![]() |
|
![]() |
#214 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2008
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Azap günü; Fırçayı ye! ![]() Yolun yarısıymış, yok bilmem neymiş!, ![]() Küçücük çocuk dil çıkartsın ordan! ![]() Yine küçücük çocuğun özrü, kabahatinden büyük olsun! ![]() Alıntı:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2008
|
Ne demek marulda harika ustasın, diğerlerin de Öyle demek istemedim tabikide ama gerçekten öyle der gibi olmuş ![]() ![]() Bu arada sayın envor benim red robinler 3. yapraklarını açmaya başladı ama bir tanesinin yaprakları sararmaya delik delik olmaya başladı bide elime aldım baktım ki 2 tane çok küçük kımıl kımıl bişi var bu ne olaki, yemiş domatesi. Digerlerinde bir renk degişimi yok ama bulaşırmı acep. Gerçi ben o ikisini imha etdim ama korkudan o domateside ayırdım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-12-2007
|
IceBerg'e benziyor bu marulların türü, doğru mudur? 40 günde fideden hasata çok güzel bir olay. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-11-2007
|
acaba bu kadarlık bir düzenek, ilk kurulacağında ne kadara mal oluyor. ph ec metre eriyik vs.. yani sıfırdan düşünürsek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2009
|
Dubai veya Newyork'tan kargo ile 1 kasa domates getirmek kadar tutuyor ![]() Sistemi Dubai'ye kurma maliyetinden hiç bahsetmiyorum bile, Şu an durgun su sistemimde domates var, hesaplarıma göre 70-80 kilo domates ile maliyet yapacağım sonrası kar, daha domateslere çiçek açtıramadık o da ayrı mesele tabi, sanırım 2014 gibi maliyetimi çıkarırım ![]() Eğer mevzuya sinir stres atmak olarak bakıyorsanız çoktan kara geçtim, Düzenleyen Alan Parsons : 07-05-2009 saat 17:43 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2008
|
Alıntı:
100 Lük PVC boru metresi 2 lira. Ekleme parçaları tanesi 2 lira ( redüksiyon, maşon vs. ) Montaj ayakları paketi 2 lira ( pakette 2 adet var. ) Debili iyi bir pompa en ucuzu 30 lira Hortum metresi 1 lira 35 lik panç iyisi 15 lira bir matkap crow marka vidalama matkabı 40 lira Duvara montajlamak için vida dübel 30 ar tane 10 lira Büyükçe bir bidon 10 lira Besin kiti buradan teminse 7,5 lira ( 250 litrelik ) EC metre burada 40 lira Ph ölçer kağıt olarak medikalcide 15 - 20 lira Dijital işe yarar min. bir şey 150 lira Ne kaldı başka ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
İşyerindeyim krize girdim.. Çok güzel özetlenmiş... Harikasınız... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
|
Yabancı sitelerde hydroponic sistemlerde maruana yetiştirdiklerini görüyordum, şimdi nedenini anlıyorum, maliyeti ancak narkotik ekim yapılırsa kurtarıyor ![]() Düzenleyen Alan Parsons : 08-05-2009 saat 10:05 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2008
|
İşin sihiri bunu düzgün ve hızlı yetiştiricilik şeklinde kurabilmek ve işletebilmekte. Başlangıçta 150 marula pahalı gelir gibi görünüyor. Ama bakınız Envor. Bir tane sistemden ha bire marul çıkarıp duruyor. Ev için ekonomi hesabı biraz tutarsız haklısınız ama bir seranız varsa ya da bol güneşli bir bahçeniz bütün yaz sürekli marul temini için toprağa göre biraz hızlı sayılır. En iyisi benim balkondaki akansu çileğinden yapın. 2 boru, bir kova, bir motor. Yoldan geçenlerin bina yüzeyinde görebileceği tek yeşillik. Balkonda kahvaltı ederken beyaz mermere bakardık şimdi çileğe yeşilliğe ücretsiz bakıyoruz . . . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Akınselcuk, Zaten olaya bir çok arkadaş gibi ben de hobi olarak bakıyorum, hobi maliyeti hesaplanarak hobi değerlendirilmez, devamlı hesaplanırsa hobi hobilikten çıkar zaten, yukarıdaki maliyet hesaplarında ki maksat; CMYLMZ'ın dediği gibi komiklik-şakalardan başka birşey değil ![]() Sizin balkon kenarındaki çilek olayınız zaten muhteşem bir fikir,ve çok güzel bir uygulama, fiyatı ne olursa olsun değecek bir çalışma, Ancak sistemler büyüdükçe, mahsül arttıkça hobiden uzaklaşılabilir, o zaman aynı keyfi verir mi? Bilmem. Emeklilik burada altın özellik ![]() Envor üstadımıza bir sorum olacak, gördüğüm kadarıyla marulların hepsi çok yakın zamanda sistemden toplanıyor,30-40 tane marulu ne yapıyorsunuz? İlk parti mahsülü Eşe dosta dağıttınız diyelim, 2. veya 3.parti mahsülü ne yapıyorsunuz?Bu kadar marulu evde tüketmek zor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2009
|
![]() Dün Sayın Envor'u serasında ziyaret etme fırsatım oldu. Serasının tam önüne fotoğraftaki işletmeyi açmış paraları sayıyordu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı:
Alıntı:
![]() ![]() |
|||
![]() |