![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar
![]() |
Konu Araçları
![]() |
Mod Seç
![]() |
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Hoya kenejiana
![]() Aile: Asclepiadaceae Anavatanı:Papua Yeni Gine Cins: Hoya Tür: Kenejiana Bitki Grubu: Sarılıcı-Tırmanıcı Yer İsteği: Gölgeli gün ışığı, batıya bakan pencere ideal. Su İsteği: Toprağın tam olarak kurumasını önleyin, ancak tüm hoya türleri gibi toprağın çok ıslak kalmasından sakının. Üretim Metodu: Çelik, daldırma ve nadiren tohum Yetiştiği Bölgeler: 10C derecenin altına düşmemeli, 20-25C ideal. Habitat: Çok yıllık, odunsu gövdeli, yavaş büyüyen Hoya türleri arasında güçlü ve hızlı büyüyen bir tür olarak anılıyor. Temel olarak, hoş bir kırmızı ve harika bir altın sarısı olmak üzere(varyeteleri hariç) temel iki türü bulunmakta. Tüm araştırmama rağmen henüz kokusu hakkında bilgi bulamadım. Paul bey'e verdiğimiz siparişte bir adet istemiştim. İnşaallah sağsalim elime ulaşır ve büyütme imkanına kavuşurum. Düzenleyen hoyadag : 31-10-2007 saat 04:06 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Çok güzel yapraklar sevgili Yeşillim. Yaprakların üzerindeki küçük beyaz noktaları merak ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Onlar da benim ayıbım, evimin tozu ![]() Göz gözlükle bile yakını seçemeyince fotoğrafta farkettim bir güzel inceledim unlu bit mi ola diye yok değilmiş..! Hatta kendi kendime de dedim ki, şimdi kimler farkedecek diye .. ![]() Kutluyorum sizi, dikkatinizden dolayı sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Neden farkettim: benimkilerin de bazılarının yapraklarında beyaz noktalar var ama ne olduklarını bir türlü çözemedim. verticillata ve obscurada mesela var. Sanki kireç, ama yaprağın içine nüfus etmiş ve öylece duruyor. Herhangi bir böcek mi yapıyor bunları, çözemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Her ihtimale karşı yine de duş aldırdım. Şimdi pırıl pırıl..! Kalıcı değil, o beyaz şeyler nasıl desem, saçtaki kepek gibi. Elimle baktım, elime geldi. Toz olduğuna kanaat getirdim. Yapışkanımsı birşey de göremedim, işte böyle. İsterseniz görseli ile birlikte uygun başlıkta bu konuyu ele alabiliriz. Sevgiyle.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki01, gözümüz aydın. Hayata bağlandıktan sonra güzel gelişiyor. Umarım çiçeklerini de sunar, sevindirir bizleri. Toprak ortamında ve topraksız ortamlarda yetiştirdim. Her iki ortamdaki bakımıma göre deneyimim şudur. Nemi seviyor.Uç kurumasına yatkın. Bunun yanında da bakım şartlarımıza göre zor değil tür. Sadece türün isteğini bulup, bakımını sağlamak gerekiyor. Zamanla tür hakkındaki olumlu/olumsuz olabilen deneyimlerimi paylaşmaya çalışacağım. sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sayın saisha, çiçeğiniz mum çiçeği değil ilgili linki veriyorum. http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/8377.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ama çiçekçiden ısrarla mum çiçeği değilmi diye teyit ederek aldım ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bu arada aldığım bilgiye üzüldüm ama bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. bir gün mum çiçeği yetiştirmekte nasip olur inşallah ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-12-2015
|
Turuncumsu pembemsi narin yapraklar beni benden aldı <3 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |