855
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bengi_su Mesajı Göster
Syn. Romantik tohumdan çimlendirme için hangi mevsimi ve hangi yöntemi önerirsiniz?
Sayın bengi_su,

Feijoa Tohumlarını çimlendirmede en güzel zaman Nisan ayı başıdır. Tohumları ekeceğiniz toprak torf/bahçe toprağı karışımı olsun. En üst zemininde ise 1-2 cm lik Dere kumu ilave edebilirsiniz.

Saygılar.

Romantik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2009, 11:48   #362
Ağaç Dostu.
 
Romantik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2008
Şehir: ORDU
Mesajlar: 3,855
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Kocayemiş adanın doğal ortamında bol bol yetişiyor.(Gerçi ben aldığım fideyi yetiştiremedim) O zaman saksılardan çıkartıp kalıcı yerlerıne dikilebilirmi? Yoksa bu kış saksılarında bırakıp, kışı test edip (gerekirse içeri almak için) baharda yerlerine dikelim? Passionu çardağın yanına diktim,sarmaya bile başladı,soğuklarda naylonla etrafını saracağım? O ölmezse hiç bir bitkim için(akdeniz begonvili ve pepino hariç) ada kışında rahatsızlık duymayacağım.
Sevgili Sinan Bey,

Kocayemişin birkaç huyu vardır, bunu çoğu arkadışımız bilmez.

1. Kurur gibimi yaptı, köküyle kesinlikle oynamayın. Bir yıl içinde yanından tekrar sürgün verir ve yeşermeye başlar. Adaptosyonu kuvvetli bir bitkidir.

2. Kocayemiş Ağacını kesinlikle tepesinden çekmeyeceğiz, böyle bir şey yaparsak bu sefer kesinlikle kurur.

Bence Kocayemiş Ağacınız dışarda kalsın, bir şey olmaz.

Romantik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2009, 12:01   #363
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Bir bitkiyi yetiştirmeyi düşündüğünüzde, doğadaki yayılımını göz önünde bulundurmak lazım.

Yetiştiği bölgelerdeki kış aylarındaki en düşük sıcaklık değeri ne?

Ben Feijoanın yetişebilmesi için en düşük sıcaklığın -5 olduğunda ısrarcıyım. Sebep, - değerin ne kadar uzun süreli olduğuna bakmak lazım. Tam gece -5 derecede bitki ölümü olmazken, 2 saatlik - 10 dereceye maruz kalması bitkiyi öldürür. Bu tamamen bitki gövdesini kaplayan kabuğun kalınlığına bağlıdır. Ayrıca bazı bitkiler kış ayları yaklaşırken öz sularına, bizim antifriz diye tabir ettimiz bazı enzimler oluşturur.

Benim -5 dereceden aşağıda ölür diyerek sattığım bir kişi, -5 ten daha aşağıya düşen bir sıcaklıkta bitkisini korumaya almazsa. Bu tamamen o kişinin riskidir, bu kişi sen -10 -15 e dayanır diye sattın ve öldü deyip beni suçlayamaz.

Ankara'da, Kayseri'de, Konya'da vb. kış şartlarına sahip olan illerde feijoa, rize mandalinası gibi narenciyeleri deneyebilirsiniz. Ama ben illaki bu iklimde bu meyve ağaçlarını yetiştireceğim diye direniyorsanız bunun sonucu iki şık. Bulunduğunuz yerde mikroklima özellikleri oluşmuş olduğundan yetiştirebiliyorsunuzdur. Doğa sizin ne kadar azimli ve kararlı olduğunuza bakmaz, bitkiniz baharı göremez.

Aşağıdaki linkte yıllık ısı değerlerini şehirlere göre görebilirsiniz. Buna göre karar verip harcamanızı yapar denersiniz.
http://www.dmi.gov.tr/veridegerlendi...statistik.aspx

Deneme amaçlı bitki almak isteyenler 5-10 hatta 30 tl ödeyip bitki alabilirler, belki bu paralar onların ekonomilerini fazla zorlamaz. Ama satan için yüklü bir getiri demektir bu durum.

İşin açıkçası, benden bitki almak isteyen birisi bu bitkiyi öldürecekse. Ben bu kişiye bitki satmak istemem.

Yine olmayacak yerde, bu bitki dış ortamda korunaksız olarak yetiştirilebilir diye bir söylem duymak isteyen bir kişiyede bu söylemi vermem.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2009, 12:12   #364
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
en soğuk kış aylarında görülen - değerler:

Trabzon: şubat -6,1
Ordu: şubat -6,7
Antalya: şubat -4
Rize: şubat -6,4

İstanbul için Kartal'da ölçülen -8

İstanbulda mikro klima özelliği kazanmış beykoz ve göztepe gibi yerlerde mandalina portakal yetişirken, kartal'da yetişemiyor bu durumda. Karadeniz bölgesindeki sahil kesimi illerdeki sıcaklık -6 -7 derece arasında değişiyor. Hazar denizi ve dağılan rusya cumhuriyetlerindeki bazı bölgelerde -6 -7 derece arasında kışı geçiren mikro klima özelliği kazanan yerlerde feijoa yetişiyorda Ankara'da, Kayseri'de konya'da feijoa yetiştirilebilir demek. Maddi kazanç için kişileri yanıltmak anlamına gelir.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2009, 12:21   #365
Ağaç Dostu.
 
Romantik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2008
Şehir: ORDU
Mesajlar: 3,855
Benim Şu an Feijoa fidanı stoğum yok, bu yüzden 2009 yılı itibarıyla fidan satışım bitti sayılır.

Arazimizde 63 adet dikli 3-4 yaşlarında Feijoa ağaçlarımız var, bunların çoğu bu sene meyve verdi.

Yaşadığım yer sahilden içerde olduğu için, sıcaklık -7 ,-8 gördüğü zamanda oluyor.Feijoalar yaşamlarını devam ettiriyor.

Burada anlatmak istediğim Feijoanın -10 lara kadar dayanabildiği, kısmen kısa sürelide olsa -10 ların üzerinde sıcaklık değerlerinde de yaşayabilmeleri.

Romantik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2009, 12:24   #366
Ağaç Dostu.
 
Romantik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2008
Şehir: ORDU
Mesajlar: 3,855
Aşağıdaki verdiğim linktede

Prof Dr. Turan Karadenizinin 8 Kasım 2009 tarihli yazısıda bu durumu destekleyecek özellikte.

http://turankaradeniz.com/findik-ve-...wiana#more-226

Romantik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2009, 12:54   #367
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Bitkiyi alan her kişi profesyonel değildir.

- derecenin kısa ve uzun süreli olduğuna bakmaz. -11 yazıyorsa, ben bu bitkiyi - 11 de besleyebilirim diye düşünür ve alır.

Antalya da benim ilk seramın olduğu bölgede ölçtüğüm en düşük sıcaklık -6. Şimdiki seramın bulunduğu yer yine antalyada düz ovada olmasına rağmen, tekirovada kısa süreli - altılarda dışarıda duran cherimoya, ananas ve guavalarım burada dışarıda öldüler. Bu durumda -6 değişmedi fakat don süresi bulunduğum bölgede uzadı. Kısaca tekirova bölgesindeki 30 dk -6 da ölmeyen bitki, 3 saatlik -6 da öldü.

Prof Dr. Turan Karadeniz uzun süreli -11 derecelere dayanabilir manasında söyleyip söylemediği açıklık kazanmamışken, -11 derecenin bitki dayanıklılığında baz alınması ne kadar doğru olur. Bazı internet kaynaklarında -16 ya dayandığı söylenirken, inanmak isteyen -16 ya inanır Konya'da feijoa üretimine karar verebilir.

Ben minimum uzun süreli -5 lere dayanır diyeyimde, varsın olsun bazı arkadaşlar -16 yetiştirebilsin. Birisi bana -16 ya dayanır dedinde, dayanmadı öldü diyeceğine. -5 dedin ama bak ben -16 da bile yetiştirebildim ve yaşıyor desin sevineyim.

Bizler doğa üstü varlıklar değiliz, doğa milyonlarca yıldır bildiği gibi bitki ve canlı dağılımını ve dağıtımını yapmış. Kuşlar bizim şu anda ücret karşılığı yaptığımız üretimi binlerce yıldır boğaz tokluğuna yapmış. Yedikleri meyvelerin tohumlarını kursaklarında taşıyıp dışkılarıyla serpiştirmiş, bitki yayılımına katkıda bulunmuş.

Fijoanın meyvesini yiyen bir kuş doğada yabani yetişen bir bölgeye veya karadeniz bölgesinede pislemiştir, orta anadoluyada pislemiştir. Doğa kendisi karar vermiş ve yetişebildiği yerde yetişmiş. Biz insanlar yetişmeyen yerlerde ancak teknik becerimizi kullanıp korunaklı yerlere alarak bu tür bitkileri ve canlıları yetiştirebiliyoruz.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2009, 13:33   #368
Ağaç Dostu.
 
Romantik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2008
Şehir: ORDU
Mesajlar: 3,855
Ben üretici ve satıcıyım hiç bir arkadışımıza yetiştiremeyeceği ürünü satmam. Mesela İstanbuldan bir müşterimiz dışarda Kahve yetiştirmek istediğini söyledi bende ona dışarıda Kahve yetiştiremeyeceğini bu bilgiye nereden aldığını sorduğumda Gittigidiyor.com bir satıcının ona dışarda Kahve yetiştirebileceğini anlattığını söyledi. Dışarda yetiştirmeyi düşünüyorsanız satmam dedim. çünkü Kahve +18 derecenin altında bile gelişimi yavaşlayan bir bitki.

Bana göre Feijoada durum şöyle, Feijoa bitkisinin adaptosyonu çok kuvvetli. Yaşadığı yere uyum sağlama özelliği çok güçlü.

Bitki-10 lara kadar dayanıyor ama kısmende olsa bu durumun üzerinde soğuklara dayanması. Ben arkadaşlarımıza ürün satarken zaten bu konuda bilgilendirme yapıyorum.

Romantik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2009, 19:17   #369
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Sevgili Cengiz ve Mutlu Kardeslerim...Benim yerimde sizler olsaniz, Mikroklimatik iklime sahip adamizda (bahcemde mandalina ve nar ile zeytin agaci var) feijolari bahceye dikermisiniz? Maksimum gordugu sogukluk -7 derece.Dikecegim yer ruzgar almayan,korumali bir yer...Etrafinada cok soguklarda naylon gecirilir.Zeminde malclama yapilir.Kusuruma bakmayin Klavye Turkce olmadigindan imlam bozuk gorulebilir.Sn Malina bu seferlik affetsin...Bu hafta sonu gojilerimi yeni yerlerine naklederken bu islemide yapacagim.

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2009, 20:21   #370
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Bence mandalina ve zeytin ağacınızın dışarıda rahatça yetişebiliyor olması yeterli bir referans. Çekinmeden feijoa larınızı bahçe ortamına aktarabilirsiniz. Mandalinayı kışın bahçede korumuyorsanız, feijoayıda korumanıza gerek yok.

İstanbul da micro klima etkisi olmayan bir yerde feijoa yetiştirmeye çalışan bir arkadaşın gözlemleri: -8 derecede bitki gövdesi donup öldü, baharda dipten taze sürgünler verdi. Sonraki kış bu sürgünlerde dondu ve bitki tamamen öldü.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2009, 22:44   #371
Ağaçsever
 
Lun@tiC's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-03-2008
Şehir: ist
Mesajlar: 62
sayın kuyucu nun gönderdiği feijoa ve guava tohumları poşette çimlendiler ve torf içine dikimini yaptım merakla bekliyorum gelişimlerini

Lun@tiC Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2009, 11:31   #372
Ağaç Dostu.
 
tourkana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,494
Galeri: 21
Kaymak ağacı meyvelerini Ekim sonu gibi topladım, bir kısmı dökülmüştü bir kısmı da oldukça büyüktü. O gün bugündür ev ortamında bekletiyorum, ve hiç bir yumuşama ve olgunlaşma işareti yok meyvelerde.

Acaba başka bir yöntemi mi var olgunlaştırma için?

tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2009, 11:57   #373
Ağaç Dostu
 
uzman16's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,578
Galeri: 119
Son bir aydır gidip gelip bu başlığı okuyorum. Merak ediyorum meyvelerin tadı çok mu güzel? Yiyenler tavsiye ediyor mu? Saksıda almayı düşünüyorum. Balkona koyacağım. Ne dersiniz?

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2009, 17:27   #374
Ağaç Dostu.
 
Romantik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2008
Şehir: ORDU
Mesajlar: 3,855
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tourkana Mesajı Göster
Kaymak ağacı meyvelerini Ekim sonu gibi topladım, bir kısmı dökülmüştü bir kısmı da oldukça büyüktü. O gün bugündür ev ortamında bekletiyorum, ve hiç bir yumuşama ve olgunlaşma işareti yok meyvelerde.

Acaba başka bir yöntemi mi var olgunlaştırma için?
Sayın tourkana,

Kaymak Ağacı meyvelerini, ağaçtan topladıktan sonra direk yenilir. Beklemenize gerek yoktur. Kiwi gibi yumuşamasını beklemeye gerek yoktur.

Romantik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2009, 17:28   #375
Ağaç Dostu.
 
Romantik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2008
Şehir: ORDU
Mesajlar: 3,855
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 Mesajı Göster
Son bir aydır gidip gelip bu başlığı okuyorum. Merak ediyorum meyvelerin tadı çok mu güzel? Yiyenler tavsiye ediyor mu? Saksıda almayı düşünüyorum. Balkona koyacağım. Ne dersiniz?
Sayın uzman16,

Kocayemiş, Guava ve Feijoa tatığım en güzel meyvelerdir. Farklı-Aromatik bir tadı var.

Romantik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2009, 17:46   #376
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Sıcaklık miktarlarının etkisinde nisbi nem de önemli rol oynamaktadır. Nemli deniz kenarındaki -5 le kuru anadolu yörelerinde ki -5 bitkilere farklı etki yapmaktadır. Nemli hava bitkiyi daha iyi korumaktadır. Kuru havalarda yazın da kışında bitki yanmaktadır.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2009, 18:34   #377
Ağaç Dostu
 
kopshtar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-03-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 679
Galeri: 16
4 yaşındaki Feijoa ağacımın bu yıl verdiği ilk mahsulü

Eklenen Resimler
 
Ayazkızı beğendi.
kopshtar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2009, 18:42   #378
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Çok güzel görünüyorlar.Tadı nasıl Güzel mi?

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2009, 18:57   #379
Ağaç Dostu
 
kopshtar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-03-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 679
Galeri: 16
Tadı da çok güzel Oğuzhan. Senin gibi koku ve aroma düşkünü biri için biçilmiş kaftan
Şimdi arkadaşlar, kabuklu yerseniz biraz çam tadı oluyor. Ama eğer üşenmeyip çok ince bir şekilde kabuklarını soyarsanız mükemmel bir aroması var.
Küçükken uludağda çalıların arasında yabani çilekler olurdu tespih tanesi kadar, ve biz bacaklarımızın çizilmesi pahasına, çok nadir ve nefis kokulu bu çileklerden bulur ve afiyetle yerdik. İşte ben feijoayı tadınca aynı tadı ve aromayı aldım.

atilla45 beğendi.
kopshtar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2009, 20:21   #380
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Görünüşü çok küçük yeşil zeytini andırıyor. Ben daha büyük umuyordum-en azından cevizden büyük.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2009, 20:47   #381
Ağaç Dostu
 
kopshtar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-03-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 679
Galeri: 16
Benimkiler böyle, daha iri yaptığını söyleyen arkadaşlar da var belki ilk meyveleri diye olabilir.
Yeşil zeytin kadar küçük değiller ama bazıları ancak ceviz kadar...

kopshtar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2009, 16:35   #382
Ağaç Dostu.
 
tourkana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,494
Galeri: 21
Bazıları elma kadardı , ama 1 aydır evin içinde nerdeyse hiç yumuşamadı, bu sert haliyle de yenmiyor ne yazık ki..

tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2009, 23:05   #383
Ağaç Dostu
 
kopshtar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-03-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 679
Galeri: 16
Cinsleri farklı olsa gerek. Bu kadar büyük fark olacağını zannetmiyorum. Hünnap gibi kültüre alınmış ve alınmamış olanı arasındaki farka benziyor..

kopshtar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2009, 23:26   #384
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Darisi bizimkilerin basina,bu sene iklime alistilar,seneye insallah meyva resimleri yayinlariz...

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2009, 19:44   #385
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Ben iki adet kaymak ağacı fidesini (60 cm) açık bahçeye diktim. Üzerine 1,5 m. yüksekliğinde üç ayaklı demir kaynak yapıp üzerine naylon örtü kapattım, (rüzgar devirmez ise!) bu durumda bitki içinde ne gibi olumsuz veya olumlu etkilenebilir? Sıcaklığı dengeleme rolü olur mu? Yarın fotoğraflarını eklerim.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2009, 21:12   #386
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Sn. nariçi,

Yaptığınız mini sera içerisine, don olacağını anladığınız gecelerde kullanmak üzere 100 wattlık armut ampüllerden koyun. Ampül naylona ve bitkiye değmemeli. böylece bitkiniz güvende olur. Sadece naylonla kapatmakla 1-2 derece kurtarmış olursunuz, bu derecelerde yetersiz kalabilir. Bitkiniz naylon içerisinde donabilir.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2009, 14:22   #387
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Örtü altında

İşte böyle, hava alması için üst taraflardan delik açmalı mı? Yukarıda sıcak hava bulunacağından soğumasın diye ben açmadım.
Name:  100_1316.jpg
Views: 1519
Size:  72.1 KB
Name:  100_1317.jpg
Views: 1728
Size:  74.3 KB
Name:  100_1318.jpg
Views: 1664
Size:  70.1 KB

Zeytin yetişen yerde yetiştiğine göre bu örtüler belki o ortamı sağlayabilir diye düşündüm. Bir de açıkta zeytin ağacı var, henüz o da 1,5 mt.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2009, 10:13   #388
Ağaç Dostu
 
bengi_su's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: konya
Mesajlar: 403
Galeri: 19
Feojialar çimlendi yaklaşık iki hafta gibi bir sürede bakalım yetiştirmeyi başarabilcekmiyiz.

bengi_su Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2009, 12:09   #389
Ağaç Dostu
 
ahmetshur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2008
Şehir: mardin
Mesajlar: 172
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bengi_su Mesajı Göster
Feojialar çimlendi yaklaşık iki hafta gibi bir sürede bakalım yetiştirmeyi başarabilcekmiyiz.
sn bengi_su tebrikler. ben başaramamıştım. bugün yarın tekrar denemeyi düşünüyorum. çimlenme süresince ne yaptığını açıkçası merak ediyorum. anlatabilirsen memnun olurum. birde foroğraf ekleye bilirmisin? teşekkürler..

ahmetshur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2009, 12:17   #390
Ağaç Dostu
 
bengi_su's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: konya
Mesajlar: 403
Galeri: 19
Kapalı şefaf bir kutunun içine pamuk nemlendirdim içinide tohumları koydum mümkün olduğunca ılık ortamlarda bekletmeye çalıştım guava feijoa ve trabzon hurması tohumları üçüde 2 hafta gibi bir sürede çimlendi.

atilla45 beğendi.
bengi_su Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024