agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-05-2006, 00:10   #1
Yeni Üye
 
demirkan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2006
Şehir: Ankara - İstanbul - Adana
Mesajlar: 11
Thumbs up Greenpeace

Greenpeace nedir?

Greenpeace, uluslararası bir çevre kuruluşudur.

BAĞIMSIZDIR: Hiçbir şirketten, sanayi kuruluşundan, siyasi partiden ya da devletten bağış ya da sponsorluk kabul etmez. Yalnızca bireylerden aldığı maddi destekle ayakta durur.
EYLEMCİDİR: Greenpeace, gezegenimizi yaşanmaz hale getiren çevre suçlarına şiddet içermeyen, yaratıcı ve doğrudan eylemlerle tanıklık eder, çevre skandallarını ortaya çıkarır ve kamuoyuna duyurur.
BİLİMSELDİR: Gerek İngiltere'deki Exeter Üniversitesi laboratuarının, gerek kendisiyle işbirliği yapan onlarca bilim insanının sunduğu bulgular doğrultusunda bilimsel raporlar hazırlar.
ETKİNDİR: Greenpeace, uluslararası anlaşmalara lobi etkinlikleriyle ağırlığını koyan, taslaklar öneren ve kabul ettirebilen az sayıda sivil toplum kuruluşundan biridir.

Şu anda 40 ofisi bulunan ve 3 milyonu aşkın destekçisi olan bir organizasyon. Greenpeace, bugün denizleri arşınlayan gemileriyle dünyada nükleer atık ticareti, nükleer tehlike, akıntı ağları, tehlikeli atık ticareti gibi konularda aktif çalışmalar yürütüyor, İngiltere'de Exeter Üniversitesi'nde bulunan laboratuvarı ile bilimsel ölçümler, incelemeler, araştırmalarla kampanyalarını destekliyor.


Greenpeace nasıl doğdu?
Greenpeace 1971 yılında Kanadalı küçük bir grubun, Amerika'nın Kanada'da yaptığı nükleer denemelere karşı nükleer deneme alanına gitmek üzere küçük bir balıkçı teknesiyle yola çıkmalarıyla ortaya çıktı. Onların cesareti, inancı ve protestolarındaki barışçıl yapı binlerce insanı heyecanlandırdı ve bir araya getirdi.


Greenpeace'in temel hedefi nedir?
Greenpeace'in çevresel yıkımı durdurmak dışında hiçbir amacı yoktur. Greenpeace dünyayı tehdit eden en önemli çevre sorunları üzerinde çalışır ve çözümler önerir.


Greenpeace nasıl çalışır?
Greenpeace tüm dünyada çevreye karşı işlenen suçlara karşı kampanyalar yürütür. Bu kampanyalar; barışçıl doğrudan eylemler, yetkililerle görüşmeler, uluslararası anlaşmalara gözlemci olarak katılma ve lobi etkinlikleri, seçenekler ve çözümler üretmek (bu konuda çalışmalar yapıp, onları raporlar, basın toplantıları vb. yöntemler ile kamuoyuna sunmak) gibi etkinlikler içerir. Numuneler alınır, analizler yapılır, bunları kamuoyuna açıklamak için basın toplantıları düzenlenir.

Greenpeace'in gücü, eylem ve kampanyalarımızla ilgili haberleri insanlara ulaştıran, yetkililere çözümler için baskı uygulayarak bizi destekleyen bireylerdir.

Barışçıl doğrudan eylemler, tüm kampanya çalışmalarının sadece görünen yüzüdür. Şiddet içermeyen doğrudan eylemlerle suçlara tanıklık etmek, suçlular üzerinde baskı oluşturmak ve kamuoyu yaratmak, bir Greenpeace kampanyasının en çok dikkat çeken yanıdır.


Greenpeace Türkiye'de ne zamandır var, ne kadar etkin?
Greenpeace gemisi Türkiye'ye ilk kez 1992 yılında geldi. O ilk tanışma gününden bugüne kadar Greenpeace çalışmalarını Toksik Maddeler, Toksik Atık Ticareti ve Enerji konu başlıkları altında yürüttü.


Greenpeace kampanya konularını nasıl seçiyor?
Greenpeace dünyayı tehdit eden en büyük çevre felaketlerini durdurmaya yönelik çalışmalar yürütür. Küresel olarak belirlediği kampanya konuları; İklim Değişikliği, Okyanuslar, Ormanlar, Genleriyle Oynanmış Organizmalar, Nükleer ve Toksik Maddeler.

Kısıtlı kaynaklar nedeniyle, Greenpeace Türkiye'de tüm bu konu başlıkları üzerine çalışma yürütemiyor. Bu seçimi etkileyen birçok faktör var; konunun önemi, bilgi kaynağı, maddi kaynak gibi.

Mevcut kampanyalar kazanıldığında ve/ve ya daha fazla bireyin maddi destek vermesiyle, Greenpeace Türkiye'de daha çok konuda çalışma yürütebilir.


Greenpeace Türkiye'de şu anda hangi konular üzerinde çalışıyor?
Greenpeace Türkiye'de şu anda
Enerji, Toksik Maddeler, Gemi Sökümü, Nükleer Silahsızlanma alanında etkin çalışmalar yürütüyor.


Greenpeace'in Türkiye'de kaç destekçisi var?
Şu anda Greenpeace'e sürekli maddi destekte bulunan yaklaşık 8 bin destekçimiz var.

Greenpeace Shell'e/BP'ye ortak mı?
Greenpeace, Shell ya da BP'ye ORTAK DEĞİLDİR.

Mart 2000'de Greenpeace'in yaptığı bir eylem, dünya basınında Greenpeace'in yaratıcı ve etkili eylem biçimlerinden biri olarak yorumlanırken, Türkiye'de bir haber ajansının haberin çevirisinde yaptığı bir yanlışlıktan dolayı haberin "GREENPEACE, SHELL'E ORTAK OLDU", "YEŞİLE PETROL BULAŞTI" gibi manşetlerle yayımlanmasına ve dolayısıyla eylemin yanlış anlaşılmasına ve Greenpeace'in yanlış tanınmasına neden olmuştur.

Bu eylem, Shell'in petrol arama faaliyetlerini durdurmak ve temiz enerjilere yatırım yapılması çağrısında bulunmak için yaptığımız çalışmalardan sadece biriydi:

Greenpeace, Shell'in hissedarlar toplantısına katılmak için gerekli olacak kadar hisse satın almış, bu toplantıya katılınarak Shell'in diğer hissedarlarına şirketin yaptığı kirli yatırımları, çevreyi nasıl kirlettiğini ve neler yapılması gerektiği anlatılmış ve artık petrol çıkarmaktan vazgeçilmesi gerektiği hatırlatmıştır.

Bu hisseler satın alınırken üyelerimizin paraları kullanılmamıştır. Hisseler banka kredisi ile KAR ya da ZARAR etmemek koşulu ile alınmıştır ve toplantının hemen sonrasında hisseler kar edilmeden satılmıştır.


Eyleme farklı bir yorum ise Greenpeace'in diğer petrol şirketlerinin baskısı ve yardımıyla Shell'e karşı eylem yapmış olduğu şeklindedir.



Greenpeace'in petrole ve petrol devlerine karşı tutumu açıktır:

Bize göre Shell ve diğer petrol şirketleri temiz enerji kaynaklarına yatırım yapmalı ve petrol çıkarmaktan derhal vazgeçmelidir. Örneğin BP-Amoco şirketi de Kuzey Kutbu'nda petrol çıkarmaktadır. Bu olaya tanıklık etmek üzere 8 Greenpeace eylemcisi kuzey kutbunda -30 derecede kamp kurmuşlar ve ihtiyaçlarını sadece rüzgar ve güneş enerjisinden karşılayarak dünyaya bilgi akışı sağlamaktadırlar. BP ise 3 Greenpeace eylemcisini tutuklatmıştır. Kuzey Kutbu'ndaki ve benzer onlarca yerdeki bu gelişmeler ne yazik ki Türk basınında yer almamaktadır.


Greenpeace'in merkezi nerede, nasıl yönetiliyor?
Greenpeace'in merkezi Hollanda, Amsterdam'da. Başkanı Greenpeace'in çalışmalarına uzun yıllar emek vermiş bir kişi,Gerd Leipold. Kendisi Berlin duvarının yıkılması sürecinde bir balonla bir taraftan diğerine geçerek yaptığı bireysel eylemiyle tanınıyor.Gazeteci / Yazar Anne Summers ise bugünkü Greenpeace Uluslararası Yönetim Kurulu Başkanı.

Her Greenpeace ofisinin kendi yönetim kurulu, yöneticileri ve ülkenin/bölgenin yapısına uygun bir yapılanması var. Bu ofisler Uluslararası Greenpeace'in bir parçasıyken, aynı zamanda Greenpeace'in genel prensipleri çerçevesinde kendi kampanya önceliklerini ve stratejilerini belirleyebiliyor. Greenpeace ofisleri yöneticileri yılda bir kez bir araya gelerek bilgi paylaşımı, strateji geliştirme toplantılarıyla küresel organizasyona yön veriyor.


Greenpeace gerçekçi çözümler öneriyor mu?
Greenpeace'in sunduğu çözümlerin tümü uygulanan veya uygulanabileceği kanıtlanmış çözümlerdir. Örneğin Greenpeace Almanya tarafından geliştirilen 'ozonla dost' buzdolabı, birçok ülkede yoğun olarak kullanılan güneş ve rüzgâr enerjisi, Birleşmiş Milletler'in de kabul ettiği temiz üretim yöntemleri gibi.


Greenpeace'e nasıl katılabilirim?
1.Greenpeace destekçisi olabilir, Greenpeace'in çalışmaları için maddi destekte bulunabilirsiniz.

Destek vermek için destekçi formunu doldurup ofisimize fakslamanız yeterlidir.


2.Greenpeace gönüllüsü olabilir, kampanya çalışmalarına aktif katkıda bulunabilirsiniz.

Gönüllü olmak için ofisimizle bağlantı kurabilirsiniz.

bilgi@greenpeace.org.tr


Greenpeace'e nasıl yardım edebilirim?
Greenpeace destekçisi olabilirsiniz.
Çevrenizdeki kişilerin Greenpeace destekçisi olmasını sağlayabiliriniz.
Çevrenizdeki kişilere çalışmalarımızdan sözedebilirsiniz;
Kişisel bağlantılarınızla Greenpeace'e çeşitli konularda ücretsiz ya da indirimli olanaklar yaratabilirsiniz. (Matbaa, kağıt, grafik tasarım, reklam vs.)
Bir yayında ücretsiz Greenpeace ilanı çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Greenpeace Web Haber Listesi'ni çevrenizde duyurabilir, daha fazla kişinin listeye üye olmasını sağlayabilirsiniz.
Bir kafe, lokanta, lokal vb. mekanda broşürlerimizin yer almasını sağlayabilirsiniz.
Bir kulüp, oda, derneğin düzenlediği özel bir gün veya gecede Greenpeace'in stand açmasını sağlayabilirsiniz
Arşiv çalışması, basın bülteni fakslama, fotokopi, üye mektuplarını zarflama, veri girişi gibi ofis içi işlere yardımcı olabilirsiniz.
Çeviri yapabilirsiniz.
Bir etkinlikte stand açıldığında yardımcı olabilirsiniz.
Greenpeace'in daha çok kişi tarafından desteklenmesini sağlayacak iyi bir düşünceniz varsa bizleri bilgilendirebilirsiniz.

Greenpeace, maddi kaynağını nereden sağlanıyor?
Greenpeace, bağımsızlığını korumak için sadece bireysel maddi destekle çalışmalarını sürdüren bir kuruluş. Çalışmalar dünyada 3 milyon bireyin düzenli maddi desteğiyle sürdürülüyor.


Paramın çevre yararına kullanıldığından nasıl emin olabilirim?
Şeffaflık politikasının somut kanıtı olarak Greenpeace tüm gelir ve gider kayıtlarını kontrol eden bağımsız bir audit/denetim firması tarafından denetleniyor. Her yıl Greenpeace'in gelir/giderleri denetliyor ve bir rapor yayınlanıyor. Bu rapor isteyen medya mensuplarına/ destekçilere sunuluyor.


Greenpeace Türkiye'de ne başardı?
Başarılarımız bölümünü inceleyiniz.

Greenpeace'in Türkiye'nin başka illerinde temsilcilikleri var mı?
Temsilciliklerimiz yok. Ancak İzmir, Ankara, Eskişehir'de çalışmalarımıza destek veren lokal gönüllü grupları var. Diğer illerde de çalışmalarımıza destek veren destekçiler ve gönüllüler var.


Greenpeace gemilerinde görev almak için neler gerekli?
Greenpeace'in gemilerde yürütülen çalışmalarını koordine eden bir birimi var. Bu birime yapılacak başvurular için ofisimizden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

demirkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2006, 14:12   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-08-2006
Şehir: izmir
Mesajlar: 5
Uzun yıllar Hollanda'da bekletilen 'Otopan' isimli gemi, asbestli olduğu gerekçesi ile söküm işlemi için Aliağa'ya getiriliyor. Geminin yola çıkması üzerine, aralarında Egeçep ve Greenpeace üyelerinin de bulunduğu bir grup geminin durdurulmasını ve Türkiye'ye kabul edilmemesini istedi.

herkes çevre konusunda bu kadar duyarlı olabilse...

Thrips Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2006, 14:44   #3
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
Galeri: 574
Çevrecilerin denizde Otopan zaferi

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2006, 17:05   #4
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,247
Galeri: 88
ÇEVRE ve Orman Bakanı Osman Pepe, Hollanda Çevre Bakanı Pieter Van Geel ile yaptıkları görüşmenin içeriğini Hürriyet’e anlatttı.

Bakan birtakım önerilerle geldi. İlk başta bizim Aliağa tesislerini övdü. Gemide 54 ton asbest bulunmasına rağmen 1 ton beyan edilmesi nedeniyle duydukları üzüntüyü dile getirerek özür diledi. Daha sonra bana, "Sizin bir limitiniz var mıydı? Kapasiteniz yetersizse kapasitenizi artıralım" önerisinde bulundu. Ben de gemiyi bu şartlarda Türkiye’ye almayacağımızı söyledim.


Bunun üzerine bakanın tavrı hemen değişti ve 1980’lerde Türkiye’nin iki TIR dolusu radyasyonlu hurdayı Hollanda’ya gönderdiğini belirterek "Ben bunları basına açıklarım, rezil olursunuz" diye tehdit etti. Ben de "Buyrun, basını çağıralım açıklayın" dedim. Bu da tutmayınca bir deneme daha yaparak "Tesisleriniz boş kalır. Kimse size gemi göndermez. İşletmeleriniz zarar eder" dedi. Ben de kendisine "Canımıza minnet. Şirket zarar ederse eder bana ne? Hurda hatırına 75 milyonu feda mı edeyim? Üç kişinin keyfi için Türkiye’nin geleceğini, çevresini, imajını beş paralık mı edeyim? " dedim.

Bu cevaplar karşısında yüzü renkten renge girdi. Neredeyse sinirden ağlayacaktı. Bu sefer "Siyasi sorun yaparım" diye tehdit etti.

Ben de "Ne isterseniz yapın, bu gemi Türkiye’ye giremez Bangladeş’e gönderin" dedim. Ardından "Gemiyi Hollanda’ya götürün 53 ton asbesti siz sökün ben yine 1 tonu sökeyim" dedim. Tabii onu da kabul etmedi. Fark etmeseydik, sökülen bir ton İZAYDAŞ’ta bertaraf edilecekti 53 ton ne olacaktı?

Bana asıl enteresan gelen gemiyi bizim üzerimize atmasıydı. "Bu gemi artık Türk gemisi olmuştur. Sizin sorununuz" dedi. Ben de geminin Türk karasularına bile girmediğini, gümrükten geçmeden millileşemeyeceğini söyledim. Kendisine Türkiye’nin muz cumhuriyeti olmadığını, demokratik bir ülke olduğunu söyledim.

Basel Anlaşması’na göre yanlış bildirimde bulundukları için gemiyi kendilerinin almak zorunda olduklarını anlattım. "Geminizi alın gidin" dedim. Biz kendimizi aldatılmış hissediyoruz. Hollanda’da Çevre Bakanlığı sözcüsü basın açıklaması yapıyor, "Gemi çevre ve insan sağlığı için son derece zararlı" diyor. Ne yani sizin için zararlı, bizim için değil mi? Türkiye çöplük değil. İtalyanlarla varil, İspanyollarla Ulla sıkıntısı yaşadık. Artık bizim bu işe tahammülümüz kalmadı.

Hürriyet

Şu kırmızıyla işaretlediğim bölümü daha pek çok olay için söylebilseler keşke

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2007, 14:53   #5
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
Alıntı:
Erdoğan: Greenpeace ideolojik davranıyor
Erdoğan, "Greenpeace'çiler 'Baraj yapamazsınız. Doğaya zarar verirsiniz' diyorlar. İnsandan daha değerli bir varlık var mı?" dedi

ŞAKİR AYDIN İstanbul

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapmaya çalıştıkları barajlara, çevre örgütü Greenpeace'in "Doğa tahrip ediliyor" gerekçesiyle karşı çıktığını söyledi. Erdoğan, "Her yaklaşımları ideolojik" diye konuştu.
Türkiye'nin su kaynakları açısından zengin ama, kullanılabilir su potansiyeli açısından fakir bir ülke olduğunu belirten Erdoğan, "Tutamadığımız su bizim değildir. Bakıyorsunuz Greenpeace'çiler çıkıyor, sağa sola saldırıyorlar. 'Buraya baraj yapamazsınız.' Neden? 'Doğaya zarar verirsiniz.' Biz, suyu insan için kullanıyoruz. İnsandan daha değerli varlık var mı? Ama, onlar yine 'Hayır' diyor. Çünkü, her yaklaşımları ideolojik. Bundan sıyrılmak zorundayız" dedi.
http://www.milliyet.com.tr/2007/12/0...set/siy01.html

İnsandan daha değerli bir varlık var mı?

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2007, 15:14   #6
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
İnsanı diğer varlıklardan daha değerli kılan nedir?

Gücü elinde tutması mı?

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2007, 15:26   #7
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
Ne gücü?
Dünyanın en ufak doğa olayında(deprem,kasırga,sel)
patır patır dökülmüyor muyuz?

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2007, 15:44   #8
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
İşte o da, tahrip ettiğimiz doğanın bizden aldığı intikam.

Ayrıca depremde bizi patır patır döken de doğa değil, insan kurnazlığının sonucunda ortaya çıkan yapılar.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2007, 16:09   #9
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
Günlerdir ''İnsandan daha değerli bir varlık var mı?''
Diyen Başbakana bir Sivil Toplum Kuruluşu,bir yetkili,bir doğa sever,bir siyasi
cevap versin diye bekledim ama kimse sesini çıkarmadı...

Bu dünyada insanın var olmadığı zamanlarda yaşamış canlıları hiçe sayarak,doğal kaynakları yanlış kullanmanın doğru olmadığını ifade etsinler istedim.
''Hayvanın, bitkinin ideolojisi yoktur, onlar sadece yaşamak ister, sizin doğmatik öğretiniz onların yaşam hakkını kısıtlayarak,elinden alarak insanı tüm canlı türlerinden üstün kılmışsa bunda onların suçu yoktur''
desinler istedim...
''Sadece geerpeace değil,söz birliği etmiş aydın bilim adamları da doğal kaynakları,doğal yaşamı hiçe sayarak yanlış tüketmenin sonuçlarını bilimsel kanıtlarla anlattıklarını,onların hangi ideolojiyi güddüklerini merak edip etmediğini '' sormalarını istedim..

Biz sorsak cevap alabilir miyiz?

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2008, 16:36   #10
Ağaç Dostu
 
Organik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 105
Galeri: 46
Buradan da bu çevreci kuruluşa ulaşıyoruz.

http://www.greenpeace.org/turkey/

Organik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2008, 11:16   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-06-2008
Şehir: Artvin
Mesajlar: 394
Galeri: 25
İzmir'in içme suyundaki arsenik miktarı da, dehşet verici. Evet, insan sağlığı, siyasete alet edilmeyecek kadar kıymetli. Duyarlı insanların artması dileğiyle...


Düzenleyen Emine Aktaş : 18-07-2008 saat 11:57
Emine Aktaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2009, 07:02   #12
Ağaç Dostu
 
Volare's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: Izmir
Mesajlar: 1,390
Galeri: 2
G 8 zirvesi dolayısıyla Greenpeace' in en son çağrı ve eylemleri
bu sitede görebilirsiniz .

Siz bu yazıyı okurken dünyanın çeşitli ülkelerinden 100 Greenpeace eylemcisi G8 liderlerinin toplandığı İtalya’da 4 farklı kömür santralini aynı anda bloke etmiş duurmdalar. Türkiye’den de 6 kişinin katıldığı eylem gezegenin kaderini ellerinde tutan G8 liderlerine Kopenhag İklim Zirvesi öncesinde iklimi kurtarın mesajını veriyor. Greenpeace G8 zirvesi sona erene kadar santralleri bloke etmeye devam etmeyi planlıyor.


Dünya alarm veriyor. Eğer internet sitemizdeki eyleme henüz katılmadıysanız daha fazla ertelemeyin ve karar alıcılardan ülkemizde yapılması planlanan 47 kömür santrali yerine iklim dostu enerjilere yatırım yapmasını isteyin.

Üye olmadan da tepkinizi ortaya koyabilirsinz .


Düzenleyen Volare : 09-07-2009 saat 07:06 Neden: ekleme
Volare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2009, 20:11   #13
Ağaç Dostu
 
Volare's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: Izmir
Mesajlar: 1,390
Galeri: 2
Greenpeace 'den son duyuru -

Nükleer ile yaşamaya gerçekten
hazır mısın?

Türkiye neredeyse 50 yıldır nükleer enerji ile zaman kaybediyor.
Gelen her yeni hükümet daha ucuz, tehlikesiz ve çağdaş seçenekler yerine bu küflenmiş yemeği yememiz için tekrar tekrar önümüze koymaya çalışıyor.
Nükleer santral planları gerçek çözümlerin önünde duran dev bir bariyer.
Dünya bambaşka bir yola girerken biz dünyanın en pahalı ve en tehlikeli enerji üretme yöntemine saplanıp kalmış gibiyiz.
Greenpeace olarak bugün ülkemizin enerji geleceğinin önünü tıkayan bu engeli kaldırıyoruz ve
nükleer ile yaşamak istemeyen 1 milyon kişiyi biraraya getireceğimiz

I Lovve Nuclear” kampanyamıza başlıyoruz.
Çünkü hiç bir politikacı 1 milyon kişiyi görmezden gelecek kadar ‘aptal’ olamaz.
Kampanya boyunca Facebook ve Twitter’da size yine çok ihtiyacımız olacak. Kampanyanın ilerleyen aylarında aramıza ünlü isimler de katılacak. Her birini biraz mutasyona uğramış şekilde görebilirsiniz.
Türkiye’deki en büyük online kampanyayı yapmak için sizden aldığımız motivasyonla aylardır çalıştık çabaladık.

Artik hazırız. Şimdi mümkün olan her yerde kampanyamızı duyurmak ve 1 milyon kişiye ulaşmak zorundayız.

Volare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2009, 20:55   #14
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Kampanyayı sonuna kadar destekliyorum, yukarıdaki link'den katıldım, teşekkürler.

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2009, 15:57   #15
Ağaç Dostu
 
Volare's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: Izmir
Mesajlar: 1,390
Galeri: 2
Nukleer santral yapımına karşı tepkinizi Greenpeace üyesi olmadan da
bu linkten yapabilirsiniz .
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition
Tabi ki ...

Eklenen Resimler
 
Volare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024